2014/137 Sirküler (07.07.2014)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER NO: 2014/137

Sayın Üyemiz,

Bilindiği üzere, yaş meyve sebze ürünlerinin sevkiyatı ve ihracatında, bildirim miktarı veya üzerindeki malların üretildiği yerden sevkinden önce Hal Kayıt Sistemine bildirimde bulunulmalıdır. Bu çerçevede, firmalar öncelikle Hal Kayıt Sistemine kayıtlı olmalıdır.

Ancak, son dönemlerde şubeleri Toptancı Hal dışında yer alan ihracatçı firmalarımızdan, Hal Kayıt Sistemine kayıt işlemini şubelerinin bağlı olduğu ildeki Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Ticaret İl Müdürlüğünün yapmadığı ve başvuruları firma merkezinin yer aldığı ildeki İl Müdürlüğüne yönlendirdiği yönünde şikayetler alınmıştır.

Bahse konu sorun, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı nezdinde Genel Sekreterliğimizce gerçekleştirilen girişimler çerçevesinde çözüme kavuşmuştur. Bu itibarla, ihracatçı firmaların, Toptancı Hal dışında faaliyet gösterdikleri şubelerinin Hal Kayıt Sistemine kayıt işlemi için şubelerinin kayıtlı olduğu ticaret sicil memurluğu ya da esnaf sicil müdürlüğünün bulunduğu yerdeki il müdürlüğüne istenilen bilgi ve belgelerle birlikte başvurması yeterlidir.

Bilgilerini rica ederim.

 

Fisun EVRENSEVDİ PEKTAŞ
Genel Sekreter

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.