2013/287 Sirküler (13.11.2013)


ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2013/287

Sayın Üyemiz,

1. Macaristan İthalat Talebi

2. Rusya Federasyonu UDİK 4. Toplantısı

3. ABD Anti-Damping/ Telefi Edici Vergi Soruşturması/İnşaat Demiri

4. Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı Taslağı

5. Türk-Lüksemburg İş Forumu

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

Fisun EVRENSEVDİ PEKTAŞ

Genel Sekreter



MACARİSTAN İTHALAT TALEBİ

Macaristan'ın Budapeşte şehri merkezli olarak Macaristan, Romanya, Çek Cumhuriyeti ve Bosna-Hersek pazarlarında gıda maddeleri ağırlıklı olarak faaliyet gösteren YAREN İMPEX TRADE KFT. firmasından aldığımız yazıda; firmanın faaliyet alanındaki ürün yelpazesini genişletme kararı aldığı, bu nedenle Birliğimiz üyesi her türlü Gıda Maddesi, Yaş Meyve Sebze, İnşaat Malzemeleri, Hırdavat ve Nalburiye Malzemeleri, Elektrik ve Elektronik Ürünleri, Tıbbi Malzemeler, Parfüm ve Kozmetik ürünleri, Ambalaj Malzemeleri ve Çocuk Oyuncağı imalat ve ihracatçıları ile irtibata geçerek, distribütörlük, danışmanlık hizmetleri, aracı kurum ve komisyoner ürün satışı konularında işbirliğine girmek istedikleri bildirilmiştir. Firma ile irtibata geçmek isteyen üyelerimiz için iletişim bilgileri aşağıdadır.(6244)

YAREN İMPEX TRADE KFT.

25151 Fot. Balassa U 33 Budapeşte-Macaristan

Tel&Faks: 00 36 1 784 21 02

GSM: 00 90 541 858 26 58 (Remzi Yılmaz), 00 36 309 933 479 (Adem Özeren)

E-posta: yilmazremzi.58@hotmail.com , remzi58@mynet.com

RUSYA FEDERASYONU UDİK 4. TOPLANTISI

Ekonomi Bakanlığı'nın yazısına istinaden TİM'den aldığımız bir yazıda, Rusya ile ülkemiz arasında kurulmuş olan Üst Düzey İşbirliği Konseyi (UDİK) 4. toplantısının 21-22 Kasım'da Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın başkanlığında ve Sayın Zafer ÇAĞLAYAN'ın katılımıyla St.Petersburg'da gerçekleştirileceği bildirilmekte ve ihracatçılarımızın Rusya'da karşılaştıkları sorunlara ve toplantıda gündeme getirilmesinde fayda görülen hususlara ilişkin görüş talep edilmektedir. Üyelerimizin görüşlerini ekteki görüş formu (Ek-1) aracılığıyla 15 Kasım Cuma akşamına kadar Genel Sekreterliğimize (e-posta: soysalc@aib.gov.tr , Faks: 311 79 00) iletilmesi rica olunur.(6254)

Ek-1 Görüs Formu

ABD ANTİ-DAMPİNG/TELAFİ EDİCİ VERGİ SORUŞTURMASI/İNŞAAT DEMİRİ

Bilindiği üzere, Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Bakanlığı tarafından ülkemiz ve Meksika menşeli "Demir ve Alaşımsız Çelikten Filmaşin ve Çubuklar" (İnşaat Demiri-7213.10.00.00, 7214.20.00.00, 7228.30.80.10 GTİP'li) ithalatına karşı anti-damping ve telafi edici vergi soruşturmaları yürütülmektedir.

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü'nden alınan yazıda, Uluslararası Ticaret Komisyonu (ITC) tarafından mevcut damping ve sübvansiyon uygulamalarının ABD yerli üretimine zarar verip vermediğine ilişkin başlatılan ön soruşturmada ITC'nin ön kararını 13 Kasım 2013 tarihinde açıkladığı bildirilmektedir. http://www.gpo.gov/fdsys/pkg/FR-2013-11-13/pdf/2013-27069.pdf adresinden ulaşılabilen kararla, ITC tarafından ABD yerli endüstrisinin zarar içinde olduğuna ilişkin belirtilerin varlığı tespit edilmiş ve soruşturmanın sürdürülmesine karar verilmiştir.

Bahse konu yazıda devamla, "Bundan sonraki süreçte ITC zarara ilişkin soruşturmasını sürdürürken; ABD Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ticaret İdaresi (ITA) ise damping ve sübvansiyonun mevcudiyetine yönelik soruşturmalarına devam edecektir" denilmektedir.(6257)

PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN TASARISI TASLAĞI

Türkiye İhracatçılar Meclisinden alınan yazıda, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan "Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanan Tasarısı Taslağı"nın, genel gerekçesi ve madde gerekçelerinin www.gtb.org.tr ve http://icticaret.gtb.gov.tr internet sitelerinde yayımlanmış olduğu belirtilmektedir.

Bu itibarla, taslağa ilişkin görüş ve önerilerinizin, ekte yer alan form (Ek-1) aracılığıyla 19 Kasım 2013 Salı günü mesai bitimine kadar Genel Sekreterliğimize (e-posta: soysalc@aib.gov.tr , Faks: 311 79 00) iletilmesi rica olunur.(6252)

Ek-1 Görüş Formu

TÜRK-LÜKSEMBURG İŞ FORUMU

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'ndan (DEİK) alınan yazıda; DEİK tarafından, Lüksemburg Grand Dükü Henri ve beraberindeki geniş işadamları heyetinin Türkiye ziyareti vesilesiyle, 21 Kasım 2013 tarihinde Çırağan Palace Kempinski İstanbul'da "Türk-Lüksemburg İş Forumu” düzenleneceği ve söz konusu Forumu, T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül, T.C. Başbakan Yardımcısı Sayın Ali Babacan, T.C. Ekonomi Bakanı Sayın Zafer Çağlayan, Lüksemburg Ekonomi ve Dış Ticaret Bakanı Etienne Schneider ve Finans Bakanı Luc Frieden ve TOBB-DEİK Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun onurlandırmalarının öngörüldüğü bildirilmektedir.


Söz konusu yazıda, anılan Forum kapsamında planlanan oturumlarda Lüksemburg'daki yatırım ve iş imkanları hakkında detaylı bilgi aktarılacağı ve Lüksemburg delegasyonunun tanıtım broşürünün http://www.deik.org.tr/Contents/FileAction/4103 linkinde yer aldığı ayrıca, toplantıya katılım için DEİK ile (Neslihan Kilit, E-mail: nkilit@deik.org.tr; Tel: 0212.3395017) irtibat kurulması gerektiği ifade edilmektedir.(6264)


Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.