2014/198 Sirküler (02.10.2014)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2014 /198

Sayın Üyemiz,

1. ABD /Telafi Edici Vergi Önlemi

2. Furniture China 2015 Fuarı

3. BioFach 2015 Fuarı

4. Nijer 1. Dönem KEK Toplantısı

5. Eritre İşadamları Heyeti

6. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektöründe Almanya İle Yaşanan Sıkıntılar

7. Kümelenme Günleri Konferansı

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

Fisun EVRENSEVDİ PEKTAŞ

Genel Sekreter


1. ABD /Telafi Edici Vergi Önlemi

Ekonomi Bakanlığından alınan yazıda, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından Çin Halk Cumhuriyeti menşeli ‘Çim Biçme Makine Aksam ve Parçaları' (8432.40, 8432.80, 8432.90, 8479.89, 8479.90 ve 9603.50 GTİP kodlu) ithalatına yönelik 3 Ağustos 2009 tarihinden bu yana uygulanmakta olan telafi edici vergi önlemi kapsamında, ABD Uluslararası Ticaret İdaresi tarafından söz konusu önlemin gözden geçirilmesine yönelik olarak başlatılması mümkün bir nihai gözden geçirme soruşturmasına ilişkin 90 günlük süre zarfında yerli üreticilerinden herhangi bir başvuru gelmemesi sebebiyle ilgili ABD mevzuatına göre mezkur önlemin yürürlükten kaldırıldığı bilgisine Ek'te bir örneği kayıtlı ABD Resmi Gazetesi bildiriminde yer verilmekte olduğu bildirilmektedir.

Bu çerçevede, Bakanlığımızca adı geçen ülke için yürürlükte olan önlemin kaldırılmasını müteakip söz konusu ürünün ABD'ye ihracatında bir rekabet dezavantajı yaşanabileceğinin mütalaa edildiği bildirilmektedir. (6048)

Ek-1 Resmi Gazete

2. Furniture China 2015 Fuarı

İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğinden alınan yazıda, Dünyanın dört bir yanından mobilya üreticileri, ihracatçıları ve satın almacılarını bir araya getirmesi ile dikkatleri üstüne toplayan Furniture China 2015 Uluslararası Mobilya Fuarımilli katılım organizasyonunun İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğince yapılması planlanmakta olduğu bildirilmektedir.

Şangay/Çin Halk Cumhuriyeti'nde 09 - 12 Eylül 2015 tarihleri arasında, 750 bin m2`lik bir alanda, 21. kez düzenlenecek olan söz konusu fuarda; Uluslararası Markalar, Çağdaş Mobilyalar, Döşemelik Mobilyalar, Avrupa Klasik Mobilyaları, Çin Klasik Mobilyaları, Yatak Masa ve Sandalye, Açık Hava Mobilyaları, Çocuk Mobilyaları, Ofis Mobilyaları, Ev Mobilyaları ve Mobilya Tasarımları sergileneceği belirtilmektedir.

Bahse konu fuara başvuruda bulunmayı planlayan üyelerimizin ektekiön başvuruformunu doldurarak 02 Ekim 2014 Perşembe günü mesai bitimine kadar İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğinin 0 212 454 05 01 - 02 numaralarına fakslamaları veyafuar@iib.org.tre-posta adresine göndermeleri gerekmekte olduğu iletilmektedir. (6075)

Bilgi için irtibat:
Fuarlar, Tanıtım ve Dış İlişkiler Şubesi
Seda TAŞDEMİR
Tel: 0212 454 05 54
Faks: 0212 454 05 01 - 02

Ek-2:FURNITURE CHINA 2015 Ön Başvuru Formu

3. BioFach 2015 Fuarı

Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğinden alınan yazıda,11-14 Şubat 2015 tarihleri arasında Almanya'nın Nürnberg şehrinde 26.'sı düzenlenecek BioFach 2015 Dünya Organik Ticaret Fuarına Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğince Türkiye milli katılım organizasyonu gerçekleştirileceği bildirilmekte olup, Ege İhracatçı Birliklerinden alınan BioFach 2015 Fuarı Milli Katılım Duyurusu ekte sunulmaktadır. (6111)

Ek-3: BioFach 2015 Fuarı Milli Katılım Duyurusu

4. Nijer 1. Dönem KEK Toplantısı

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğünden alınan yazıya atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden (TİM) alınan yazıda; Eşbaşkanlığı Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet YILMAZ tarafından deruhte edilen "Türkiye-Nijer Karma Ekonomik Komisyon 1. Dönem Toplantısı”nın 5-6 Kasım 2014 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilmesinin planlandığı iletilmektedir.

Söz konusu toplantıya hazırlık çalışmalarında yararlanılmak üzere, TİM'e iletilmesini teminen ihracatçılarımızın ilgili ülke pazarında karşılaştığı sorunlar ile anılan toplantı esnasında gündeme getirilmesinde fayda görülen hususların 8 Ekim 2014 Çarşamba gününe kadarGenel Sekreterliğimize (faks: 02423117900, e-posta tosunn@baib.gov.tr) bildirilmesi gerekmektedir. (6107)

Ek-4: Görüş formu

5. Eritre İşadamları Heyeti

Türkiye İhracatçılar Meclisinden alınan yazıda, Türkiye İhracatçılar Meclisinin organizasyonu ve THY işbirliği ile 4-7 Kasım 2014 tarihleri arasında Eritre'ye yönelik işadamı heyeti düzenlenecek olup, başkent Asmara şehrini kapsayacak söz konusu organizasyonda, iş gezilerinin yanısıra her iki ülke girişimcilerini buluşturan iş görüşmeleri gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

Pazar payımızın arttırılması ve Eritre'ye yönelik yeni iş imkanlarının oluşturulması amacıyla düzenlenecek söz konusu heyete: genel gıda ürünleri (özellikle süt, yoğurt, bisküvi, peynir üreticileri), balıkçılık, hububat (makarna, darı, buğday unu/mahlut unu, kamış/pancar şekeri ve kimyaca saf sakkaroz), bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri (palm yağı ve fraksiyonları, soya yağı ve fraksiyonları), enerji (güneş enerjisi, jeneratör), savunma ve havacılık sanayii, demir-çelik, tekstil ve hammaddeleri, taşıt araçları ve yan sanayi, makine ve aksamları (toprak, taş, metal cevheri vb. ayıklama, eleme vb. için makineler, ağır iş makine ve cihazlarının aksamı, sıvılar için pompalar, sıvı elevatörleri), ağaç mamülleri ve orman ürünleri (mobilya), kimyevi maddeler ve mamulleri (siyanürler, oksisiyanürler ve kompleks siyanürler, sentetik polimerler esaslı; susuz ortamda eriyen/dağılan, boya ve vernik, sabunlar, yüzey aktif organik maddeler), hazırgiyim ve konfeksiyon, elektrik - elektronik (telli telefon-telgraf için elektrikli cihazlar), iklimlendirme sanayii, madencilik, demir ve demir dışı metaller, deri ve deri mamulleri, çimento cam seramik ve toprak ürünleri (kiremit, baca şapkaları, baca boruları vb. seramik eşya) sektörlerinde faaliyet gösteren ve uluslararası standartlara uygun ürünleri imal ve ihraç eden firmaların katılımlarında fayda görülmekte olduğu iletilmektedir.

Bu çerçevede, azami 30 katılımcıdan oluşacak heyete katılmak isteyen firmalarınhttp://goo.gl/iBuaPS adresindeki başvuru formunu eksiksiz doldurarak, en geç 17 Ekim 2014 Cuma günü mesai bitimine kadarbaşvuruda bulunmaları; organizasyon kapsamındaki uçak bileti, toplantı, vize ücreti (100 Amerikan Doları) ve transfer giderlerinin karşılanmasını teminen firmalarımızın, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Vakıfbank Şirinevler Şubesi (Şube kodu: 282), (Iban No : TR93 0001 5001 5804 8000 9634 35), Swift Kodu: TVBATR2A AVRO hesabı'na 800.- Avro avans(katılımcının iptal etmesi durumunda iadesiz)ödeme yapmaları ve ilgili banka dekontunuvolkanincekara@tim.org.tr e-posta adreslerine iletmeleri gerekmekte olduğu iletilmektedir. (6113)

Önemli Bilgiler:

Eritre için ülkeye girişte herhangi bir aşı sertifikası istenmez. Ancak bir takım aşıların yaptırılması tavsiye edilmektedir. Konu ile ilgili olarak T.C. Sağlık Bakanlığı'nın Seyahat Sağlığı web sitesinde Eritre'ye seyahat edecekler için hazırlanmış olan ilgili linki inceleyebilirsiniz: http://www.seyahatsagligi.gov.tr/ulkeler/eritre.aspx

Ek-5: Heyet Taslak Programı

6. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektöründe Almanya İle Yaşanan Sıkıntılar

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yazısına atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda; Ankara'da düzenlenecek olan Türkiye-Almanya Tarım Yürütme Komitesi 21. Dönem Toplantısı'nda dile getirilmek üzere, gıda, tarım ve hayvancılık sektörlerinde iştigal edip Almanya'ya ihracat yapan firmalarımızın karşılaştıkları sorunlar ve bunlara dair çözüm önerileri istendiği belirtilmektedir.

Bu çerçevede, TİM'e iletilmesini teminen anılan sektörlerde iki ülke arasında yaşanan sorunlar ile ticaretin gelişmesine yönelik önerilerin 1 Ekim 2014 Çarşamba mesai bitimine kadarGenel Sekreterliğimize (faks: 02423117900, e-posta tosunn@baib.gov.tr) bildirilmesi gerekmektedir. (6094)

Ek-6: Görüş Formu

7. Kümelenme Günleri Konferansı

Trakya Kalkınma Ajansından alınan yazıda, ülkemizde kümelenmenin geliştirilmesi amacıyla 5. Uluslararası Balkan ve Karadeniz Ülkeleri Kümelenme Günleri Konferansı bu yıl Trakya Kalkınma Ajansı ev sahipliği ve Sırbistan Kümelenme Birliği işbirliğinde 30-31 Ekim 2014 tarihlerinde Tekirdağ Ramada Hotel'de düzenleneceği bildirilmektedir.

Katılımcıların 17 Ekim 2014 tarihine kadar www.trakyaka.org.tr adresi üzerinden kayıt yaptırmaları gerekmektedir. (6105)

Ek-7: Taslak Gündem

Ek-8: Broşür



Ekler:
2014-198.doc

Ek-1.pdf

Ek-2.doc

Ek-3.pdf

Ek-4.doc

Ek-5.docx

Ek-6.doc

Ek-7.doc

Ek-8.jpg

Thumbs.db

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.