2013/122 Sirküler (03.05.2013)


ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

ÖZEL SİRKÜLER NO: 2013 - 122

Sayın Üyemiz,

Ekonomi Bakanlığı'ndan alınan bir yazıya istinaden TİM - Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Sekreterliği'nden alınan yazıda; 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'nun 11.04.2013 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği bildirilmiştir. Anılan Kanun yabancıların çalışma ve ikamet izinlerine ilişkin düzenlemeler içermekte olup, 4817 sayılı Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanun'un, bu Kanun ile getirilen yeni düzenlemelere uyumlu bir şekilde önümüzdeki dönemde yeniden gözden geçirilmesi öngörülmektedir.

Yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar kapsamında, yukarıdaki Kanun hükümleri de dikkate alınarak yabancıların çalışma izinleri konusunda yatırımcıların karşılaştıkları belli başlı sorunların tespit edilerek derlenmesi ihtiyacı bulunmaktadır.

Bu çerçevede, yabancıların çalışma izinlerine ilişkin güncel durum ve sorunların TİM- Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Sekreterliği'ne iletilmek üzere ekte yer alan form doldurularak, en geç 08 Mayıs 2013 Çarşamba günü mesai bitimine kadar Genel Sekreterliğimize (yilmaza@aib.gov.tr) iletilmesi gerekmektedir.

Bilgilerini rica ederim.

Fisun EVRENSEVDİ

Genel Sekreter

EK: Görüş Formu


Ekler:
srkaib2013122.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.