2016/122 Sirküler (21.06.2016)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2016 - 122

Sayın Üyemiz,

1. Japonya

2. Eğitim Semineri

3. BAUMA CHINA 2016

4. Moğolistan İşbirliği

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.


Fisun EVRENSEVDİ PEKTAŞ
Genel Sekreter

1.Japonya

Ekonomi Bakanlığı'ndan iletilen yazıya istinaden, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, 9-10 Temmuz 2016 tarihlerinde Şangay'da gerçekleştirilecek G20 Ticaret Bakanları Toplantısı kapsamında Sayın Ekonomi Bakanımızın Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı ile ikili bir görüşme gerçekleştirmesinin planlandığı aktarılmaktır.

Bilgileri ve bahse konu görüşme esnasında gündeme getirilmesinde fayda görülen hususlara ilişkin görüş ve değerlendirmelerin 22 Haziran 2016 Çarşamba günü saat 13.30'a kadar Birliğimize (arge@baib.gov.tr) iletilmesi rica olunur. (3366)

2.Eğitim Semineri

Madenciler Dayanışma Derneği'nden alınan yazıda, eğitim programları çerçevesinde, sektörde çok önemli bir yenilik olan yetkilendirilmiş tüzel kişilerle ilgili sorulara cevap bulabilmek ve kafa karışıklıklarını bertaraf edebilmek; konuyla ilgili olarak sektörü en doğru şekilde bilgilendirebilmek ve bundan sonraki süreci iyi tanıtabilmek amaçlarıyla, "Yetkilendirilmiş Tüzel Kişi Mevzuatı ve Uygulamalar”konulu bir eğitim semineri düzenleneceği belirtilmektedir. Seminerin ücretli olduğu, MTA Genel Müdürlüğü Konferans Salonunda, 27 Haziran 2016 Pazartesi günü gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

- Seminer ücreti, dokümanların :150.-TL/kişi

Seminer, madencilik sektöründe faaliyet gösteren tüm gerçek ve tüzel kişilere hitap etmekte olup, ilgilenenlerin, katılım ücretinin yatırıldığına ilişkin belgelerini ve katılımcıların isimlerini belirten yazılarını en geç 24 Haziran 2016 Cuma akşamına kadar Madenciler Dayanışma Derneğinin aşağıdaki e-mail veya faks adresine göndermelerini rica olunur. (3367)

SeminerYeri ve Tarihi

MTA Genel Müdürlüğü-ANKARA

Konferans Salonu

27 Haziran 2016 Pazartesi

İletişim

Tel: 0312212 30 84

0 532 282 05 08

Faks: 0 312 212 30 85

e-posta: info@madenciler.org.tr

Madenciler Dayanışma Derneği Banka Hesap Numarası

VAKIFBANK EMEK / ANKARA Şubesi

IBAN NO: TR31 0001 5001 58007301 8902 09

NOT: 1. Seminer ücretini yatırarak kaydını yaptıran katılımcıların ödeme belgeleri kendilerine kayıt sırasında elden teslim edilecektir.

2. Yapılacak etkinliğe sponsor olmak veya firma tanıtımlarını yapmak isteyenlerin yukarıdaki iletişim numaralarından irtibata geçmelerini rica ederiz.

3. Ödemelerini gerçekleştiremeyen katılımcılar için belge karşılığı ödeme kabul edilecektir.

Ek-1: Seminer Programı

3.BAUMA CHINA 2016 Hk.

İstanbul Ticaret Odası'ndan alınan yazıda, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Şanghay şehrinde her iki yılda bir kez düzenlenen BAUMA CHINA 2016 Fuarı Türkiye milli katılım organizasyonunun bu yıl ikinci kez Odaları tarafından gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

BAUMA CHINA Fuarı'nın Asya'da gerçekleştirilen dünyanın en büyük ve en önemli iş, inşaat makineleri, madencilik, beton sanayisi ve inşaat teknolojileri fuarı olarak nitelendirildiği; toplam 300.000 m2'de 42 ülkeden 3098 firmanın katılımı ile gerçekleştirilmiş olduğu ve fuarı 148 ülkeden 190.000 kişinin ziyaret ettiği belirtilmektedir.

22-25 Kasım 2016 tarihleri arasında düzenlenecek BAUMA CHINA 2016 Fuarında Türkiye'nin büyüyen katılım alanı ve gücü ile etkin bir katılım gerçekleştireceği, milli pavyonlarının N3 no'lu salonda yer alacağı ifade edilmektedir. Söz konusu fuar için katılım bedelinin 650 Euro/m2 olarak belirlenmiş olduğu, fuara minimum 12m2 ile katılım sağlanabileceği belirtilmektedir.

Belirtilen bedele, stand inşaatı, elektrik bağlantısı, aydınlatma ve temel dekorasyon malzemeleri, nakliye, gümrükleme ve sigorta işlemleri, Türkiye pavyonunun fuar alanında tanıtımı, Türkiye broşüründe firma bilgilerinizin yer alması, ofis iletişim araçları, ikram hizmetleri, stand büyüklüğü ile orantılı ücretsiz fuar giriş kartı dahil olmak üzere tüm ana hizmetlerin dahil olduğu belirtilmektedir.

Fuar, devlet desteği kapsamında olup, paket fiyat üzerinden % 70 oranında devlet desteğine ilişkin işlemlerin takibinin İstanbul Ticaret Odası'nca yürütüleceği ifade edilmektedir. (3364)

Ek-2: Bauma China Fuarı Duyuru Metni

4.Moğolistan İşbirliği Hk.

Dışişleri Bakanlığı'ndan iletilen yazıya istinaden, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, Arkhangai Valisi Bat-Erdene'nin Moğolistan Hükümeti'nin biri Arkhangai vilayeti olan 5 vilayete su arıtma tesisi kurulmasına yönelik Dünya Bankası ile kredi anlaşması yapıldığı ve Türk işadamlarının bahse konu projeye ilgi duyması halinde her türlü desteğin sağlanabileceği belirtilmektedir. Buna ilaveten anılan vilayette mukim işadamlarının ülkemizi ziyaret etme arzusunda olduğu ve adı geçen vilayette bir termik santral kurulması planlandığı bildirilmiş olup konu ile ilgilenebilecek Türk firmalarına destek olunabileceği ifade edilerek Uvurkhangai Valisi Togtokhsuren'in ülkemiz ile tarım alanında işbirliği yapmak istediği iletilmektedir.

Bahse konu yazıda, iş çevrelerimizin özellikle et ve süt üretimi, yem üretimi, seracılık, altyapı, yün işleme, gıda ve turizm işletmeciliği alanlarında adı geçen vilayetlerle işbirliği tesis edilmesi hususunda yönlendirilmesinin faydalı olacağı ifade edilmektedir. (3369)



Ekler:
BAUMA-ek-2.pdf

Seminer Programi-ek-1.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.