2015/175 Sirküler (01.09.2015)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2015 / 175

Sayın Üyemiz,

1. Polonya Hk.

2. WORLDFOOD İstanbul 2015 Fuarı Alım Heyeti

3. Belarus Kalkınma Bankası Yatırım Desteği

4. Uluslararası Yatırım Forumu (Soçi)

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

 

Fisun EVRENSEVDİ PEKTAŞ

Genel Sekreter


1.Polonya Hk.

Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM)'nden alınan bir yazıda, Ekonomi Bakanlığı'nın bir yazısına atfen; Polonya Dışişleri Bakanlığı, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Polonya Merkez Bankası işbirliği ile Türkiye'de gerçekleştirilen EBRD projeleri ve sözleşmeleri ile bağlantılı işbirliği fırsatları hakkında, 14 Eylül 2015 tarihinde Polonya'da bir konferans düzenleneceği ve söz konusu konferansa, Ekonomi Bakanlığı'nı temsil etmek ve Polonya-Türkiye arasındaki işbirliği olanakları üzerine bir konuşma yapmak üzere Müsteşar Yardımcısı Sayın Hüsnü DİLEMRE'nin iştirak edeceği belirtilmektedir.

Bu kapsamda; TİM'e iletilmesini teminen ihracatçılarımızın Polonya pazarında karşılaştığı sorunlar ile anılan toplantı sırasında gündeme getirilmesinde fayda görülen hususların ekteki formaişlenerek en geç 4 Eylül 2015 Cuma günü saat 12:00'a kadar Birliğimize (faks: 0242 3117900 - eposta: sanerb@baib.gov.tr) ile iletilmesi gerekmektedir. (4763)

Ek 1: Görüş Bildirim Formu

2.WORLDFOOD İstanbul 2015 Fuarı Alım Heyeti

İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'nin bir yazısına atfen, T.C. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonu ve İstanbul Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin organizasyonunda, 'Worldfood İstanbul 2015 - 23. Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı''na yönelik olarak bir "Alım Heyeti” organizasyonunun düzenleneceği,

Anılan Alım Heyeti organizasyonu kapsamında, 02 Eylül 2015 Çarşamba Günü açık adresi aşağıda belirtilen İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği binasında, yabancı firmalar (ayrıntılı firma bilgileri ve talep edilen ürünler EK'tedir) ile ihracatçı firmalar arasında ikili iş görüşmeleri gerçekleştirileceği ifade edilmektedir.

İkili iş görüşmelerine katılmak isteyen ihracatçı firmaların, görüşmek istedikleri firmaları işaretlemek suretiylehttp://www.iib.org.tr/OnlineRegistration/tr/AlimHeyeti.aspx bağlantısında yer alan çevrimiçi başvuru formunu 01 Eylül 2015 Salı Günü saat 13:00'e kadar doldurmaları gerekmektedir.(4757)

Ayrıntılı Bilgi için:

Zuhal Duman: 0212 454 0763
Muzaffer Kılıç: 0212 454 0768
Arzu Akgün: 0212 454 0545

Adres:
İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği
Çobançeşme Mevkii, Sanayi Cad. Dış Ticaret Kompleksi, C Blok, Zemin Kat,
Yenibosna - Bahçelievler / İSTANBUL

Ek 2:WORLDFOOD İstanbul 2015 Fuarı-Alım Heyeti Yabancı Firma Listesi (1 Sayfa)

3.Belarus Kalkınma Bankası Yatırım Desteği


Ekonomi Bakanlığı'nın bir yazısına atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan Minsk Ticaret Müşavirliğinden aldıkları bilgilere istinaden, anılan Müşavirliğimiz ile Belarus Kalkınma Bankası yetkilileri arasında yapılan görüşmelerde adı geçen Banka tarafından Türk yatırımcılarının desteklenmesi için kredi imkanları sağlandığı hususu gündeme gelmiş olup, özellikle söz konusu ülkede yatırım projesi gerçekleştirecek Türk Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeleri (KOBİ) için KOBİ Destek Programı kapsamında imtiyazlı finansal desteklerin sağlanabileceği, anılan destek programına ilişkin daha ayrıntılı bilgilerehttp://www.brrb.by/adresinden ulaşılabileceği bildirilmektedir.(4785)

4.Uluslararası Yatırım Forumu Soçi

Ekonomi Bakanlığı'ndan aldıkları bir yazıya atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan; Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçiliği'nden T.C. Dışişleri Bakanlığı kanalıyla alınan bilgilere göre, "Uluslararası Yatırım Forumu Soçi-2015” adlı etkinliğin 2-3 Ekim 2015 tarihlerinde Soçi'de gerçekleştirileceği ifade edilerek bahse konu foruma kayıt işlemlerininhttp://www.forumkuban.ru/ adresinden yapılabileceği belirtilmektedir. Söz konusu Forumun taslak programının bir örneği ektedir. (4776)

Ek 3: Forum Programı ( 10 Sayfa )



Ekler:
2015-175.doc

Ek-1 GORUS SORMA FORMU.doc

Ek-2.xlsx

Ek-3.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.