2016/102 Sirküler (23.05.2016)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2016-102

Sayın Üyemiz,

1. Tayvan'da Düzenlenecek Olan Uluslararası Gıda Fuarları

2. Hırvatistan - Türkiye İş Forumu Sonuç Raporu

3. DTÖ Kamu Forumu 2016

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

Fisun EVRENSEVDİ PEKTAŞ
Genel Sekreter



1.Tayvan'da Düzenlenecek Olan Uluslararası Gıda Fuarları

T.C. Taipei Türk Ticaret Ofisinden iletilen yazıya istinaden, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, Tayvan'ın Kaohsiung şehrinde 9-11 Kasım 2016 tarihleri arasında Tayvan Uluslararası Balıkçılık ve Deniz Ürünleri Fuarı ile 10-12 Kasım 2016 tarihleri arasında Tayvan Uluslararası Meyve ve Sebze Fuarının düzenleneceği belirtilmektedir.

Yazının devamında, Tayvan'ın ticari alanda başkent Taipei'nin ardından ikinci en büyük şehri olan Kaohsiung'da düzenlenecek bahse konu fuarlarda Güneydoğu Asya-Pasifik bölgesi ülkeleri başta olmak üzere birçok yabancı alıcıya doğrudan ulaşmanın mümkün olacağı, ülke standı kurarak katılım durumunda gıda ürünlerinin geniş kitlelere tanıtılmasının sağlanacağının değerlendirileceği ifade edilmektedir. (2849)

Ek-1: Tayvan Uluslararası Balıkçılık ve Deniz Ürünleri Fuarı

Ek-2: Tayvan Uluslararası Meyve ve Sebze Fuarı

2.Hırvatistan - Türkiye İş Forumu Sonuç Raporu

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)'ten iletilen yazıya istinaden, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Hırvatistan'a resmi ziyareti kapsamında, DEİK/Türkiye- Hırvatistan İş Konseyi tarafından, muhatap kuruluşu Hırvatistan Ekonomi Odası işbirliği ile 26-27 Nisan 2016 tarihlerinde, Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'te düzenlenen "Türk Özel Sektör Heyeti Ziyareti ve Hırvatistan - Türkiye İş Forumu” sonuç raporunun ekte iletildiği belirtilmektedir.

Yazının devamında, forum kapsamında yapılan sunumlar, Hırvatistan tarafından katılımcı firmaların detaylı listesi ve Hırvatistan müşavirlik notuna aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabildiği belirtilmektedir. (2851)

Sunumlar ve Dokümanlar : http://www.deik.org.tr/Contents/FileAction/6985

Ek-3: Sonuç Raporu

3.DTÖ Kamu Forumu 2016 Hk.

Ekonomi Bakanlığı'ndan iletilen yazıya istinaden, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, ilki 2001 yılında düzenlenen DTÖ Kamu Forumu (WTO Public Forum) DTÖ'nün yıllık etkinlikleri arasında en geniş dış erişimli etkinliğin olduğu, anılan Forum katılımcılarının dünya ticaretindeki son gelişmeleri ele almaları ve çok taraflı ticaret sisteminin geliştirilebilmesi amacıyla öneriler sunmaları için uygun bir ortamın hazırlandığı belirtilmektedir.

Bahse konu Forum bu yıl, 27-29 Eylül 2016 tarihlerinde, "kapsayıcı ticaret" (inclusive trade) temasıyla Cenevre'de düzenlenecek olup Foruma ilişkin ayrıntılı bilgiye www.wto.org/pf16 adresinden ulaşılabileceği ifade edilmektedir.

DTÖ Kamu Forumu 2016'nın kamu yetkililerinin yanı sıra, özel sektör temsilcileri ve hükümet dışı örgütlerin (NGO) katılımına da açık olacağı, anılan Foruma katılım ve/veya Forum kapsamında özel oturum düzenlenmek istenmesi halinde, bir örneği ekte iletilen formların doldurularak en geç 25 Mayıs Çarşamba günü saat 13:30'a kadar arge@baib.gov.tr adresine gönderilmesi rica olunur. (2827)

Ek-4: DTÖ Kamu Forumu



Ekler:
Ek-1 Tayvan.pdf

Ek-2 Tayvan.pdf

Ek-3 Sonuç Raporu.pdf

Ek-4 DTO Kamu Forumu.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.