2016/053 Sirküler (28.03.2016)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2016-053

Sayın Üyemiz,

1. Kırgızistan İhale Duyurusu

2. Hollandalı bir firmanın Seramik Tava ve Tencere Talebi

3. Portekiz'de Yatırım Semineri

4. Panama EXPOLOGISTICA Fuarı

5. BAKA 2016 Yılı Mali Destek Programları Kapsamında Teknik Destek Masası Kurulması

6. Bursa Bilim Şenliği Proje Yarışması

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

Fisun EVRENSEVDİ PEKTAŞ

Genel Sekreter


1. Kırgızistan İhale Duyurusu

Ekonomi Bakanlığı'ndan gönderilen yazıya atfen Türkiye İhracatçılar Meclisinden alınan yazıda, Kırgız Devlet Jeoloji ve Maden Kaynakları Ajansı'nca Kırgızistan'ın Aksay bölgesindeki alüvyon altın keşif ve işletimine ilişkin bir ihale gerçekleştirileceği bildirilmekte olup, konuya ilişkin ayrıntılı bilgiye http://www.invest.gov.kg/en/news/full/209 internet adresinden ulaşılabileceği ifade edilmektedir. (1682)

2. Hollandalı bir firmanın Seramik Tava ve Tencere Talebi

Rotterdam Ticaret Ataşeliğimizden gönderilen yazıya atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan bir yazıda, Hollandalı bir firmanın Türkiye'den seramik tabanlı tava ve tencere satın almak istediği ifade edilmektedir.

Bahse konu talep ile ilgilenebilecek olan firmalarımızın rotterdam@ekonomi.gov.tr e-posta adresinden Rotterdam Ticaret Ataşeliğimizle iletişime geçmeleri gerekmektedir. (1685)

3. Portekiz'de Yatırım Semineri

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)'ten gönderilen yazıya atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan bir yazıda, DEİK / Türkiye-Portekiz İş Konseyi tarafından, 14 Nisan 2016 Perşembe günü 10.00-12.30 arasında River Plazaİstanbul'da "Portekiz Yatırım Semineri, Doğru Karar-Doğru Zaman” konulu bir seminer gerçekleştirileceği, anılan seminer kapsamında, Portekiz Yatırım Ajansı AICEP'in Yönetim Kurulu Üyesi Mr. Luis Castro Henriques'in Portekiz'de yatırım fırsatları ve avantajları konusunda katılımcılara bilgi aktaracağı ve Portekiz'in yatırımcılara sunduğu "Golden Residence Permit” gibi oturma izni fırsatları hakkında bilgi vereceği belirtilmekte olup, Portekiz'in Ankara Büyükelçisi H.E. Jorge Cabral'in anılan seminere katılımının öngörüldüğü belirtilmektedir.

Bu kapsamda, söz konusu toplantıya katılmak isteyen firmalarımızın 8 Nisan 2016 Cuma gününe kadar http://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/165/6547 internet bağlantısı üzerinden başvurularını tamamlamaları gerekmektedir. Seminer katılımı ücretsiz olup, taslak programı İngilizce olarak ekte yer almaktadır. (1687)

Detaylı bilgi için irtibat kişisi:

Neslihan Onuralp - DEİK

Tel: 0212 339 50 17

E-posta: nonuralp@deik.org.tr

Ek-1: Seminer Taslak Programı

4. Panama EXPOLOGISTICA Fuarı

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan bir yazıda, Kuzey Amerika, Latin Amerika ve Karayipler, Avrupa ve Uzakdoğu piyasaları arasındaki ticarette büyük lojistik öneme sahip olan Panama Kanalı'nın, genişletilme çalışmalarının 2016 yılı içerisinde tamamlanmasıyla ortaya çıkacak yeni fırsatların tanıtılacağı EXPOLOGISTICA Fuarının, 19 - 21 Ekim 2016 tarihleri arasında Panama şehrinde düzenleneceği, anılan Fuara lojistik ve denizcilik hizmetinde çalışan firmalarımızın ilgi duyabileceğinin değerlendirildiği bildirilmektedir. (1745)

5. BAKA 2016 Yılı Mali Destek Programları Kapsamında Teknik Destek Masası Kurulması

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'ndan alınan e-posta mesajında, 2016 Yılı Mali Destek Programları kapsamında proje hazırlama sürecinde olan başvuru sahiplerine 21 Mart 2016 - 01 Nisan 2016 tarihleri arasında Antalya Yatırım Destek Ofisi'nde teknik yardım hizmeti vermek üzere Teknik Destek Masası kurulduğu bildirilmektedir.

Destek Masası hizmetlerinin(*), Başvuru Rehberleri ile Sıkça Sorulan Sorular listesinde yer alan resmi bilgiler ve kriterler çerçevesinde tereddüde düşülen veya tam anlaşılamayan konularda, potansiyel başvuru sahiplerince yöneltilecek somut soruların cevaplanması şeklinde olduğu, 21 Mart 2016 - 01 Nisan 2016 tarihleri arasında (hafta sonları hariç) 09:30-12:00 ve 13:30-17:00 saatleri arasında hizmet vereceği bildirilmektedir. Projelerin internet üzerinden son başvuru tarihinin, 08 Nisan 2016, proje dosyası son teslim tarihinin ise 15 Nisan 2016 saat 17:00'a kadar olduğu, 08 Nisan 2016 tarihine kadar internet üzerinde başvurusu yapılmamış projelerin dosya teslimi kabul edilmeyeceği iletilmektedir.

Teknik yardım masası hizmetinden faydalanmak isteyen potansiyel başvuru sahiplerinin +90 (242) 332 37 37 numaralı telefondan ya da hasanyuksek@baka.org.tr adresinden randevu almaları gerektiği, randevu alan her proje sahibine en fazla 30 dakika süre ayrılacağı ifade edilmektedir.

Not: "(*) Ajans personeli, ilgili mevzuat gereğince teklif çağrıları kapsamında sunulacak herhangi bir projenin hazırlanmasında ve yürütülmesinde görev alamaz. Bu nedenle yardım masası hizmetinde, hazırlanan projelerin içeriğinin kontrolüne ilişkin bir destek olmayacaktır. Teknik yardım masasında proje sahiplerine başvuru rehberlerindeki doldurulması gereken formlarda, KAYS portalının kullanımından kaynaklı sıkıntılarda ve sunulması gereken diğer eklerde anlaşılmayan noktalar konusunda açıklamalarda bulunulacaktır. Proje başvurusu için sunulacak formların ve eklerin tam olup olmadığının kontrolüne yönelik destek verilecektir.” (1709)

6. Bursa Bilim Şenliği Proje Yarışması

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan e-posta mesajında, Bursa Büyükşehir Belediyesi Bilim ve Teknoloji Merkezi tarafından organize edilen Bursa Bilim Şenliği'nin bu yıl 5.si düzenleneceği bildirilmektedir.

Söz konusu etkinlik ile ilgili tüm detaylara için www.bursabilimsenligi.org adresinden ulaşılabilmektedir.


Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.