2013/158 Sirküler (04.06.2013)


ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2013/158

Sayın Üyemiz,

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğünden alınan bir yazıda, 18-20 Nisan 2013 tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirilen Türk-Rus Hükümetlerarası Karma Ekonomik Komisyonu 12. Dönem toplantısında, Rusya Federasyonu'na (RF) bitkisel ürün ihracatı gerçekleştiren firmaları içeren listelerin yılda 4 kez Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında güncellenmesi hususunda mutabakata varıldığı belirtilmektedir.

Aynı yazıda devamla, bu kapsamda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından iletilen bir yazıda, RF'ye bitkisel ürünler ihracatı gerçekleştirmek üzere söz konusu liste kapsamında yeni başvuruda bulunacak firmaların liste başvurusuna ait evrakların yanı sıra ekte bir örneği yer alan taahhütnameyi de ibraz etmeleri gerektiği belirtilmektedir. (3087)

Bilgilerini rica ederim.

 

Fisun EVRENSEVDİ

Genel Sekreter



TAAHHÜTNAME

T.C.

GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI

GIDA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE

Rusya Federasyonu'na (RF) taze meyve sebze ihracatı yapmak istiyorum. Rusya Federasyonu'nun taze meyve sebze ithalatındaki mevzuatı biliyorum.

Bu mevzuata uygun ürün ihraç edeceğimi, Türkiye ile Rusya arasında yapılan mutabakatlara uyacağımı ve bu mutabakatların gereğini yerine getireceğimi taahhüt ediyorum.

İhraç ettiğim ürünler için;

- 3 ayda birden fazla karantina zararlısı bulunması,

- 6 ayda 3 defadan fazla veya 1 ayda 2 defadan fazla ilaç kalıntısı bulunması

nedeniyle RF tarafından bildirimde bulunulması halinde;

- Karantina zararlısı nedeniyle yapılacak bildirimde, 1 (bir) ay süreyle bütün taze meyve sebze ürünlerinin ihracatında

- İlaç kalıntısı nedeniyle yapılacak bildirimde, bildirim alınan (Rus mevzuatının ihlal edildiği) ürünün ihracatında "RUS MEVZUATINDAKİ GEREKLİLİKLERİ YERİNE GETİRMEYİ TAAHHÜT EDEN KAYITLI TAZE MEYVE VE SEBZE TÜRKİYE İHRACATÇILARI LİSTESİ" dışında tutulmayı kabul ettiğimi,

- Gürcistan üzerinden yapacağım sevkiyatlarda ise başvuru dilekçesinde araç plakası, giriş noktası ve varış noktası bilgilerini belirteceğimi ve bu bilgilere uygun olarak sevkiyat gerçekleştireceğimi taahhüt ediyorum.

Tarih

Kaşe-İmza-Mühür


Ekler:
srkaib2013158.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.