2015/068 Sirküler (23.03.2015)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2015 /68

Sayın Üyemiz,

1. Slovenya, Slovakya ve Romanya'ya İhracat

2. DEİK/ Nikaragua Cumhurbaşkanı Özel Bakanı Dr. Paul Oquist Kelly ile Toplantı

3. 9. Yıllık Türkiye Ticaret ve İhracat Finansmanı Konferansı

4. Türkiye-Fildişi Sahili İş Forumu 27 Mart 2015, İstanbul

5. Karadağ Bayındırlık Müdürlüğü 2015 Yılı Projeleri

6. Tataristan Ziyareti

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

 

Fisun EVRENSEVDİ PEKTAŞ
Genel Sekreter

 

1. SLOVENYA, SLOVAKYA VE ROMANYA'YA İHRACAT

Türkiye İhracatçılar Meclisinden (TİM) alınan bir yazıda, Ekonomi Bakanlığından alına yazıya atfen, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Mart-1 Nisan 2015 tarihleri arasında Slovenya, Slovakya ve Romanya'yı ziyaret edeceği ve Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekci'nin de söz konusu ziyarete katılım sağlayacağı belirtilerek yapılacak görüşmeler esnasında ülkemiz ile anılan ülkeler arasında ticarette yaşanılan sorunlar ve ticaretin geliştirilmesine yönelik olası önerilere ilişkin bilgi notu talep edilmektedir.

Bu çerçevede, bahse konu ülkeler ile ticarette yaşanılan sorunlar ve ticaretin geliştirilmesine yönelik olası önerilerinizin TİM'e iletilmesini teminen ekte yer alan form doldurularak 23 Mart 2015 Pazartesi mesai bitimine kadar Birliğimize (e-mail: tosunn@baib.gov.tr, faks: 02423117900) iletilmesi gerekmektedir. (1695)

Ek-1 : Görüş Formu

2. DEİK/ NİKARAGUA CUMHURBAŞKANI ÖZEL BAKANI DR. PAUL OQUİST KELLY İLE TOPLANTI, 26 MART 2015

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan bir yazıda; Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'ndan alınan yazıya atfen, Nikaragua Cumhurbaşkanı Özel Bakanı Dr. Paul Oquist Kelly'nin, Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım'ın davetlisi olarak 26 Mart 2015 tarihinde Türkiye'de bulunacağı, bu kapsamda, DEİK tarafından, Nikaragua ile Türkiye arasındaki işbirliği fırsatlarının görüşüleceği bir yuvarlak masa toplantısının, 26 Mart 2015 tarihinde, 10.30-12.30 saatleri arasında, TOBB Plaza, İstanbul'da düzenleneceği, toplantıda gerek Nikaragua'nın sunduğu ticaret ve yatırım fırsatları, gerekse Nikaragua tarafından Atlantik ve Pasifik okyanuslarını birleştirmek üzere yürütülen Nikaragua Kanal Projesi hususunda bilgilendirme yapılacağı, katılımla ilgilenen üyelerimizin http://kayit.deik.org.tr/KatilimFormu/47/21 adresinde yer alan online kayıt formunu en geç 24 Mart 2015 Salı günü mesai bitimine kadar doldurmaları gerekmektedir. (1693)

3. 9. YILLIK TÜRKİYE TİCARET VE İHRACAT FİNANSMANI KONFERANSI

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)'ten alınan yazıya atfen, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda; Exporta Publishing & Events tarafından DEİK kurumsal işbirliği ile 25-26 Mart 2015 tarihlerinde Raffles Istanbul 'da "9. Yıllık Türkiye Ticaret ve İhracat Finansmanı Konferansı" (9th Annual Türkey Trade & Export Finance Conference) düzenleneceği, konferansın açılışında T.C. Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekçi 'nin konuşma yapacağı belirtilmektedir.

Anılan etkinlikte panel başlıkları, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki fırsatların ve yönetim risklerinin değerlendirilmesi, Türkiye'nin Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerinin (KOBİ) kredilere ve uluslararası ticarete erişimi, Sahra Altı Afrika Ticareti, risk stratejileri ve yönetim araçları, küresel ticaret ve finansman eğilimleri, yapılandırılmış emtia ticareti finansmanı olup, birçok finans kuruluşu temsilcisinin katılımı beklenmektedir.

Etkinliğe katılmak isteyen firmalarımızın DEİK Sekretaryası ile (Mustafa Oğuz, E-mail: moguz@deik.org.tr tel: O 212 339 50 49) irtibata geçmeleri gerekmektedir. .(1645)

4. TÜRKİYE-FİLDİŞİ SAHİLİ İŞ FORUMU 27 MART 2015, İSTANBUL

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)'ten alınan bir yazıya atfen; Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda; Fildişi Sahili Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Alassane Ouattara'nın, 25-27 Mart 2015 tarihleri arasında ülkemize gerçekleştireceği resmi ziyaret kapsamında, 27 Mart 2015 Cuma günü, Wyndham Grand İstanbul Levent Oteli'nde, 10:30-17:30 saatleri arasında Türkiye-Fildişi Sahili İş Forumu düzenleneceği belirtilmektedir.

Yazının devamında, söz konusu forum kapsamında yaklaşık 100 Fildişi Sahilli İş adamının katılımıyla sektörel ikili görüşmeler yapılacağı ve firma listesinin bilahare duyurulacağı belirtilmektedir.

İkili görüşmelere katılmak isteyen firmalarımızın, http://kayit.deik.org.tr/KatilimFormu/46/20 Web linki aracılığıyla 24 Mart 2015 Salı günü mesai bitimine kadar katılımlarını tamamlamaları gerekmektedir.

Katılım ücreti, DEİK Üyesi firma temsilcileri için kişi başı 100 TL, DEİK üyesi olmayan firma temsilcileri için kişi başı 150 TL olup, DEİK'in İş Bankası Beyoğlu Şubesi ( Şube Kodu 1011) TR16 0006 4000 0011 0111 7015 26 numaralı TL hesabına yatırılması ve ödeme dekontunun DEİK'e ( afrikabolgesi@deik.org.tr ) iletilmesi gerektiği bildirilmiştir. (1656)

Taslak Program

10:30 Kayıt

11:00 Fildişi Sahili Yatırım ve Ticaret Fırsatları Sunumu

11:30 Protokol Konuşmaları

12:30 Öğle Yemeği

14:00 İkili İş Görüşmeleri

17:00 Kapanış

5. KARADAĞ BAYINDIRLIK MÜDÜRLÜĞÜ 2015 YILI PROJELERİ

Karadağ Ticaret Müşavirliği'nin bir yazısına atfen, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda; 2015 yılı için Karadağ Bayındırlık Müdürlüğü'nün ihalesini yapacağı projelerin listesi ekte sunulmakta olup, sözkonusu ihale projeleri ile ilgilenen üyelerimizin detaylı bilgi için Karadağ Ticaret Müşavirimiz Sayın Sultan İskender ile (Podrorica@ekonomi.gov.tr, Tel:00382 20 648 148) ile irtibata geçmelerinin gerektiği ifade edilmektedir. (1684)

Ek-2: Projeler

6. TATARİSTAN ZİYARETİ

Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekçi'nin 27 Mart 2015 tarihinde Tataristan'a yapacağı ziyaret çerçevesinde, Rusya Federasyonu Tataristan Cumhurbaşkanı Sayın Rustam Minnihanov'un katılımlarıyla Türkiye-Tataristan İş Forumu ve ayrıca 30 Mart 2015 tarihinde Moskova'da düzenlenecek olan Türkiye-Rusya İş Konseyi XVII. Ortak Toplantısı ile ilgili olarak Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun bir yazısına atfen, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda aşağıdaki hususlara yer verilmiştir.

DEİK / Türkiye-Rusya İş Konseyi organizasyonunda gerçekleştirilecek olan söz konusu ziyaret kapsamında düzenlenecek İş Forumu ve İkili İş Görüşmelerinin yanı sıra, işadamları heyetine yönelik Hayat Kimya fabrika açılışı, "Alabuga” Özel Ekonomik Bölgesi, "IT-Park” Yüksek Teknolojiler Parkı, "Khimgrad Teknopolis” Endüstriyel Parkı, "Tyulaçi” Sanayi Bölgesinin ziyareti ve Kazan'da kültür programı öngörülmektedir.

Tataristan ziyaretine katılacak işadamlarımızın 29 Mart 2015 tarihinde Moskova'ya devam ederek 30 Mart Pazartesi günü Türkiye ve Rusya'dan üst düzey yetkililerin katılacağı Türkiye-Rusya ve Rusya-Türkiye İş Konseylerinin Ortak Toplantısına katılmaları öngörülmektedir. 1991 tarihinde kurulduğundan bu yana dönüşümlü olarak Türkiye ve Rusya Federasyonu'nda yapılan ve gündeme aldığı sorunlar ve katılımcıların nitelik ve niceliği açısından özel sektörde iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari işbirliğinin kilometre taşlarını oluşturan en önemli etkinliklerden biri olan ve bu yıl on yedincisi yapılacak olan İş Konseyi Ortak Toplantısının gündemine enerji, tarım ve turizm alanında işbirliği konuları alınacaktır. Ancak ziyaretin Moskova ayağına katılmayı arzu etmeyen firma temsilcilerimiz için 28 Mart Cumartesi günü Kazan'dan İstanbul'a dönüş alternatifi dikkate alınacaktır.

Anılan ziyarete katılmayı arzu eden kurum ve firma temsilcilerinin, en geç 23 Mart 2015, Pazartesi günü mesai bitimine kadar http://kayit.deik.org.tr/KatilimFormu/44/19 adresli internet bağlantısı üzerinden online kayıt yaptırmaları, sadece Tataristan ziyaretine katılacakların kişi başı 1500 Avro, programın tamamına katılacakların ise kişi başı 2000 Avro avans tutarını online kayıt sayfasında belirtilen hesaba yatırmaları gerekmektedir. Söz konusu avans tutarına İstanbul'dan gidiş ve dönüş uçak biletleri, konaklama, transfer, tercüme hizmetleri vb. dahildir. Üzerinde katılımcının ad ve soyadının belirtildiği katılım ücretinin yatırılmış olduğunu gösterir dekontların avrasya@deik.org.tr e-posta adresine iletilmesi gerekmektedir. (1697)


Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.