2014/092 Sirküler (07.05.2014)


ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER (2014/092)

Sayın Üyemiz,

1. Saraybosna İş Forumu 2014

2. 9. Türk - Arap Ekonomi Forumu

3. Türkiye-Gambiya I. Dönem KEK Toplantısı

4. Türk Gıda Kodekesi - Kahve ve Kahve Ekstratları Tebliği Taslağı

5. Futurallia İş Forumu

6. Bilgilendirme Semineri

Konularını içeren duyularımız ekte yer almaktadır.

Bilgilerini rica ederim.

 

Fisun EVRENSEVDİ PEKTAŞ
Genel Sekreter


SARAYBOSNA İŞ FORUMU 2014

Ekonomi Bakanlığı'nın yazısına atfen, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden (TİM) alınan yazıda; 14-15 Mayıs 2014 tarihlerinde Saraybosna'da Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet DAVUTOĞLU'nun yanı sıra diğer ülkelerden devlet adamlarının da katılımıyla bir İş Forumu'nun düzenleneceği ve anılan İş Forumu'nun sponsorları arasında forum ortağı olarak Ziraatbank Bosnia, altın sponsor olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, ulaştırma alanında Türk Hava Yolları, medya alanında ise Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nun yer alacağı, bahse konu olan "İş Forumu”na ilişkin güncel bilgi ve duyurular ile kayıt işlemlerine http://www.sarajevobusinessforum.com/ adresinden ulaşılabileceği bildirilmektedir. (3297)

9. TÜRK - ARAP EKONOMİ FORUMU

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'ndan (DEİK) alınan yazıda, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek'in ev sahipliğinde her yıl düzenlenen Türk - Arap Ekonomi Forumu'nun 9'uncusu, T.C Dışişleri Bakanlığı, T.C. Maliye Bakanlığı ve Arap Birliği (League of Arab States) resmi desteğinde, Borsa İstanbul ve Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) işbirliği ile Al-Iktissad Wal-Aamal Group (AIWA) tarafından 28 - 29 Mayıs 2014 tarihlerinde Four Seasons Bosphorus Otel, İstanbul'da gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

Söz konusu forum ile ilgili detaylara http://www.deik.org.tr/5651/9_T%C3%BCrk_Arap_Ekonomi_Forumu_TAF_2014_28_29_May%C4%B1s_2014.html adresinden ulaşılabilmektedir. (3264)

TÜRKİYE-GAMBİYA I. DÖNEM KEK TOPLANTISI

Ekonomi Bakanlığı'ndan gönderilen yazıya atfen, Türkiye İhracatçılar Meclisinden alınan yazıda, Türkiye - Gambiya Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) I. Dönem Toplantısı'nın 22-24 Mayıs 2014 tarihleri arasında Gambiya'nın başkenti Benjul'da gerçekleştireceği bildirilmektedir.

Bu çerçevede, bahse konu ülkede karşılaşılan sorunlar ile ilgili toplantı esnasında gündeme getirilmesinde fayda görünen hususlara ilişkin bilgilerin 13 Mayıs 2014 Salı gününe kadar Birliğimizin arge@aib.gov.tr adresine e-posta ile gönderilmesi gerekmektedir. (3341)

TÜRK GIDA KODEKESİ - KAHVE VE KAHVE EKSTRATLARI TEBLİĞİ TASLAĞI

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü'nden alınan yazıda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan "Türk Gıda Kodeksi - Kahve ve Kahve Ekstratları Tebliği Taslağı"na ilişkin görüş talep edilmektedir.

Bir örneği ekte yer alan söz konusu tebliğ ile ilgili görüşlerinizin 08.05.2014 Perşembe Günü saat 14:00'e kadar Birliğimizin arge@aib.gov.tr adresine e-posta ile gönderilmesi gerekmektedir. (3350)

EK 1: Türk Gıda Kodeksi - Kahve ve Kahve Ekstratları Tebliği Taslağı

EK 2: Görüş Bildirim Formu

BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği'nden alınan yazıda, Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğü ve Birlikleri organizasyonu ile Van'da ihracat seviyesinin yükselmesi, bölge ülkeleri ile yapılan ticaretin ve ihracatın artmasına, Dış Ticaret ile ilgili öğrencilerin, firma ve kuruluşlarda çalışan elemanların, bu konudaki bilgi ve becerilerini geliştirme ayrıca nitelikli eleman yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla 16 Mayıs 2014 Cuma günü 14:30 - 17:30 saatleri arasında Van Ticaret ve Sanayi Odası Erek Konferans Salonunda bilgilendirme semineri verileceği bildirilmektedir. (3351)

FUTURALLİA İŞ FORUMU

Ekonomi Bakanlığı Anlaşmalar Genel Müdürlüğü'nün yazısına atfen, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, 04-07 Haziran 2014 tarihleri arasında Fransa'nın Lyon kentinde İstanbul Ticaret Merkezi ve Rhone Alpes Sanayi ve Ticaret Odası Koordinasyonunda, Futurallia İş Forumu'nun 19'uncusunun düzenleneceği bildirilmektedir.

Anılan yazıda devamla, Rhone-Alpes bölgesinin Türk işadamlarımızca çok bilinmediğinin de altı çizilerek, Fransa'daki bölgeler arasında Türkiye'ye ihracatta ilk sırada yer aldığı bilinmekte olup, sahip olduğu potansiyel nedeniyle, Türk işadamlarımızın Rhone-Alpes bölgesine yönelmelerinin faydalı olacağı ifade edilmektedir.

Öte yandan, Lyon Ticaret Ataşeliğimizce, 2013 yılında İstanbul'da gerçekleştirilen Futurallia 2013 etkinliğine benzer olarak, firmalarımızdan talep olması halinde, 2 gün öncesinden Lyon'a giderek, İş Forumu öncesinde İstanbul Dünya Ticaret Merkezi Yetkililerinin Koordinasyonunda bölgedeki Fransız işadamlarıyla ikili görüşme yapabilecekleri bildirilmektedir. (3360)

Detaylar için : http://www.iso.org.tr/duyurular/genel-duyurular/futurallia-rhonealpes-2014-%E2%80%93-uluslararasi-is-gorusmeleri-forumu-%E2%80%93-0407-haziran-2014/



Ekler:
EK1.pdf

EK2.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.