2013/066 Sirküler (25.02.2013)


ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2013 / 66

Sayın Üyemiz,

  1. ABD Ticaret Heyeti
  2. Bosna Hersek Ülke Notu
  3. Hollanda Ziyareti

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

Fisun EVRENSEVDİ

Genel Sekreter

ABD TİCARET HEYETİ

Ekonomi Bakanı Sayın Zafer ÇAĞLAYAN'ın başkanlığında, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) organizasyonunda, İMMİB - İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği işbirliğiyle 01-05 Nisan 2013 tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri'ne (Houston-Dallas) yönelik bir Ticaret Heyeti programı düzenlenecektir.

Girişimcilerimize potansiyel iş fırsatları sunan ABD'de pazar payımızın artırılması ve yeni ihracat imkânlarının oluşturulması amacıyla düzenlenecek heyete gıda, tarım ve hayvancılık, kablo, havacılık ve uzay, savunma sanayii, enerji, petrol ve petro-kimya ürünleri , makina, boru ve bağlantı parçaları (vana, pompa dahil) bilişim ve yazılım, gemicilik , inşaat ve sinema sektörleri başta olmak üzere uluslararası standartlara uygun ürünleri imal ve ihraç eden firmalarımız iştirak edebilecektir.

Söz konusu Ticaret Heyeti Programı kapsamında; Türkiye ve ABD'den üst düzey yetkililerin katılımıyla Houston ve Dallas şehirlerinde düzenlenecek iş forumlarının yanı sıra her iki ülke girişimcileri ile iş görüşmeleri gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Bu çerçevede, ABD Ticaret Heyeti programına katılmak isteyen firmaların, İMMİB'in www.immib.org.tr internet adresinde yer alan Başvuru Formunu (http://goo.gl/P469S) eksiksiz doldurarak, elektronik ortamda en geç 08 Mart 2013 Cuma günü mesai bitimine kadar başvuru yapmaları gerekmektedir. Organizasyon kapsamındaki ekonomi sınıfı uçak bileti, toplantı ve transfer giderlerinin karşılanmasını teminen firmalarımızın, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'nin Vakıfbank - Güneşli Şubesi (Şube Kodu:383) (Hesap No: 00158048013092689) (Iban No: TR83 0001 5001 5804 8013 0926 89; Swift Kodu: TVBATR2A) USD Hesabı'na, 6.000 USD avans (katılımcının iptal etmesi durumunda iade edilmez ) ödeme yapmaları ve ilgili banka dekontunu İMMİB'in 0212-454 00 93 numaralı faksına veya fatih.saricaoglu@immib.org.tr e-mail adresine göndermeleri gerekmektedir.

BOSNA HERSEK ÜLKE NOTU

Ekonomi Bakanlığı'ndan alınan bir yazıya istinaden TİM - Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda; Ekonomi Bakanı Sayın Zafer ÇAĞLAYAN'a sunulması öngörülen dosya hazırlıklarında kullanılmak üzere Türkiye - Bosna Hersek ilişkileri hakkında bilgi notuna ihtiyaç duyulduğu belirtilmektedir.

Bu çerçevede, bahse konu ülkede ihracatçılarımızın karşılaştığı sorunlar ile ülke notunda gündeme getirilmesinde fayda görülen diğer hususlara ilişkin görüşlerinizin Ek 1'de yer alan form doldurularak TİM'e iletilmek üzere en geç 28 Şubat 2013 Perşembe günü mesai bitimine kadar Genel Sekreterliğimize (yilmaza@aib.gov.tr) iletilmesi gerekmektedir. (987)

HOLLANDA ZİYARETİ

Ekonomi Bakanlığı'ndan alınan bir yazıya istinaden TİM - Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda; Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN başkanlığında 21 Mart 2013 tarihinde Hollanda'ya resmi bir ziyaret gerçekleştirileceği ve söz konusu ziyarete Ekonomi Bakanı Sayın Zafer ÇAĞLAYAN'ın da iştirak etmesinin öngörüldüğü bildirilmektedir.

Bu çerçevede, bahse konu ülkede ihracatçılarımızın karşılaştığı sorunlar ile ülke notunda gündeme getirilmesinde fayda görülen diğer hususlara ilişkin görüşlerinizin Ek 1'de yer alan form doldurularak TİM'e iletilmek üzere en geç 01 Mart 2013 Cuma günü mesai bitimine kadar Genel Sekreterliğimize (yilmaza@aib.gov.tr) iletilmesi gerekmektedir. (1037)


Ekler:
srkaib2013066.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.