2015/020 Sirküler (26.01.2015)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2015 /20

Sayın Üyemiz,

1. Hırvatistan İhale Duyurusu

2. TTK'da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Taslağı

3. Muhtelif Narenciye Satış İhalesi

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

 

Fisun PEKTAŞ
Genel Sekreter


1. Hırvatistan İhale Duyurusu

Ekonomi Bakanlığının yazısına atfen, Türkiye İhracatçılar Meclisinden alınan yazıda; Hırvatistan'da birçok turizm tesisinin özelleştirme kapsamında yer almakta olduğu ve Hırvat Yatırım ve Rekabetçilik Ajansı'nın yabancı yatırımcıların ilgilenebileceği düşüncesiyle düzenli aralıklarla söz konusu tesislerin ihale süreçleri ve stratejik ortaklık talepleri ile ilgili bilgilendirme yaptığı iletilmektedir.

Bu çerçevede, proje sahibi Questor Pag. Ltd. firmasının, Pag Adası'nda bulunan ve yüksek kategoride yer alan turizm tesisi ‘Tourist Zone Paska rebna 3-West' için stratejik ortak aramakta olduğu, bu bağlamda tesis arazisinin satışının da seçenekler arasında yer aldığı ifade edilmektedir. (407)

Ek-1: İhale Duyuru Metni

2. TTK'da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Taslağı

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) Şirket İşlemleri ve Kurumsal Yönetim Teknik Komitesinin 2014-2015 dönemi bir numaralı eylem maddesi olan "6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun uygulanmasından kaynaklı sorunların değerlendirilmesi ve uygun görülenlere yönelik yasa değişiklik önerilerinin hazırlanması” kapsamında 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanununda değiştirilmesi öngörülen maddelerin karşılaştırmalı tablosu ve gerekçeleri ekte sunulmakta olup, söz konusu taslağa ilişkin maddeler bazında Birliğimiz gerekçeli görüş ve önerileri talep edilmektedir.

Bu bağlamda, konu ile ilgili olabilecek görüş ve önerilerinizin TİM'e iletilmesini teminen 30 Ocak 2015 Cuma günü mesai bitimine kadar Genel Sekreterliğimize (e-mail: tosunn@baib.gov.tr; faks: 0242 311 79 00) bildirilmesi gerekmektedir.(408)

EK-2: Görüş Formu

EK-3: Kanun Tasarısı Taslağı

3. Muhtelif Narenciye Satış İhalesi

Dalaman Tarım İşletmesi Müdürlüğü'nden alınan yazıda, İşletmelerinin 2014 yılı üretimi Muhtelif Narenciyenin partiler halinde satışı için, (Muhammen Fiyat ve Tutar hariç) Kapalı Zarf suretiyle 27 Ocak 2015 Salı günü saat 14:00'te işletmelerinde tekrar ihale yapılacağı bildirilmektedir.

EK-4: Dalaman Tarım İşletmesi Müdürlüğü yazısı.



Ekler:
ek-1.pdf

Ek-2.pdf

Ek-3.docx

Ek-4.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.