2015/206 Sirküler (27.10.2015)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2015-206

Sayın Üyemiz,

Akdeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'nden alınan yazıda, Türk kirazlarının Çin'e güvenli bir şekilde ihraç edilmesi amacıyla T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Çin Halk Cumhuriyeti Kalite Kontrol Denetim ve Karantina Genel İdaresi arasında yürütülen Bitki Sağlığı Gereklilikleri protokolünün taraflarca paraflandığı, ön protokolün resmi olarak yayınlandığı, bu noktada 2016 yılı içerisinde Çin'e kiraz ihracatının başlamasının beklendiği bildirilmektedir.

Yazıda devamla, Çin'e kiraz ihracat izninin resmi olarak yayımlanması öncesinde ve sonrasında bitki sağlığı gereklilikleri, ihracat prosedürü ve karantina şartlarıyla ilgili olarak ülkemizin ilgili Bakanlık yetkililerinin ve Çin'den gelecek uzmanların ve yetkililerin katılımlarıyla yıl içerisinde ortak eğitim programı, seminer ve çalıştaylar düzenleneceği iletilmektedir.

2016 yılı içerisinde Çin'e kiraz ihracatı gerçekleştirmeyi ve söz konusu eğitim, seminer ve çalıştaylara katılım sağlamayı düşünen firmaların 24 Kasım 2015 Salı günü mesai bitimine kadar arge@baib.gov.tr adresine aşağıdaki formu doldurarak iletmeleri gerekmektedir.

Bilgilerini ve gereğini rica ederim.

Güliz AKEL ÇETİNKAYA

Genel Sekreter V.

ÇİN'E KİRAZ İHRACATI YAPMAYI PLANLAYAN FİRMA

Firma Ünvanı

Firma Yetkilisi

Adres

Telefon

E-posta


Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.