2013/063 Sirküler (22.02.2013)


ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2013 / 63

Sayın Üyemiz,

  1. Macaristan 7. Tarım Yürütme Komitesi Toplantısı
  2. Sağlıklı Yaşam ve Koruyucu Sağlık Hizmetleri'nde Danimarka ve Türkiye için İşbirliği Fırsatları ve Networking Yemeği
  3. Canton Fair Tanıtım Semineri
  4. Türkmenistan Uluslararası Yatırım Forumu
  5. Türk - Arap Ekonomi Forumu
  6. Uluslararası Yatırım Forumu

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

Fisun EVRENSEVDİ

Genel Sekreter


MACARİSTAN 7. TARIM YÜRÜTME KOMİTESİ TOPLANTISI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nden alınan bir yazıya istinaden TİM-Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, Türkiye ile Macaristan arasında imzalanan Tarım Alanında İşbirliği Anlaşması çerçevesinde yapılan Tarım Yürütme Komitesi (TYK) 7. Dönem Toplantısı'nın 25-27 Mart 2013 tarihleri arasında Budapeşte'de yapılacağı ve Macaristan ile tarımsal ilişkilerimizin yoğunluğu ve önemi sebebiyle, özel sektör olarak toplantıya katılım taleplerinin Bakanlığa iletildiği takdirde değerlendirileceği belirtilmektedir.

Bu çerçevede, söz konusu toplantıya hazırlık çalışmalarında yararlanılmak üzere bahse konu ülkede ihracatçılarımızın karşılaştığı sorunlar ile gündeme getirilmesinde fayda görülen diğer hususlara ilişkin görüşlerinizin Ek 1'de yer alan form doldurularak TİM'e iletilmek üzere en geç 25 Şubat 2013 Pazartesi günü mesai bitimine kadar Genel Sekreterliğimize (yilmaza@aib.gov.tr) iletilmesi gerekmektedir. (907)

EK 1: Görüş Formu



Sağlıklı Yaşam ve Koruyucu Sağlık Hizmetleri'nde Danimarka ve Türkiye için İşbirliği Fırsatları ve Networking Yemeği

DEİK-Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'ndan alınan yazıda DEİK/Türk-Danimarka İş Konseyi ve Danimarla İstanbul Başkonsolosluğu işbirliği ile bu sene dördüncüsü gerçekleştirilecek olan "Sağlıklı Yaşam ve Koruyucu Sağlık Hizmetleri'nde Danimarka ve Türkiye için İşbirliği Fırsatları ve Networking Yemeği”nin 27 Şubat 2013 Çarşamba günü "Sağlıklı Yaşam ve Koruyucu Sağlık Hizmetleri” teması ile İstanbul TOBB Plaza'da düzenleneceği belirtilmektedir. (903)

Söz konusu etkinliğe katılım için 0212 339 50 00 numaralı telefondan DEİK ile temasa geçilmesi gerekmektedir. (İlgili Kişi: Dilek Tuna)

CANTON FAIR TANITIM SEMİNERİ

DEİK-Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'ndan alınan yazıda her yıl Çin'in Guangzhou şehrinde sonbahar ve ilkbahar olmak üzere iki kez gerçekleşen Çin İthalat ve İhracat Fuarı'nın diğer adı ile Canyon Fuarı'nın bu yıl 15 Nisan - 5 Mayıs 2013 tarihleri arasında gerçekleştirileceği ve kapsamda 4 Mart 2013 tarihinde TOBB Plaza'da bir tanıtım semineri düzenleneceği bildirilmektedir.

Söz konusu Seminere ilişkin detaylı bilgi ve katılım için en geç 01 Mart 2013 Cuma gününe kadar DEİK ile temasa geçilmesi gerekmektedir. (937)

İlgili Kişi: Dilek Morgül (Tel: 0212 339 50 00 - E-posta: dmorgul@deik.org.tr)

TÜRKMENİSTAN ULUSLARARASI YATIRIM FORUMU

DEİK-Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'ndan alınan yazıda Türkmenistan Uluslararası Yatırım Forumu'nun 5-6 Mart 2013 tarihlerinde 25 farklı ülkeden temsilcilerin katılımıyla İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacağı bildirilmektedir. (927)

Söz konusu Foruma ilişkin detaylı bilgi ve katılım için en geç 01 Mart 2013 Cuma gününe kadar DEİK ile temasa geçilmesi gerekmektedir. (937)

İlgili Kişi: Adem Kula (Tel: 0212 339 50 83 - E-posta: akula@deik.org.tr)

TÜRK - ARAP EKONOMİ FORUMU

DEİK - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'ndan alınan bir yazıya istinaden TİM-Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, "Türk - Arap Ekonomi Forumu”nun (TAF) 8.sinin Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın himayeleri ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet ŞİMŞEK'in evsahipliğinde, T.C. Dışişleri Bakanlığı, T.C. Maliye Bakanlığı ve Arap Birliği resmi desteği, DEİK, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası ve Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı işbirliği ile Al-İktisad Wal-Aamal Group tarafından 4 - 6 Nisan 2013 tarihleri arasında İstanbul Four Seasons Bosphorus Otel'de gerçekleştirileceği bildirilmektedir. (945)

Yazının devamında, TAF 2013'te, bölgenin güçlenen siyasi ve ekonomik dinamikleri çerçevesinde, Türkiye ve Arap ülkeleri arasında bankacılık ve finans dünyasının geleceğinin değerlendirileceği, gayrimenkul, müteahhitlik, enerji, gıda, tarım, turizm, sağlık, lojistik, üretim ve hizmet sektörlerinde de önemli işbirliği ve yatırım olanaklarının katılımcılar ile paylaşılacağı belirtilmektedir.

Söz konusu foruma katılmak isteyen işadamlarının www.turkisharabeconomicforum.com web adresinden temin edilecek kayıt formunu doldurmaları gerekmektedir.

ULUSLARARASI YATIRIM FORUMU

Ekonomi Bakanlığı'ndan alınan bir yazıya istinaden TİM-Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, Dünya Yatırım Tanıtım Ajansları Birliği (WAIPA) ve Uluslararası Finans Kurumu (IFC) işbirliği ile yabancı yatırımcılara Moldova'daki yatırım imkanlarının tanıtılması amacıyla 05-06 Mart 2013 tarihlerinde Uluslararası Yatırım Forumu "Invest in Moldova”nın düzenleneceği bildirilmektedir. (940)

Foruma katılmak için www.miepo.md web sitesinde yer alan başvuru formalarının en geç 25 Şubat 2013 tarihine kadar doldurulmasının gerektiği ifade edilmekte olup, foruma ilişkin davet mektubu ve program ek 2'de yer almaktadır.

EK 2: Forum Davet Mektubu ve Programı


Ekler:
srkaib2013063.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.