Üyelik aidatları 2014






Sn. Üyemiz,

Bilindiği üzere, 5910 sayılı TİM ve İhracatçı Birlikleri Kanununun 4. maddesinde "İhracatçıların ilgili birliğe üye olmaları ve kanunda belirtilen ödemeleri yapmaları zorunludur" hükmü amirdir. Ayrıca, anılan kanuna ilişkin hazırlanan TİM ve İhracatçı Birliklerinin Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Yönetmeliğin 46. maddesinde yıllık aidatların her sene Şubat ayı sonuna kadar ödenmesi gerektiği, yıllık aidatlarını 28 Şubat 2014 tarihine kadar ödemeyenlerden Amme Alacaklarının Tahsil Usulü hakkında 6183 Sayılı Kanunda belirtilen oranda (her ay için%1,40) gecikme zammı tahsil edileceği hususu yer almaktadır.

Bu çerçevede, tarafınıza bildirim yapılmış olan  borcunuzun 30.06.2014 tarihine kadar Birlik Veznesine veya Vakıflar Bankası Antalya Şubesi nezdindeki TR80 0001 5001 5800 7294 3557 25 IBAN numaralı hesaba, Firma Sicil No, Firma Ünvanı veya Firma Vergi No belirtilerek havale edilmesi gerekmektedir.

Aynı Kanunun 18. maddesinin 4. fıkrasında "Giriş aidatı, yıllık aidat, nispi ödeme ile diğer gelirlerin süresinde ödenmemesi halinde, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunda belirlenen oranda gecikme zammı tahakkuk ettirilerek, birlik yönetim kurulu tarafından verilen kararı müteakip icra daireleri aracılığı ile tahsil edilir.”denildiğinden borç tutarınızla ilgili işbu yazımız Birliğimizce üye aidatı bulunan firmalara yapılan son uyarı olup bundan sonra hukuki takip yapılacağı hususunda bilgilerini rica ederim.


Fisun EVRENSEVDİ PEKTAŞ

Genel Sekreter

 

Firma aidat borcu sorgulama ekranı 


Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.