2015/207 Sirküler (27.10.2015)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2015-207

Sayın Üyemiz,

1. Kenya / Bölgesel Altyapı Yatırım

2. Burundi'de Özel Ekonomik Bölge Kurulması

3. Smart Cities India 2016 Expo

Konularını içeren duyurularımız ekte sunulmaktadır.

Bilgilerini rica ederim.

Güliz AKEL ÇETİNKAYA

Genel Sekreter V.


1. Kenya / Bölgesel Altyapı Yatırım

2015-197 sayılı sirkülerimiz ile, T.C. Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü'nden alınan bir yazıya atıfla, 3-4 Kasım 2015 tarihlerinde Nairobi'de Bölgesel Altyapı Yatırım Zirvesi düzenleneceği, söz konusu zirvede su, elektrik, altyapı, kamu-özel sektör işbirliği projeleri, enerji, nakliye ve yol yapım işleri gibi alanlarda üst düzey görüşmelerin yapılacağı, bölge ülkelerinden Bakan düzeyinde katılımların olacağı ve birçok sektörel şirketin iştirak edeceğinin öngörüldüğü ifade edilmişti.

Bu defa, Ekonomi Bakanlığı'ndan gönderilen yazıya atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, söz konusu etkinliğin 16-17 Şubat 2016 tarihlerine ertelendiği belirtilmektedir. (5600)

2. Burundi'de Özel Ekonomik Bölge Kurulması

T.C. Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü'nden gönderilen yazıya atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, Burundi ekonomisinin uluslararası piyasada rekabet eden sanayiye dayalı bir ekonomiye dönüştürülmesi amacıyla anılan ülkenin Özel Ekonomik Bölge (ÖEB) kurma planı olduğu belirtilmekte olup söz konusu projenin tahmini maliyetinin 106 milyon Amerikan Doları olacağı belirtilmektedir.

Yazının devamında, Burundi tarafının söz konusu ÖEB'nin ülkemiz firmalarınca kurulmasından memnuniyet duyacağı belirtilmekte olup, söz konusu projeye ilişkin bilgiler İngilizce olarak ekte gönderilmektedir. (5599)

Ek-1: Proje Bilgileri

3. Smart Cities India 2016 Expo

Yeni Delhi Ticaret Müşavirliğimizden gönderilen yazıya atfen Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü'nden alınan yazıda, 11-13 Mayıs 2016 tarihleri arasında Yeni Delhi/HİNDİSTAN'da "2nd Smart Cities India 2016 Expo” fuarının düzenleneceği ve söz konusu etkinlik kapsamında atık yönetimi sektöründe iştigal eden firmaların biraraya geleceğinden bahisle, fuara katılımın Hindistan ile ekonomik ve ticari ilişkilerimizin gelişmesine katkıda bulunmasının yanı sıra firmalarımızın iş bağlantıları kurabilmelerine olanak sağlayacağı ifade edilmektedir. (5602)

Ek-2: Fuar Broşürü


Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.