2018/222 Sirküler (27.11.2018)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2018- 222

Sayın Üyemiz;

1. Kazakistan 10. Baykonur Yatırım Forumu

2. Kazakistan'da Özelleştirilecek Şirketler

3. Tayland Helal Toplantısı

4. TSE Laboratuvarlarının Katar Bayındırlık İdaresi Tarafından Onaylanması

5. Chicago Sektörel Ticaret Heyeti

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

e-imzalıdır

Güliz AKEL ÇETİNKAYA

Genel Sekreter V.

1. Kazakistan 10.Baykonur Yatırım Forumu

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, Kazakistan'ın Ankara Büyükelçiliğinden alınan ve bir örneği ekte yer alan notaya atıfla, Kazakistan'ın Kızılorda şehrinde 3 - 4 Aralık 2018 tarihlerinde "Yeşil Ekonomi - Bölge Gelişmesinin Yeni Yolu” başlıklı ‘Baykonur X. Uluslararası Yatırım Forumu'nun düzenleneceği bildirilmektedir.

Ek-1: Kazakistan-Nota (1 Sayfa)

2. Kazakistan'da Özelleştirilecek Şirketler

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan bir yazıda, T.C. Ticaret Bakanlığı Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü'nden alınan bir yazıya atıfla, Kazakistan'da özelleştirilmesinin planlandığı şirketlere ilişkin bilgilerin yer aldığı kitapçık iletilmekte olup, söz konusu kitapçığın bir örneği ekte yer almaktadır.

Ek-2: Kitapçık (19 Sayfa)

3. Tayland Helal Toplantısı

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan bir yazıda, Bangkok Ticaret Müşavirliğimizden alınan ve bir örneği ekte yer alan yazı ve eklerine atıfla, 14-16 Aralık 2018 tarihleri arasında ‘Uluslararası Helal 2018 Fuarı'nın gerçekleştirileceği ifade edilmektedir.

Ek-3: Thailand Halal Assembly 2018 Kapak Yazısı (1 Sayfa)

Ek-4: Agenda (3 Sayfa)

Ek-5: Exhibitor Form(3 Sayfa)

4. TSE Laboratuvarlarının Katar Bayındırlık İdaresi Tarafından Onaylanması

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, T.C. Ticaret Bakanlığı'ndan alınan bir yazıya atıfla, Türk Standartları Enstitüsü Laboratuvarları'nın Ashghal Kalite ve Güvenlik Departmanı tarafından Ashghal projeleri için test yapabilen bağımsız onaylı yurtdışı laboratuvarlar arasına dahil edildiği belirtilmektedir. Buna göre yapılabilecek testler, test metodları ve test merkezi bilgilerini içeren bilgi notu ekte yer almaktadır.

.

Ek-6: Bilgi Notu (149 Sayfa)

5. Chicago Sektörel Ticaret Heyeti

İstanbul İhracatçı Birlikleri'nden alınan yazıda, 9 - 13 Ocak 2019tarihleri arasında düzenlenecek olan "Chicago Boat Show”Fuarı ileeş zamanlıolarak Ticaret Bakanlığı koordinasyonundaGemi Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği organizasyonunda,8 - 11 Ocak 2019tarihleri arasındaChicago / Amerika Birleşik Devletleri'ne yönelik bir Sektörel Ticaret Heyeti'nin organize edileceği belirtilmektedir.

Yazının devamında, söz konusu Ticaret Heyeti programının, iki ülkenin sektörel anlamda işbirliğini güçlendirmek ve Türkiye'de faaliyet gösteren yat ve ekipman ihracatçılarının ürünlerini ve faaliyetlerini Amerika'da tanıtarak ticari ilişkilerini geliştirmek anlamında önemli bir fırsat oluşturacağı belirtilmektedir. Türk yat sektörünün tanıtılması amacıyla düzenlenecek olan bahse konu heyet programı çerçevesinde Amerikalı ve Türk işadamları arasında ikili iş görüşmelerinin gerçekleştirilmesi, muhatap kurum ve kuruluşların ziyaret edilmesinin planlandığı bildirilmektedir.

Bu çerçevede anılan heyet programı katılım payının,tek kişi/ 5.500 USD ($); aynı firmadan ikinci kişi/ 3.500 USD ($)olduğu ifade edilmekte olup, katılım payına;İstanbul- Chicago- İstanbul ekonomi sınıfı uçak bileti, 5 yıldızlı otelde konaklama (oda+kahvaltı), alan vergisi, firmalarla ikili iş görüşmeleri, tercümanlık hizmetleri, öğle ve akşam yemekleri, Chicago havaalanı-otel-havaalanı transferleri, tanıtım, ilan, basılı malzemeler ve ikili iş görüşmeleri için gerekli olan bütün hizmetlerin dahil,oteldeki ekstra oda harcamalarının ve diğer ekstra harcamaların hariç olduğu belirtilmektedir. Ayrıca, organizasyona İstanbul dışından katılacak firmaların iç hat uçuşları ve yurt dışı çıkış harç bedelleri kendileri tarafından karşılanacak olduğu belirtilmekte olup, bahse konu heyet programı 2011/1 Sayılı "Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Hakkında Tebliğ” çerçevesinde değerlendirileceği ve katılımcı firmaların ulaşım, konaklama ve tanıtım harcamaları üzerinden% 50' ye yakın devlet desteğinden faydalanabileceği belirtilmektedir.

Bu kapsamda söz konusu heyete katılmak isteyen firmaların aşağıda detayları verilen Gemi Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği hesabına katılım ücretini30 Kasım 2018 Cuma günü mesai saati bitimine kadaryatırmaları ve banka dekontunu İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'nin 0212 454 05 01- 02 numaralı fakslarına veyagemi@iib.org.tre-posta adresine göndermelerinin gerektiği belirtilmektedir.

Ek-7: Başvuru Formu 

Ekler:
Ek-1 Kazakistan-Nota (1 Sayfa).pdf

Ek-2 Kitapçık (19 Sayfa) Kazakistanda Özelleştirilecek Şirketler Hk_.pdf

Ek-3 Thailand_Halal_Assembly_2018_Kapak_Yazisi_(1_sf.).pdf

Ek-4 Agenda 3 sf.pdf

Ek-5 Exhibitor_Form_(3_sf.).pdf

Ek-6 Bilgi Notu.pdf

Ek-7 Başvuru Formu.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.