2017/230 Sirküler (15.11.2017)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2017-230

Sayın Üyemiz;

1. Moskova / Rusya Ticaret Heyeti'nin Ertelenmesi

2. Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin Staj Projesi

3. Türkiye - Ukrayna Ticari ve Ekonomik İşbirliği Komisyonu 11. Dönem Toplantısı

4. Mamul Madde İhracatı Karşılığı Satış

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.


e-imzalıdır

Fisun EVRENSEVDİ PEKTAŞ

Genel Sekreter


1. Moskova / Rusya Ticaret Heyeti'nin Ertelenmesi

İlgi: 07.11.2017 tarihli ve 2017 / 224 Sirkülerimiz

İlgi'de kayıtlı yazımızda, T.C. Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu ve Türkiye İhracatçılar Meclisi organizasyonuyla Rusya Federasyonu'nun başkenti Moskova'ya yönelik olarak 18 - 20 Aralık 2017 tarihleri arasında bir ticaret heyetinin düzenleneceği bildirilmişti.

Bu kapsamda, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, bahse konu heyet programının, Rus tarafının talebi üzerine ileri bir tarihe ertelendiği, nihai tarih netlik kazandığında duyurusunun bilahare yapılacağı ifade edilmektedir.(7563)

2. Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin Staj Projesi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'den alınan yazıda, Meclislerinin ihracatımızın gelişmesine katkı sağlamak amacıyla firmalarımızın gelecekte ihtiyaç duyacakları nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamaya yönelik, üniversite öğrencileri ile firmalarımızı bir araya getirmeyi hedeflediği ifade edilmektedir.

Yazının devamında, öğrencilerin ve yeni mezun gençlerin profesyonel hayata daha bilinçli bir başlangıç yapmaları ve hangi alanda çalışmak istediklerini keşfetmelerini sağlamak, firmaların ise aradığı niteliklere sahip geleceğin profesyonelleri olacak öğrencileri bulmalarına yardımcı olmak amacıyla TİM Staj Projesi'ni hayata geçirdiği belirtilmektedir.

Diğer taraftan, firmaların www.timstaj.com adresini ziyaret ederek hiçbir ücret ödemeden üyelik oluşturarak ilan verebileceği, öğrenciler ve yeni mezunlar kendilerine uygun staj fırsatlarını takip edip istedikleri ilana başvuru yapabilecekleri belirtilmektedir.(7562)

3. Türkiye - Ukrayna Ticari ve Ekonomik İşbirliği Komisyonu 11. Dönem Toplantısı

T.C. Ekonomi Bakanlığı'ndan alınan yazıya atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, "Türkiye - Ukrayna Ticari ve Ekonomik İşbirliği Komisyonu 11. Dönem Toplantısı”nın 28 - 29 Kasım 2017 tarihlerinde Milli Savunma Bakanımız Sayın Nurettin CANİKLİ'nin eş başkanlığında Ankara'da gerçekleştirilmesinin planlandığı ifade edilmektedir.

Bu çerçevede, söz konusu ülke pazarında karşılaşılan sorunlar ve gerçekleştirilecek toplantılarda gündeme getirilmesinde fayda görülen hususlara ilişkin görüş ve değerlendirmelerinizin ekte yer alan forma işlenerek, en geç 16 Kasım 2017 Perşembe günü saat 15.30'a kadar Birliğimize (arge@baib.gov.tr) iletilmesi rica olunur.(7565)

EK1: Görüş Bildirim Formu

4. Mamul Madde İhracatı Karşılığı Satış

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü Ticaret Dairesi Başkanlığı'ndan alınan yazıda, Kuruluşları Diyarbakır Şube Müdürlüğü'nün stoklarında bulunan 2015 yılı mahsulü ekmeklik buğdayların (düşük vasıflı ekmeklik buğday hariç), mamul madde ihracatı sonrası satışa açılması ile ilgili Ekonomi Bakanlığı Bölge Müdürlüklerine gönderilen 10.11.2017 tarihli ve 73075 sayılı yazılarının bir örneği ekte yer almaktadır.(7574)

EK2: Bölge Müdürlüklerine Gönderilen Yazı


Ekler:
2017-230.doc

Bolge Mudurluklerine Gonderilen Yazi.pdf

EK GORUS SORMA FORMU.doc

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.