2014/256 Sirküler (01.12.2014)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2014 - 256

Sayın Üyemiz,

1. Etiyopya - Cibuti Ticaret ve Müteahhitlik Heyeti

2. Rusya Federasyonu Pskov Bölgesinde İş ve Yatırım Olanakları Toplantısı

3. Türkiye Arnavutluk Yatırım Forumu

4. Arjantin Sağlık Bakanlığı İhalesi

5. Karadağ - Pelin Otu Satma Talebi

Konularını içeren duyurumuz ektedir.

Bilgilerini rica ederim

Fisun PEKTAŞ

Genel Sekreter


1. Etiyopya - Cibuti Ticaret ve Müteahhitlik Heyeti

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, Ekonomi Bakanı Sayın Nihat ZEYBEKÇİ Başkanlığında, Bakanlıkları koordinasyonu, DEİK organizasyonunda ve Meclisleri desteği ile 9-12 Aralık 2014 tarihleri arasında Etiyopya - Cibuti ‘ye yönelik Ticaret ve Müteahhitlik Heyeti programı gerçekleştirilmesi planlandığı bildirilmektedir.

Ayrıntılı Bilgi İçin:

Enver DOĞAN

DEİK Afrika Dairesi

edogan@deik.org.tr

02123395051

2. Rusya Federasyonu Pskov Bölgesinde İş ve Yatırım Olanakları Toplantısı

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'ndan (DEİK) alınan yazıda, Rusya Federasyonu ile Türkiye arasındaki ikili ticaret hacmi oldukça iyi seviyelere ulaştığı, önümüzdeki dönemde özellikle Rusya'nın değişik bölgeleri ile ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine her iki ülke yönetimi tarafından önem verildiği, DEİK / TürkiyeRusya İş Konseyi'nin son dönemde gerçekleştirilen faaliyetlerine iki ülke iş çevreleri arasında bölgesel düzeyde yeni işbirliklerinin oluşturulmasına vesile olacak etkinliklerin yer verilmesine özen gösterilmekte olduğu belirtilmektedir.

Rusya'nın batısında Estonya ve Letonya ile sınırda bulunan 55,4 bin km2 alana yerleşik, 656,7 bin nüfuslu Pskov Bölgesinde mevcut iş ve yatırım olanakları ve planlanan projeler hakkında bilginin Vali Yardımcısı Sergey Pernikov tarafından aktarılması beklenen "Pskov Bölgesi Tanıtım Toplantısı”nın Türk-Rus İş Konseyi organizasyonunda 9 Aralık 2014, Salı günü saat 10:00'da İstanbul TOBB Plaza'da düzenlenmesi planlanmaktadır. Bölge hakkında bilgiye http://www.deik.org.tr/Contents/FileAction/5200 ve http://www.deik.org.tr/Contents/FileAction/5201 adresli bağlantılardan ulaşılabilmektedir. Bölge yetkilileri tarafından iletilen istek doğrultusunda söz konusu toplantıya, Rusya'da yatırım ve iş yapmayı planlayan, özellikle makine sanayi, otomotiv ve yan sanayi, teknik tarım, tarım makineleri üreticileri ve lojistik sektörlerinde faaliyet gösteren Türk firma temsilcilerinin katılımı önem arz etmektedir.

Taslak programı ekte sunulan toplantıya katılmak isteyen üyelerimizin ekte yer alan katılım formunu doldurarak en geç 3 Aralık 2014, Çarşamba günü mesai bitimine kadar DEİK'e (Nurengiz Eşki, tel.: +90212 339 50 54, faks: +90212 270 37 84, e-posta: neski@deik.org.tr) iletilmesi gerekmektedir.

EK1: Taslak Program ve Katılım Formu

3. Türkiye Arnavutluk Yatırım Forumu

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)'in yazısına atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, T.C. Ekonomi Bakanı Sayın Nihat ZEYBEKCİ'nin himayelerinde T.C. Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda ve DEİK organizasyonunda Arnavutluk'a yönelik bir yatırım ve ticaret heyeti düzenleneceği, günübirlik olarak gerçekleştirilecek olan program çerçevesinde Arnavutluk genelinde yatırım imkanları ve teşviklere ilişkin birinci elden görüşmeler ve temaslarda bulunulacağı ve Arnavutluk'taki yatırım olanakların yerinde inceleneceği bildirilmektedir.

Ayrıntılı bilgi için : http://www.deik.org.tr/5841/Arnavutluk_Yat%C4%B1r%C4%B1m_ve_Ticaret_Heyeti.html

4. Arjantin Sağlık Bakanlığı İhalesi

Buenos Aires Ticaret Müşavirliği'nin yazısına istinaden Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, Arjantin Sağlık Bakanlığı tarafından ekte İngilizce tercümesi yer alan ihale duyurusunun yayınlandığı bildirilmektedir. (7012)

EK2: Arjantin Sağlık Bakanlığı İhale Duyurusu Gayri Resmi Tercümesi

5. Karadağ - Pelin Otu Satma Talebi

Karadağ/Podgorica Ticaret Müşavirliği'nin bir yazısına atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, Karadağ'da pelin otu yetiştiriciliği ile uğraşan AMANDA D.O.O firmasının elindeki 500 ton kuru pelin otunu Türkiye pazarına uygun fiyata satmak istediği ve konu ile ilgilenen firmalara numune gönderilebileceği bildirilmektedir.

İletişim Bilgileri:

Firma Adı: Amanda D.O.O.

Bay Vaselj Ujkic (Firma Sahibi)

E-mail: tonny_ujkic@hotmail.com


Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.