2015/082 Sirküler (16.04.2015)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER (2014-082)

Sayın Üyemiz,

1. Irak Agrofood 2015 Fuarı

2. Geçiş Belgeleri Dağıtım Esasları Yönergesi

3. 5. Baykonır Yatırım Forumu

4. Türk-Tatar Yatırım ve Ticaret Çalışma Grubu

Konularını içeren duyurumuz ektedir.

Bilgilerini rica ederim.

 

Güliz AKEL ÇETİNKAYA
Genel Sekreter V.


1. IRAK AGROFOOD 2015 FUARI

Akdeniz İhracatçılar Birlikleri Genel Sekreterliği'nden alınan yazıda, 16-19 Kasım 2015 tarihleri arasında Erbil'de düzenlenecek olan "Irak Agrofood 2015 Gıda Fuarı” Türkiye milli katılım organizasyonu, dördüncü kez Akdeniz İhracatçı Birlikleri organizasyonunda gerçekleştirileceği bildirilmekte olup detaylı bilgiye http://www.akib.org.tr/tr/akib-gundem-irak-agrofood-2015-fuar-duyurusu.html adresinden ulaşılabilmektedir. (2252)

2. GEÇİŞ BELGELERİ DAĞITIM ESASLARI YÖNERGESİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan gönderilen yazıya atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, Geçiş Belgesi Dağıtım Esasları Yönergesinin Danışma Komisyonu toplantısında yer alan ilgili kurum/kuruşların görüşleri, ülkelere ait sefer sayıları ve mevcut geçiş belgesi kotaları ile belge kullanım oranlarının dikkate alınarak güncellendiği, Yönergenin güncel haline http://www.kugm.gov.tr/ adresinden ulaşılabileceği bildirilmektedir. (2254)

3. 5. BAYKONIR YATIRIM FORUMU

T.C. Ekonomi Bakanlığı'ndan gönderilen yazıya atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda 28-29 Nisan 2015 tarihleri arasında Kazakistan Cumhuriyeti Kızılorda Valiliği tarafından Baykonır şehrinde "Baykonır V. Yatırım Forumu” düzenleneceği, söz konusu foruma Kazakistan ve diğer ülkelerin iş dünyasından, devlet kurumlarından, kalkınma ve araştırma enstitülerinden temsilcilerin katılımının öngörüldüğü belirtilmektedir. Bahse konu etkinliğin içeriğine ilişkin bilgiler ekte yer almaktadır. (2251)

Ayrıntılı Bilgi ve Başvuru İçin:

Tel : +7 724 260 53 38 / +7 702 299 29 22

E-Posta : uvs.kzorda@gmail.com

Ek 1: Foruma ilişkin bilgiler

4. TÜRK-TATAR YATIRIM VE TİCARET ÇALIŞMA GRUBU

Türkiye İhracatçılar Meclisinden (TİM) alınan bir yazıda, Ekonomi Bakanlığının yazısına atfen; Sayın Bakanımız'ın 27 Mart 2015 tarihinde RF Tataristan Cumhuriyeti'ne bir ziyaret gerçekleştirdiği ve anılan ziyaret sırasında, RF Tataristan Cumhurbaşkanı Sayın Rustam Minnihanov ile ikili bir görüşme yaptığı ve Tataristan'da yatırım yapan bazı Türk firmalarını ziyaret ettiği belirtilmektedir.

İlgili yazıda devamla, söz konusu ziyarette Türk-Tatar İş Forumu'nun da düzenlendiği ve söz konusu ziyarette Sayın Bakanımız ve RF Tataristan Cumhurbaşkanı'nın, ülkemiz ile RF Tataristan Cumhuriyeti arasındaki yatırım ve ticaret alanındaki ilişkileri daha da geliştirmek amacıyla neler yapılabileceği hususunda bir çalışma grubu kurulması konusunda mutabakata vardıkları belirtilmektedir.

Bu çerçevede, söz konusu pazarda karşılaşılan sorunlar ile Türkiye ile RF Tataristan Cumhuriyeti arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri geliştirmek amacıyla neler yapılabileceği hususuna ilişkin öneriler ve gerçekleştirilecek toplantı esnasında gündeme getirilmesinde fayda görülen hususların TİM'e bildirilebilmesini teminen ekte yer alan form aracılığıyla en geç 22 Nisan 2015 Çarşamba günü saat 12.00'a kadar Genel Sekreterliğimize (tosunn@baib.gov.tr) iletilmesi gerekmektedir.(2323)

Ek 2: Görüş Formu

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.