2016/121 Sirküler (20.06.2016)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2016 - 121

Sayın Üyemiz,

1. IMM 2017 Duyurusu

2. Bulgaristan Devlet Demiryolları İhale Duyurusu

3. Kolombo Büyükelçiliği Sri Lanka Maliye Bakanıyla Görüşmesi

4. Amerikan Türk Konseyi Özel Raporu

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.


Fisun EVRENSEVDİ PEKTAŞ
Genel Sekreter

1.IMM 2017 Duyurusu Hk.

İstanbul İhracatçılar Birliği'nden alınan yazıda, Dünyanın dört bir yanından mobilya üreticileri, ihracatçıları ve satın alımcılarını bir araya getirmesi ile dikkatleri üstüne toplayan IMM 2017 Uluslararası Mobilya Fuarı milli katılım organizasyonunun 2017 yılında Genel Sekreterliklerince 2.defa gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

Köln / Almanya'da 16-22 Ocak 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan söz konusu fuarda; Uluslararası Markalar, Çağdaş Mobilyalar, Döşemelik Mobilyalar, Klasik Mobilyalar, Yatak Masa ve Sandalye, Açık Hava Mobilyaları, Çocuk Mobilyaları, Ofis Mobilyaları, Ev Mobilyaları ve Mobilya Tasarımlarının sergileneceği belirtilmektedir.

Bahse konu fuara başvuruda bulunmayı planlayan üyelerimizin ekteki başvuru formunu ve katılım sözleşmesini doldurarak 24 Haziran 2016 Cuma günü mesai bitimine kadar Genel Sekreterliklerinin 0212 454 05 01 - 02 numaralarına fakslamaları veya agac@iib.org.tr e-posta adresine göndermeleri gerekmektedir. (3322)

Bilgi için irtibat:

Ayhan KARABULUT

Tel: 0212 454 05 23

Faks: 0212 454 05 01-02

Ek-1: Başvuru Formu-Katılım Sözleşmesi

2.Bulgaristan Devlet Demiryolları İhale Duyurusu

Dışişleri Bakanlığından iletilen bir yazıya atıfla, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, Bulgaristan Devlet Demiryolları'na (Holding BDZ EAD) ait bazı taşınır malların (lokomotif, yük ve yolcu vagonu vs.) satışa çıkarıldığı belirtilmekte olup; Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçiliği tarafından Dışişleri Bakanlığına gönderilen notanın bir örneği ekte sunulmaktadır.

Anılan satışa ilişkin detaylı bilgi http://fan.bdz.bg/en/ web adresinde yer almaktadır. (3314)

Ek-2: Bulgaristan Ankara Büyükelçiliği Nota Yazısı

3.Kolombo Büyükelçiliği Sri Lanka Maliye Bakanıyla Görüşmesi

Dışişleri Bakanlığı'ndan iletilen bir yazıya istinaden, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, 20 Mayıs 2016 tarihinde Sri Lanka Maliye Bakanı Ravi Karunyake ile gerçekleştirilen görüşmede, Sri Lanka'nın ülkemizin ekonomik ilişkilerde öncelik verilmesi öngörülen ilk 10 ülke arasında değerlendirildiği, ülkemizden özellikle tarım ve çay alanlarında yatırım beklendiğinin dile getirildiği belirtilmektedir.

Yazıda ayrıca, Mayıs 2016'da DEİK Türkiye-Sri Lanka İş Konseyi Yönetim Kurulu heyetince gerçekleştirilen ziyaret sırasında yatırımlar için arazi tahsisi ve enerji birim fiyatları gibi konuların gündeme geldiği ve Sri Lanka Maliye Bakanı'nın devletin yatırım yapacak işadamlarına arazi tahsisi konusunda her türlü kolaylığı göstereceğini, enerji konusunda enerjisini kendi üretecek firmaların enerji fazlasının Sri Lanka devletine satabilecekleri bildirilmektedir. (3352)

4.Amerikan Türk Konseyi Özel Raporu

T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nden iletilen yazıya istinaden, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, Amerikan Türk Konseyi (ATC) Başkanı James JONES ATC Yönetim Kurulu Üyeleri ve firmalar ile birlikte Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız da dahil olmak üzere ülkemizdeki birçok makamla görüşmek üzere 09 - 14 Mayıs 2016 tarihleri arasında ülkemize bir ziyaret gerçekleştirildiğinden bahsedilmekte olup, anılan ziyaret kapsamında Sayın Bakanımız başkanlığındaki Bakanlık heyeti ile de 10 Mayıs 2016 tarihinde bir görüşmenin gerçekleştirildiği belirtilmektedir.

Söz konusu görüşme esnasında Sayın Bakanımıza ATC tarafından hazırlanan "Yeniden Başlama & Yenilenme: ABD ile Türkiye arasındaki Ticareti 2025 yılında 50 Milyar Dolara Çıkarmak” isimli özel rapor sunulduğunun ve anılan raporun gayrı resmi tercümesinin Bakanlıkça yapılmış olduğu ve c.unsever@gtb.gov.tr e-posta adresinden talep edilmesi halinde elektronik ortamda gönderileceği ifade edilmektedir. (3222)



Ekler:
Bulgaristan-ek-2.pdf

IMM 2017-EK-1.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.