2015/121 Sirküler (08.06.2015)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2015-121

Sayın Üyemiz,

1. İspanya'nın Katalonya Bölgesi Yatırım Semineri

2. VIV 2015 Fuarı Alım Heyeti

3. Güneydoğu Asya ile Ticaret ve Yatırım Olanakları Toplantısı

Konularını içeren duyurumuz ektedir.

Bilgilerini rica ederim.

 

Fisun EVRENSEVDİ PEKTAŞ
Genel Sekreter


1. İspanya'nın Katalonya Bölgesi Yatırım Semineri

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'ndan (DEİK) gönderilen yazıya atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan bir yazıda, İspanya Katalonya Bölgesi Dış Ticaret ve Yatırım Ajansı ACCIO ve DEİK işbirliğiyle Katalonya Sanayi ve Ticaret Bakanı Sayın Felip Puig, Bakanlık Müsteşarı Sayın Pere Torres ve ACCIO Dış Ticaret ve Yatırım Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Nuria Betriu'nun katılımıyla 9 Haziran 2015 tarihinde saat 14.00 - 16.30 arasında İstanbul TOBB Plaza'da "Katalonya Bölgesi Yatırım Semineri” gerçekleştirileceği belirtilmektedir.

Türkiye'ye 2 saatlik mesafede bulunan Katalonya /İspanya, yaklaşık 500 milyon tüketiciye erişim imkanı sağlamakta ve sanayi üretiminin % 65'ini Avrupa'ya ihraç etmektedir. Katalonya Bölgesi hakkında daha kapsamlı bilgi ekte yer almaktadır.

Katalonya'da bulunan işbirliği ve yatırım fırsatları hakkında gerçekleştirilecek seminer kapsamında Türkiye'de faaliyet gösteren iki Katalan bankası ; Banc Sabadell ve La Caixa İstanbul temsilcileri de seminerde yer alarak Türk iş dünyasına sağladıkları finansman imkanlarını tanıtacaklardır. Katalonya Bölgesi Yatırım Semineri için katılım formu ekte yer almakta olup, katılım koşulları hakkında

detaylı bilgi ve taslak program formda yer almaktadır.

Bu çerçevede söz konusu seminere katılmak isteyen üyelerimizin katılım teyitlerini ekteki form aracılığıyla 8 Haziran 2015 Pazartesi günü mesai bitimine kadar DEİK'e (Sn. Aycan Damalı, e-mail: adamali@deik.org.tr, tel: 0212 339 50 74) iletmeleri gerekmektedir. (3320)

Ek 1: Katılım Formu - Katalonya hakkında bilgi

2. VIV 2015 Fuarı Alım Heyeti

İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'nden alınan yazıda, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda; Genel Sekreterlikleri organizasyonunda, HKF Fuarcılık A.Ş. tarafından 11 - 13 Haziran 2015 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek olan, "VIV Türkiye 2015 - Tavukçuluk ve Teknolojileri Uluslar arası İhtisas Fuarı”ile eş zamanlı olarak, 09 -12 Haziran 2015 tarihleri arasında, 3 ülkeden gelecek özel sektör temsilcilerinin katılımıyla alım heyeti programı gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'nde 10 Haziran 2015 Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan ikili görüşmelere katılmak isteyen üyelerimizin, görüşmek istedikleri firmaları işaretlemek suretiyle ekteki formları doldurarak en geç 09 Haziran 2015 Salı günü mesai bitimine kadar suurunleri@iib.org.tr veya nvarol@iib.org.tr adresine e-posta veya aşağıdaki faks numaralarına göndermeleri gerekmektedir. (3352)

İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği

Çobançeşme Mevkii, Sanayi Caddesi Dış Ticaret Kompleksi, C Blok Yenibosna / İSTANBUL

İlgili personel:

Arzu Akgün - Neriman Varol

Tel: +90 212 454 05 45 - +90 212 454 07 78

Faks: + 90 212 454 05 01 - 02

Ek 2: VIV 2015 Fuarı Alım Heyeti Firma Listesi

Ek 3: VIV 2015 Fuarı Alım Heyeti İkili İş Görüşmeleri Katılımcı Başvuru Formu

3. Güneydoğu Asya ile Ticaret ve Yatırım Olanakları Toplantısı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odasından alınan yazıda, Odaları ve Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) Ankara Komitesi işbirliğinde 10 Haziran 2015 Çarşamba günü 14:00 - 16:00 saatleri arasında ATSO Atatürk Konferans Salonu'nda "Güneydoğu Asya ile Ticaret ve Yatırım Olanakları Toplantısı” gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

Etkinlik kapsamında, ASEAN Ankara Komitesi Üyeleri Brunei Darüsselam Sultanlığı, Endonezya, Malezya, Filipinler, Tayland Büyükelçileri ve Maslahatgüzarları tarafından Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği ile ilgili bilgi verilecek olup, bu ülkelerdeki ticaret ve yatırım imkanları ve iş yapma yöntemleri anlatılacaktır. Toplantı sonrasında, fuaye alanında firmalara, Büyükelçiler ve Maslahatgüzarlar ile birebir görüşme gerçekleştirme fırsatı sunulacaktır.

Söz konusu toplantının programı ve katılım formu ekte sunulmakta olup, etkinliğe katılmak isteyen üyelerimizin katılım formunu doldurarak Antalya Ticaret ve Sanayi Odasına iletmeleri gerekmektedir.

Ek 4: Etkinlik Programı ve Katılım Formu



Ekler:
Ek-1_Katalonya.pdf

Ek-2_YabanciKatilimcilListesi.xls

EK-3_BasvuruFormu.doc

Ek-4_Program Katilim Formu.doc

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.