2013/284 Sirküler (11.11.2013)


ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

ÖZEL SİRKÜLER NO: 2013/284

Sayın Üyemiz,

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ile gerçekleştirilen şifahi görüşmelerde, Rusya Federasyonu'nda 12 Kasım 2013 tarihinden itibaren "Merkezi Gümrük Yönetimine bağlı organlarda” teminat uygulamasının başlayacağı bilgisi edinilmiştir. Bahse konu uygulama ile ilgili bilgiler şu aşamada şifahi olup, Genel Sekreterliğimize henüz resmi bir yazı ulaşmamıştır.

Rusya Federasyonu tarafından uygulamasına başlanacağı belirtilen söz konusu uygulama sadece ülkemiz için değil Rusya Federasyonu'na taşıma yapan diğer tüm ülkeler için de geçerli olup, bu çerçevede, Rusya gümrük idareleri ile görüşmeler hem ülkemiz hem de diğer ülkeler nezdinde devam etmektedir.

UND'nin web sayfasında yer alan duyuruda,

-Bahse konu teminat uygulamasına göre, Merkezi Gümrük İdaresine bağlı gümrük bölgelerinin Bryansk, Belgorod, Kursk, Vladimir, Varonezh, Ivanovo, Kaluga, Lipetsk, Moskova, Smolensk, Tver, Tula, Jaroslav gümrükleri olduğu,

-Rus Muadil Derneği ASMAP'ın internet sitesinde; 12 Kasım 2013 gece saat 00.00'dan sonra tüm ülke araçlarınca Rusya'ya gerçekleşen taşımalarda Tır Karnesi kullanabilecek bir sınır kapısı kalmayacağı,

-Rusya Federasyonu Gümrük Servisinin internet sitesindeki duyuruda ise 1 Aralık 2013 tarihinden itibaren Gümrük ve ASMAP arasındaki TIR işbirliği sözleşmesinin son bulacağının ilan edildiği belirtilmekte olup, konu ile ilgili detaylara UND'nin web adresinden (http://www.und.org.tr/tr/14236/rusya-ek-teminat-uygulamasi-son-durum) ulaşılabilmektedir.

Konu hakkındaki gelişmeler Genel Sekreterliğimizce takip edilmekte olup, gelişme olması halinde üyelerimize bilahare bilgilendirme yapılacaktır.

Bilgilerini rica ederim.

Fisun EVRENSEVDİ PEKTAŞ

Genel Sekreter



Ekler:
284.doc

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.