2015/002 Sirküler (07.01.2015)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2015 /002

Sayın Üyemiz,

1. Karadeniz Petrol ve Doğalgaz Zirvesi

2. D-8 4. Sanayi Bakanları Toplantısı

3. DUPHAT 2015 Duyurusu

4. Muhtelif Narenciye Satış İhalesi

5. Asia Fruit Logistica 2015 / Hong Kong / Milli Katılım Duyurusu

6. Brezilya'ya İhracat Potansiyeli ve Grimaldi Deneyimi Konferansı

7. Gazi Üniversitesi - İşyeri Eğitimi Forumu

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

 

Fisun PEKTAŞ
Genel Sekreter


1. Karadeniz Petrol ve Doğalgaz Zirvesi Viyana 28-29 Ocak 2015

Ekonomi Bakanlığının yazısına atfen, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, Viyana'da 28-29 Ocak 2015 tarihleri arasında Karadeniz Petrol ve Doğalgaz Zirvesi'nin gerçekleştirileceği iletilmektedir.

Bahse konu zirvede, petrol ve doğalgaz bulunması, üretilmesi, petrol ve doğalgaz üreticilerinin hızla gelişen sanayiye uyum sağlamaları esnasında karşılaştıkları güçlükler, Karadeniz Bölgesi'nin bir petrol ve doğalgaz üretim merkezi olma konusundaki potansiyeli ve yatırım fırsatları konularının ele alınacağı belirtilmektedir.

Söz konusu zirveye katılmak isteyen üyelerimizin, katılım teyitlerini Türkiye İhracatçılar Meclisine iletilmek üzere, en geç 19 Ocak 2015 Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar Genel Sekreterliğimize (e-posta:arge@baib.gov.tr) bildirilmesi gerekmektedir. (50)

Ek-1: Karadeniz Petrol ve Doğalgaz Zirvesi Programı

2. D-8 4. Sanayi Bakanları Toplantısı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın bir yazısına atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda; Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Sekretaryası bünyesinde, İran'ın ev sahipliğinde Tahran'da 28 Ocak 2015 tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri IŞIK'ın katılımlarıyla D-8 4.Sanayi Bakanları Toplantısı ve 26 - 27 Ocak 2015 tarihlerinde Senior Official (Kıdemli Memurlar Toplantısı) ile paralel sektörel toplantıların gerçekleştirileceği iletilmektedir.

Söz konusu toplantılardan daha verimli sonuçlar elde edilebilmesi için özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının katılımlarının önem arz ettiği ve ettiği Ek-1'de yer alan taslak program dahilinde yapılacak olan sektörel toplantılara ilgili temsilcilerinin katılımlarının faydalı olacağı belirtilmektedir.

Toplantının konaklama ve diğer detaylarınahttp://www.developing8.org/adresinden ulaşmak mümkündür. Ayrıca, 2011 ve 2012 yıllarında gerçekleştirilen D-8 Sanayi Bakanları ve Sanayi Çalışma Grubu Toplantıları'nda 12 Görev Gücüne ilişkin alınan kararlar ve önerilerin bilgilendirmek amacıyla Ek-2'de verilmektedir.

Bu kapsamda; anılan Bakanlığa iletilmesini teminen toplantıya katılım sağlayacak üye firmalarımıza dair aşağıdaki bilgilerinen geç 7 Ocak 2015 Çarşamba mesai bitimine kadarGenel Sekreterliğimize (e-posta: arge@baib.gov.tr) bildirilmesi gerekmektedir. (38)

Ek-2: D-8 4. Sanayi Bakanları Toplantı Gündemi 
Ek-3: D-8 Çalışma Grubu Toplantı Kararları

3. DUPHAT 2015 Duyurusu

Akdeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğinden alınan yazıda, 8-10 Mart 2015 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri/Dubai'de düzenlenecek olan Duphat 2015 / 20. Dubai Uluslararası İlaç ve Teknolojileri Fuarı'na Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AKMİB) ve İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) işbirliğinde Türkiye'den milli katılım gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

Fuara katılmak isteyen firmaların http://goo.gl/NoHja3 linkinden ulaşabileceği ‘Başvuru Formunu' doldurarak en geç 15 Ocak 2015 günü mesai bitimine kadar online başvuru yapmaları gerekmekte olduğu iletilmektedir. (25)

Ek-4: Duphat 2015 Fuarı Katılım Bedeli ve Ayrıntılı Bilgi

4. Muhtelif Narenciye Satış İhalesi

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünden alınan bir yazıda; 2014 yılı üretimi Muhtelif Narenciyenin partiler halinde satışı için, (Muhammen Fiyat ve Tutar hariç) Kapalı Zarf suretiyle 07 Ocak 2015 Çarşamba günü saat 14.00'te Dalaman Tarım İşletmesinde tekrar ihale yapılacağı bildirilmektedir.

1- İhaleye ait partiler, muhammen fiyatları ve tutarları ile geçici teminat miktarları aşağıda belirtilmiştir.

2- İhaleye iştirak edecek müşteriler, geçici teminatın tamamını yatırarak iştirak edebilecekleri gibi, diledikleri sayıda parti için geçici teminat yatırılarak da iştirak edebilecekleri iletilmiştir.

Hesap no: HalkBankası Dalaman Şubesi (IBAN: TR63 0001 2009 2670 0013 000003)

3- İhaleye ait şartname mesai saatleri dahilinde TİGEM'de (Karanfil Sokak No:62 Bakanlıklar/ANKARA), Boztepe Tarım İşletmeleri Müdürlüğünde MERSİN, ANTALYA, MUĞLA ve İZMİR Ticaret Borsalarında, Ege ve Akdeniz İhracatçılar Birliklerinde görülebileceği bildirilmiştir.

4- Bu ihale 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu 3/g maddesi gereğince istisna kapsamında olup, TİGEM Alım-Satım ve İhale Yönetmeliği esaslarında yapılmakta olduğu iletilmiştir. (41)

5. Asia Fruit Logistica 2015 / Hong Kong / Milli Katılım Duyurusu

Akdeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğinden alınan yazıda, 2-4 Eylül 2015 tarihleri arasında Hong Kong / Çin'de yaş meyve sebze ve paketleme sektörlerine yönelik düzenlenecek olan "Asia Fruit Logistica” Fuarı'nın Türkiye milli katılım organizasyonunun 2015 yılında Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği tarafından yapılması planlandığı iletilmektedir.

ASIA FRUIT LOGISTICA FUARI'NDA SERGİLENEN ÜRÜNLER; yaş meyve sebze, kuru meyveler, organik ürünler, dondurulmuş meyve-sebze, kabuklu meyveler, baharatlar, taze kesilmiş-hazır taze ürünler, çiçekler,tohum ve fidanlar, bitkiler, paketleme-etiketleme makineleri, paketleme malzemeleri,kalite kontrol sistemleri,soğutma-ürün izleme sistemleri,meyve sebze işleme- yıkama

Sistemleri

KATILIM BEDELİ: Söz konusu fuara Milli katılım organizasyonumuz altında katılacak firmalar için katılım bedeli 670 $ /m2'dır. Katılım bedeline; yer kirası, özel stand konstrüksiyonu, stand genel ve günlük temizlik hizmeti, kataloğa giriş, internet bağlantısı, ikram (çay-kahve-kurabiye) hizmetleri, katılımcı broşürü dahildir.

FUAR DESTEĞİ ( %70): T.C. Ekonomi Bakanlığı'nın söz konusu fuarı onaylaması ve 2009/5 sayılı Yurt Dışı Fuar Katılımlarının Desteklenmesine ilişkin Tebliğ'i uyarınca 2015 yılında da Çin Halk Cumhuriyeti'nin Hedef Ülkeler Listesi'nde yer alması durumunda katılımcıların 2 firma temsilcisinin ekonomi sınıfı gidiş-dönüş ulaşım masraflarının ve katılım bedeli esas alınarak hesaplanan destek tutarını aşmamak kaydıyla katılımcı tarafından organizatöre ödenen katılım bedelinin %70'i 15.000 ABD $'a kadar destek kapsamındadır.

BAŞVURU: İlgili fuara katılmak isteyen firmaların Ek'te yer alan Ön Başvuru Formu'nu doldurarak

en geç 15 Ocak 2015 gününe kadar Akdeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğine (E-posta: sultanbayrak@akib.org.tr) göndermeleri gerekmektedir. (5)

6. Brezilya'ya İhracat Potansiyeli ve Grimaldi Deneyimi Konferansına Davet

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansından (BAKA) alınan yazıda, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansından (BAKA) ve Antalya Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü işbirliğinde, ( Batı Akdeniz'den Brezilya'ya İhracat Potansiyeli ve Grimaldi Deneyimi ‘ konulu konferans 9 Ocak 2015 tarihinde saat 14.30-16.30 arasında Antalya OSB Müdürlüğü Toplantı Salonunda düzenleneceği, toplantıya, yurt dışında yabancı şirketlerde üst düzey görevler yapmış ve halen dünyanın en büyük iş makineleri ve vinç üreticisi firmalardan Grimaldi Brezilya'nın Genel Müdürlüğünü yapmakta olan hemşehrimiz Ömer Kürşat EVCİ konuşmacı olarak katılacağı bildirilmektedir.

Söz konusu konferansa katılacak firma yetkililerinin 7 Ocak Çarşamba günü mesai bitimine kadar katılımlarını arge@baib.gov.tr adresinebildirilmeleri gerekmektedir. (53)

7. Gazi Üniversitesi - İşyeri Eğitimi Forumu

Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'nden alınan yazıda, Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi "İşyeri Eğitimi” uygulamasının sektörel ve akademik açıdan değerlendirilmesi amacıyla, 09 Ocak 2015 tarihinde Gazi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde (Merkez Kampüs Beşevler/Ankara) saat 8:30'da kahvaltı programı ile başlayacak olan bir "İşyeri Eğitimi Forumu” düzenleneceği bildirilmektedir.

Söz konusu foruma katılmak isteyen firma temsilcilerinizin isim ve ünvanlarının en geç 07 Ocak 2015 Salı günü mesai bitimine kadar Genel Sekreterliğimize (e-posta: arge@baib.gov.tr) iletilmesi gerekmektedir. (70)

FORUM PROGRAMI

08:30 Kahvaltı (Klasik Türk Müziği Eşliğinde)

09:00 Açılış Konuşmaları

09:15 İşyeri Eğitimi ve uyg.Sunumu (Prof.Dr.Yusuf ÖZÇATALBAŞ-Tekn.Fak.Dekan V.)

09:30 Forum "İşyeri Uygulamalarının Sektörel ve Akademik Açıdan Değerlendirilmesi”

10:30 Sonuç ve Kapanış


Ekler:
Ek-1.pdf

Ek-2.pdf

Ek-3.pdf

Ek-4.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.