2015/016 Sirküler (20.01.2015)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER NO: 2015/016

Sayın Üyemiz,

T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının bilgilendirmeleri üzerine, Türkiye İhracatçılar Meclisinden (TİM) alınan bir yazıda, Türk-Rus Hükümetlerarası Karma Ekonomik Komisyon Toplantısı kapsamında yürütülen ve son haliyle Türk - Rus Sanayi, Teknoloji, KOBİ ve Standardizasyon Ortak Çalışma Grııbu olarak adlandırılan Ortak Sanayi Çalışma Grubu'nun 9 Eylül 1993 tarihinde Moskova'da imzalanan Protokol gereği kurulduğu ve aynı yıl ilk toplantısının gerçekleştirildiği bildirilmiştir.

Aynı yazıda devamla; günümüze kadar 11 toplantısı gerçekleştirilmiş olan Çalışma Grubunun 12'nci toplantısının Rusya Federasyonu Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı V.L. EVTUHOV ve Sayın Müsteşarımız Prof. Dr. Ersan ASLAN eş başkanlığında 2015 yılı Şubat ayı içerisinde Moskova'da yapılmasının planlandığı belirtilmektedir. Toplantılar, iki ülke teknik heyetlerinin metin müzakerelerini takiben oluşturulan Protokolün, Heyet Başkanları tarafından Kapanış Toplantısında imzalanması ile son bulmaktadır.

Genel olarak bahse konu protokollerde değinilen başlıklar;

• İkili ilişkilerde mevcut durum perspektifleri,

• Metalürji, enerji makineleri, otomotiv ve otomotiv yan sanayi, kimya sanayi, sivil havacılık sanayi, gemi inşa sanayi, hafif sanayi, inşaat sektörü ve standardizasyon, metroloji ve uygunluk değerlendirmesi gibi öncelikli işbirliği alanları,

• Türkiye'nin Organize Sanayi Bölgeleri ve Rusya Federasyonu'nun Ayrıcalıklı Ekonomik Bölgeleri,

• Teknoloji ve Ar-Ge işbirliği, Küçük ve orta ölçekli işletmeler,

• Diğer hususlar,

olarak sıralandığı bildirilerek toplantının ülkemiz menfaatine en iyi şekilde gerçekleştirilmesi adına; Çalışma Grubu kapsamındaki konular dahilinde anılan ülke ile ilişkilere dair bilgiye, toplantıda görüşülmesi ve toplantı sonrası imzalanacak olan Protokolde yer alması düşünülen metin ve başlık önerilerine ihtiyaç duyulduğu belirtilmektedir.

Bu çerçevede, anılan toplantıda görüşülmesinde faydalı görülen konuların ekteki görüş formu doldurularak 26 Ocak 2015 Pazartesi günü mesai bitimine kadar TİM'e iletilmek üzere Birliğimize (e-posta: tosunn@baib.gov.tr, faks: 0 242 311 79 00) bildirilmesini rica ederim.

Fisun PEKTAŞ

Genel Sekreter

Ek: Görüş Formu (1 Sayfa)


GÖRÜŞ FORMU

Konunun Dile Getirilmesini Talep Eden Firmanın

Ünvanı

Sektörü

Adres

Telefon Numarası

Faks Numarası

Konunun Dile Getirilmesini Talep Eden Firma Yetkilisinin İletişim Bilgileri

Adı Soyadı/Unvanı

E-posta Adresi

Değerlendirmeye Alınmasında Yarar Görülen Öneriler


Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.