2017/074 Sirküler (18.04.2017)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2017-074

Sayın Üyemiz;

1. World Food Moscow 2017 Fuarı Duyurusu

2. İsrail Ticaret Heyeti

3. Antepfıstığı Ezmesi, Armut Konservesi, Pirinç Konservesi Pirinç Unu ve Kuşkonmaz Konservesi Standardı

4. Uluslararası Uzbekistan Agrotech Expo Fuarı

5. Uluslararası İşbirliği İçin Kuşak ve Yol Forumu

6. İhale Duyurusu-Hong Kong

7. Türkiye-Zambiya Ortak Yatırımları

8. Hindistan İş Forumu

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.


e-imzalıdır

Fisun EVRENSEVDİ PEKTAŞ

Genel Sekreter


1. World Food Moscow 2017 Fuarı Duyurusu

Akdeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'nden alınan yazıda, yaş meyve sebze sektöründe Rusya ve bölge pazarına etkin erişim sağlanmak üzere 11-14 Eylül 2017 tarihleri arasında Moskova/Rusya'da düzenlenecek olan "World Food Moscow Fuarı”nın yaş meyve sebze sektörüne yönelik olarak Türkiye milli katılım organizasyonunun Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği'nce gerçekleştirileceği ifade edilmektedir.

Yazının devamında, söz konusu fuara katılacak firmalar için katılım bedelinin tahmini 620 Euro/m2 olacağı belirtilmektedir. Katılım bedeline; yer kirası, özel stand konstrüksiyonu, stand genel ve günlük temizlik hizmeti, kataloğa giriş, internet bağlantısı, ikram(çay-kahve-kurabiye) hizmetlerine dahil olacağı ifade edilmektedir.

Ekonomi Bakanlığı tarafından onaylanması durumunda bahse konu fuarın toplam katılım bedeli ile 2 firma temsilcisinin ekonomi sınıfı ulaşım toplam bedelinin %50'sinin 15.000 USD'a kadar destek kapsamında olacağı ifade edilmektedir.

Bu çerçevede, söz konusu fuara katılmak isteyen(yaş meyve sebze sektöründeki) firmaların en geç 21 Nisan 2017 tarihine kadar online başvuru formunu https://goo.gl/forms/RL5QUAHmtHvAUoZ82 doldurmalarının gerekmekte olduğu belirtilmekte olup, bahse konu fuarın duyurusu ekte yer almaktadır.(2412)

EK1: Fuar Duyurusu(2 Sayfa)

2. İsrail Ticaret Heyeti

Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM)'nden alınan yazıda, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu ve TİM organizasyonu ile 15-17 Mayıs 2017 tarihleri arasında İsrail'e yönelik bir ticaret heyetinin düzenlenecek olduğu belirtilmekte olup, Tel Aviv şehrini kapsayacak söz konusu organizasyonda İş Forumu'nun yanı sıra her iki ülke girişimcilerini buluşturan ikili iş görüşmelerinin gerçekleştirilmesinin öngörülmekte olduğu ifade edilmektedir.

Yazının devamında, pazar payımızın arttırılması ve bölgeye yönelik yeni iş fırsatlarının oluşturulması amacıyla düzenlenecek söz konusu heyette; Gıda, Çelik, Otomotiv ve Yedek Parçaları, Kimyevi Maddeleri ve Mamulleri, Tekstil ve Hazır Giyim, Elektrik ve Elektronik, Ağaç ve Orman Ürünleri, İnşaat Malzemeleri, İklimlendirme, Kozmetik, Mücevher, Giyim(Konfeksiyon), Seramik, Cam ve Porselen Eşya sektörleri ile ilgili uluslararası standartlara uygun ürünleri imal ve ihraç eden firmaların katılmalarında yarar görüleceği ifade edilmektedir.

Bu çerçevede, söz konusu heyete katılmak isteyen firmaların http://goo.gl/PZRkgc adresindeki başvuru formunu eksiksiz doldurarak, en geç 12 Nisan 2017 Çarşamba günü mesai bitimine kadar başvuruda bulunmaları; organizasyon kapsamındaki uçak bileti, toplantı ve transfer giderlerinin karşılanmasını teminen firmaların, TİM Vakıfbank Şirinevler Şb.( Iban No: TR63 0001 5001 5804 8000 9986 04), Swift Kodu: TVBATR2A USD hesabına 1.600 $ (katılımcının iptal etmesi durumunda iadesiz) ödeme yapmalarının gerekmekte olduğu ifade edilmektedir. Detaylı bilgi için TİM'in yetkili kişisinin iletişim bilgileri aşağıda yer almaktadır.(2453)

Ayrıntılı Bilgi:

Abdullah KESKİN

Tel: 0212 454 04 87

E-posta: abdullahkeskin@tim.org.tr

3. Antepfıstığı Ezmesi, Armut Konservesi, Pirinç Konservesi Pirinç Unu ve Kuşkonmaz Konservesi Standardı

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü'nden alınan yazıda, Türk Standartları Enstitüsü tarafından hazırlanan "TS 9775/tst T1 Antepfıstığı Ezmesi, TS 12915/tst T2 Armut Konservesi, tst 2639 Pirinç Unu ve Ts 12916/tst T2 Kuşkonmaz Konservesi”nin standart tasarılarının birer örneği ekte yer almaktadır.

Bu çerçevede, söz konusu standart tasarılarına ilişkin görüş ve değerlendirmelerinizin ekte yer alan görüş tablosuna işlenerek, en geç 24 Nisan 2017 Pazartesi günü saat 13:30'a kadar Birliğimize(arge@baib.gov.tr) iletilmesi rica olunur.(2461)

EK2: Görüş Tablosu

EK3: Kuşkonmaz Konservesi Standardı

EK4: Pirinç Unu Standardı

EK5: Antepfıstığı Ezmesi, Armut Konservesi Standardı

4. Uluslararası Uzbekistan Agrotech Expo Fuarı

Özbekistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği'nden alınan yazıya atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, 30 Mayıs-2 Haziran 2017 tarihleri arasında Özbekistan'ın başkenti Taşkent şehrinde "Uluslararası Uzbekistan Agrotech Expo Fuarı”nın gerçekleştirileceği ifade edilmekte olup, söz konusu fuara ilişkin iletilen davet mektubu ve katılım formu ekte yer almaktadır.

Bu kapsamda bahse konu fuara katılmak isteyen firmaların en geç 20 Nisan 2017 Cuma günü mesai bitimine kadar Birliğimize(arge@baib.gov.tr) başvurmaları gerekmekte olup, anılan fuara ilişkin detaylı bilgiye aşağıda yer alan iletişim bilgilerinden ulaşılabileceği belirtilmektedir.(2483)

EK6: Davet Mektubu ve Katılım Formu(6 Sayfa)

İletişim:

Uchkun KHUSANOV

Özbekistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı

Tel: 0312 441 57 26, 444 38 71

E-posta: uzembhusanov@gmail.com

Web: http://www.agrominitech.mfer.uz , http://www.uzeexpocentre.uz

5. Uluslararası İşbirliği İçin Kuşak ve Yol Forumu

T.C. Ekonomi Bakanlığı'ndan alınan yazıya atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, 14-15 Mayıs 2017 tarihlerinde Çin Halk Cumhuriyeti(ÇHC) Devlet Başkanı Xi JINPING'in ev sahipliğinde Pekin'de düzenlenecek olan "Uluslararası İşbirliği İçin Kuşak ve Yol Forumu” isimli Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne Ekonomi Bakanımız Nihat ZEYBEKCİ'nin de katılım sağlayacakları ifade edilmektedir.

Bu çerçevede, Çin pazarında karşılaşılan sorunlar ile toplantı esnasında gündeme getirilmesinde fayda görülen hususlara ilişkin görüş ve değerlendirmelerinizin, en geç 19 Nisan 2017 Çarşamba günü mesai bitimine kadar Birliğimize(arge@baib.gov.tr) iletilmesi rica olunur.(2485)

6. İhale Duyurusu-Hong Kong

T.C. Hong Kong Başkonsolosluğu Ticaret Ataşeliğinden alınan yazıya atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, Hong Kong Yönetimi tarafından açılan 3 adet ihaleye değinilmekte olup, söz konusu ihale duyurusu(İngilizce ve tercümesi) ekte yer almaktadır.

Yazının devamında, söz konusu ihaleyle ilgilenen firmaların http://www.gldetb.gov.hklinkinden yararlanabileceği bildirilmektedir.(2486)

EK7: İhale Duyurusu ve Tercümesi(2 Sayfa)

7. Türkiye-Zambiya Ortak Yatırımları

Ekonomi Bakanlığı'ndan alınan bir yazıya atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, Lusaka Ticaret Müşavirliğimizin Zambiya Teknik Müşavirler Derneği ile yürüttüğü temaslar kapsamında, Türkiye ve Zambiya merkezli şirketler arasında ortak yürütülen yatırım alanlarının tespit edildiği bildirilmektedir.

Yazının devamında, söz konusu yatırım alanlarına ilişkin kereste ürünleri, organik ürünler, yemeklik yağ, sigara, balıkçılık, işlenmiş gıda ve tekstil imalatı alanlarındaki yatırımların öne çıktığı belirtilmekte olup, anılan yatırım teklifleriyle ilgili iş planı ve ayrıntılı bilgiler ekte yer almaktadır.(2482)

EK8: Yatırım Teklifi(3 Sayfa)

8. Hindistan İş Forumu

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu(DEİK)'ten alınan bir yazıya atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Nisan- 1 Mayıs 2017 tarihlerinde Hindistan'a gerçekleştirecekleri resmi ziyaret kapsamında, DEİK/ Türkiye- Hindistan İş Konseyi tarafından, muhatap kuruluşu FICCI (Hindistan Sanayi ve Ticaret Odaları Federasyonu) işbirliğinde 1 Mayıs 2017 tarihinde, Yeni Delhi Taj Palace Hotel'de "Türkiye-Hindistan İş Forumu”nun düzenleneceği ifade edilmektedir.

Yazının devamında, söz konusu etkinliğin DEİK Paket Program bedelinin 2.000 $ olduğu belirtilmektedir. Business uçuşların sınırlı sayıda olduğu, Business Paket Program bedelinin ise 4.500 $ olacağı ifade edilmektedir. Hindistan vizesi olmayan katılımcıların, Hindistan'ın Ankara Büyükelçiliği ya da İstanbul Başkonsolosluğu vize bölümü ile iletişime geçmelerinin gerektiği ve vize işlemlerinin katılımcılar tarafından bireysel olarak gerçekleştirileceği ifade edilmektedir.

Bu kapsamda, anılan ziyarete katılmayı arzu eden firma temsilcilerinin, 21 Nisan 2017 Cuma günü mesai bitimine kadar http://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/382/8664 adresinde yer alan formu eksiksiz doldurarak, ödemeyi gerçekleştirmelerinin gerekmekte olduğu ifade edilmekte olup, bahse konu katılım koşulları ve detayların, başvuru formunda yer aldığı belirtilmektedir.(2484)


Ekler:
2017-074.doc

Antepfistigi Ezmesi ve Armut Konservesi Standardi.pdf

Davetg Mektubu ve Katilim Formu.pdf

DUYURU World Food Moscow 2017.pdf

Gorus Tablosu.xlsx

Ihale Duyurusu ve Tercumesi.pdf

Kuskonmaz Konservesi Standardi.pdf

Pirinç Unu Standartdi.pdf

Yatirim Teklifi.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.