2013/238 Sirküler (20.09.2013)


ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2013/238

Sayın Üyemiz,

  1. Cibuti Cumhuriyeti Ekonomi ve Finans Bakanı ile Toplantı
  2. Avrupa- Asya Ekonomi Forumu

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

Fisun EVRENSEVDİ PEKTAŞ

Genel Sekreter 


CİBUTİ CUMHURİYETİ EKONOMİ VE FİNANS BAKANI İLE TOPLANTI

Türkiye İhracatçılar Meclisinden (TİM) alınan bir yazıda, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulunun (DEİK) yazısına atfen; 24-26 Eylül tarihlerinde ülkemizi ziyaret edecek olan Cibuti Cumhuriyeti Ekonomi ve Finans Bakanı Sn. İlyas Dawaleh ve beraberindeki heyetin 26 Eylül 2013 Perşembe günü 14:00-16:00 saatleri arasında İstanbul TOBB Plaza'da bir toplantı gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

Yazının devamında, Etiyopya'ya ulaşımın genellikle Cibuti Limanı üzerinden gerçekleştirildiği için hem Cibuti hem de Etiyopya'da iş yapan veya iş yapmayı düşünen firmaların bölgedeki iş fırsatları ve koşulları hakkında bilgilendirilecekleri söz konusu toplantıya katılmak isteyenlerin ekteki başvuru formunu 25 Eylül 2013 Çarşamba gününe kadar doldurarak DEİK'e (Görkem KARABEYOĞLU, E-posta: afrika@deik.org.tr, Tel: 0212 339 50 61) iletmeleri gerektiği belirtilmektedir. (5310)

Ek-1: Başvuru Formu (1 sayfa)

AVRUPA- ASYA EKONOMİ FORUMU

Türkiye İhracatçılar Meclisinden (TİM) alınan bir yazıda, Dışişleri Bakanlığının yazısına atfen; Ekonomi Bakanlığı tarafından Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) ve Şanghay İşbirliği Örgütü'nün (ŞİÖ) desteği ile ÇHC'nin Xi'an Belediyesinin ev sahipliğinde 26-28 Eylül 2013 tarihleri arasında Avrupa-Asya Ekonomi Forumu'nun düzenleneceği, söz konusu Forumun amacının Avrupa ve Asya'daki ekonomik yapı ile işbirliği politikalarının ele alınmasının yanı sıra ekonomik risk ve zorluklarla mücadele edilebilmesi için Avrupa ve Asya ekonomik bölgelerinin birleştirilmesi ve ŞİÖ'nün sahip olduğu potansiyelin ortaya çıkarılması olduğu ifade edilmektedir.

Aynı yazının devamında, enerji, finans, altyapı, turizm, ekoloji, teknoloji, eğitim ve yatırım hizmetleri dahil olmak üzere pek çok konunun işleneceği foruma ülkemizden iş çevreleri ve ilgili kuruluşların temsilcilerinin de davet edildiği ve Foruma katılımın belirli bir ücret mukabilinde olduğu belirtilmektedir. Söz konusu Foruma ilişkin davet yazısının bir örneği ekte yer almaktadır.(5308)

Ek-2: Davet Yazısı



Ekler:
2013-238 ek -1.doc

2013-238 ek-2.doc

sirkuler 2013-238.doc

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.