2015/147 Sirküler (14.07.2015)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2015 - 147

Sayın Üyemiz,

1. Mali-Bamako THY İşadamları Heyeti

2. Gambiya İhale Duyurusu-Taşıma Bantları

3. Buenos Aires/Arjantin İşadamları Heyeti

4. Çek Cumhuriyeti Tarım Toplantısı

Konularını içeren duyurumuz ekte yer almaktadır.

Bilgilerini rica ederim.

 

Fisun EVRENSEVDİ PEKTAŞ
Genel Sekreter


1. Mali-Bamako THY İşadamları Heyeti

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda; Türkiye İhracatçılar Meclisi organizasyonu ve THY işbirliği ile 10 - 13 Kasım 2015 tarihleri arasında Mali'ye yönelik işadamı heyeti düzenlenecek olup, Bamako şehrini kapsayacak söz konusu organizasyonda iş gezilerinin yanı sıra her iki ülke girişimcilerini buluşturan iş görüşmelerinin gerçekleştirileceği ifade edilmektedir.

İhracatçılarımıza önemli iş fırsatları sunan ve potansiyel pazar niteliğinde olan Mali'de, pazar payımızın arttırılması ve bölgeye yönelik yeni ihracat imkanlarının oluşturulması için düzenlenecek olan söz konusu heyete; gıda ürünleri (her türlü hazır gıda, bakliyat, bisküvi, şekerleme, yağ, içecek vb.), inşaat malzemeleri, tekstil ve konfeksiyon; elektronik eşyalar, otomotiv (yedek parça, yağ vb.), çimento, tedavide kullanılan ilaçlar, gübreler, ağır iş makinalarının aksam ve parçaları, canlı sığır, tropik meyveler, demir çelik ürünleri traktörler ve pirinç sektörleri başta olmak üzere uluslararası standartlara uygun ürünleri imal ve ihraç eden firmalarımızın katılmasında fayda görülmekte olduğu bildirilmektedir.

Sınırlı sayıda katılımın kabul edileceği heyete katılmak isteyen üyelerimizin http://goo.gl/ZYimOu internet uzantısındaki Başvuru Formunu eksiksiz doldurarak, en geç 27 Temmuz 2015 Pazartesi günü mesai bitimine kadar başvuru yapmaları, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Vakıfbank Şirinevler Şubesi (Şube kodu: 282), (Iban No: TR63 0001 5001 5804 8000 9986 04), Dolar hesabına 900 USD. tutarındaki avans (katılımcının iptal etmesi durumunda iadesiz) ödemesi yapmaları gerekmekte olduğu iletilmektedir. (4032)

Ayrıntılı bilgi için:

Selim SAKA: Tel: 0212 454 01 09 selimsaka@tim.org.tr

Beste COŞKUNER: Tel: 0212 454 0096 bestecoskuner@tim.org.tr

2. Gambiya İhale Duyurusu-Taşıma Bantları

T.C. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğünün yazısına atfen, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan bir yazıda; Gambiya Kamu İhale Kurumu (GAMWORKS) tarafından "Gambiya Yer Fıstığı Kurumu için uluslararası açık fiyat teklifi, taşıyıcı sistemler alımı” başlığıyla bir ihale duyurusu yayınlandığı ifade edilmektedir.

Banjul Büyükelçiliğimize ulaştırılan ekteki İngilizce mektupta, anılan Kurumun "Gambiya'da yer fıstığı sektöründe katma değerin geliştirilmesine ilişkin proje” kapsamında, Gambiya Yer Fıstığı Şirketi için mal ve teçhizat alımı sürecinde olduğu ve 37.000 ABD Doları tutarındaki söz konusu projenin İslam Kalkınma Bankası (İKB) ve Gambiya Hükümeti tarafından mali olarak desteklendiği belirtilmektedir.

Yazıda devamla, bahse konu ihale belgelerinin 150 ABD Doları karşılığında Gambiya Kamu İhale Kurumu'ndan temin edilebileceği ve ihaleye ilişkin fiyat tekliflerinin 3 Eylül 2015 günü saat 12:00'a kadar anılan Kurum'a ulaştırılması gerektiği, elektronik ortamdaki tekliflerin kabul edilmeyeceği belirtilmektedir. Metinde ayrıca, ihaleye ilişkin olarak 28-29 Temmuz 2015 tarihlerinde Banjul'da ihale öncesi bir toplantı ve yerinde ziyaret programı düzenleneceği, katılmak isteyenlerin 20 Temmuz tarihine kadar katılımlarını teyit etmeleri gerektiği, söz konusu ihalelerle ilgilenebilecek Türk firmalarının ayrıntılı bilgi edinmek için doğrudan GAMWORKS ile temasa geçebilecekleri ifade edilmektedir. (3997)

Ek-1: İhale duyurusu

3. Buenos Aires/Arjantin İşadamları Heyeti

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan bir yazıda; Türkiye İhracatçılar Meclisi organizasyonu ve THY işbirliği ile 08-11 Haziran 2015 tarihleri arasında Arjantin'in başkenti Buenos Aires'e yönelik düzenlenmesi planlanan ve iş gezilerinin yanı sıra her iki ülke girişimcilerini buluşturan iş görüşmelerinin gerçekleşeceği işadamları heyetinin tarihi 09-12 Kasım 2015 olarak revize edildiği bildirilmektedir.

Pazar payının arttırılması ve Arjantin'e yönelik yeni iş imkanlarının oluşturulması amacıyla düzenlenecek olan söz konusu heyete: Otomotiv (oto yan sanayi, otomobil lastiği, kara taşıtlarının aksam ve parçaları, traktörler), Makine ve Aksamları (takım tezgahları, ağır iş makinelerinin aksam ve parçaları, metalleri şekillendirme ve kesme makineleri, kümes hayvancılığına mahsus makineler, ısı pompaları), Demir-Çelik (demir/alaşımsız çelikten profiller, yassı ürünler, halat ve kablolar), Beyaz Eşya (buzdolabı ve soğutucular, klimalar, çamaşır makineleri, kurutma makineleri), Elektrikli Makineler ve Kablolar, Plastik (PVC borular ve bağlantı parçaları, plaka, levha, film), Tekstil (elyaf, iplik), Doğal Taşlar (işlenmiş mermer), Tarım ve Gıda Ürünleri (kuru kayısı, kuru incir, fındık, baharat, konserve meyve ve sebze, tütün ve tütün mamulleri, şekerli ve çikolatalı mamuller, maya) sektörlerinde faaliyet gösteren ve uluslararası standartlara uygun ürünleri imal ve ihraç eden firmaların katılımlarında fayda görüldüğü ifade edilmektedir.

Bu çerçevede, azami 30 katılımcıdan oluşacak olan bahse konu heyete katılmak isteyen firmaların http://goo.gl/Z5yWWn adresindeki başvuru formunu eksiksiz doldurarak, en geç 02 Ekim 2015 Cuma günü mesai bitimine kadar başvuruda bulunmaları; organizasyon kapsamındaki uçak bileti, konaklama, toplantı ve transfer giderlerinin karşılanmasını teminen firmalarımızın, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Vakıfbank Şirinevler Şubesi (Şube kodu: 282), (Iban No : TR63 0001 5001 5804 8000 9986 04) Dolar hesabına 1.700.- ABD Doları avans (katılımcının iptal etmesi durumunda iadesiz) ödemesi yapmaları ve ilgili banka dekontunu volkanincekara@tim.org.tr e-posta adresine iletmeleri gerekmektedir. (3992)

Ek-2: Heyet Taslak Programı

Ayrıntılı Bilgi için:

Volkan İNCEKARA - 0212 454 07 97, e-posta: volkanincekara@tim.org.tr

4. Çek Cumhuriyeti Tarım Toplantısı

T.C. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü'nden alınan bir yazıda, Prag Ticaret Müşavirliği tarafından 15/07/2015 tarihinde, Çek Cumhuriyeti Tarım Bakanlığı yetkilileri ile ülkemiz tarım ihracatında karşılaşılan sorunların ele alınacağı bir toplantının tertip edileceği bildirilmektedir.

Bilgileri ve söz konusu toplantıda gündeme getirilmesinde fayda görülen konuların en geç 14/07/2015 tarihi mesai bitimine kadar ekte iletilen görüş formunun doldurularak Birliğimize (e-posta:arge@baib.gov.tr) iletilmesi gerekmektedir. (4052)

Ek-3: Görüş formu



Ekler:
EK-1.pdf

Ek-2.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.