2019/254 Sirküler (13.12.2019)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE
SİRKÜLER 2019-254

Sayın Üyemiz;

1. Sn. Ruhsar PEKCAN Nijerya Ziyareti hk.

2. Litvanya Ürün İrtibat Noktası Bildirimi hk.

3. Standart Tasarı hk.

4. 2020 Çin Uluslararası İthalat Fuarı hk.

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.


e-imzalıdır

Güliz AKEL ÇETİNKAYA

Genel Sekreter T.



1. Sn. Ruhsar PEKCAN Nijerya Ziyareti hk.

T.C Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü'nden alınan yazıya atıfla, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan yazıda, Nijerya ile olan ticari ve ekonomik ilişkilerimizin ele alınması ve işbirliği olanaklarının geliştirilmesi amacıyla Ticaret Bakanı Sn. Ruhsar PEKCAN başkanlığında bir heyetin 14 Ocak 2020 tarihinde Nijerya'ya resmi bir ziyaret gerçekleştirileceği belirtilmektedir.

Bu kapsamda Nijerya pazarında karşılaşılan sorunlar ile anılan görüşme sırasında gündeme getirilmesinde hususların 18 Aralık 2019 Çarşamba günü mesai bitimine kadar ek 1'da yer alan sorun bildirim formu ile Birliğimize (eo@baib.gov.tr) iletilmesi gerekmektedir.(6722)

Ek-1: Sorun Bildirim Formu

2. Litvanya Ürün İrtibat Noktası Bildirimi hk.

T.C Ticaret Bakanlığı'ndan alınan yazıya atıfla, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan yazıda, "Düzenlenmemiş Alanda Karşılıklı Tanıma Yönetmeliği" kapsamında oluşturulan Ulusal Ürün İrtibat Noktası görevinin Bakanlıklarının Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olduğu ve görev alanları arasında, belirli bir ürün veya ürün grubuna uygulanan ulusal teknik kurallar vb. hususlarda AB üyesi ülkeler ile Türkiye arasında karşılıklı bilgi paylaşımının da bulunduğu bildirilmektedir.

Bu kapsamda, ürün irtibat noktası bildirimlerine ilişkin hazırlanan "Litvanya'da İnşaat İşlerine Nasıl Başlanır?" konulu bilgi notu ekte yer almaktadır.(6723)

Ek-2: Bilgi Notu (1 sayfa)

3. Standart Tasarı hk.

T.C Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü'nden alınan yazıda, Türk Standartları Enstitüsü tarafından hazırlanan "TS 353/tst T4 Balık konserveleri" standard tasarısı ek 3'te iletilmektedir.

Bu çerçevede, söz konusu mezkûr standart tasarısına ilişkin görüşlerin 17 Aralık 2019 Salı günü saat 15:00'e kadar ek 4'de yer alan görüş bildirme formu ile Birliğimize (eo@baib.gov.tr) iletilmesi gerekmektedir.(6720)

Ek-3: Standard Tasarı

Ek-4: Görüş Bildirme Formu-Balık Konserveleri

4. 2020 Çin Uluslararası İthalat Fuarı hk.

İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğinden alınan yazıda, 05-10 Kasım 2020 tarihleri arasında Ç.H.C.'nin Şangay kentinde üçüncüsü düzenlenecek olan "China International Import Expo 2020 Fuarı” Türkiye milli katılım organizasyonu İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından düzenleneceği bildirilmektedir.

Bilim ve Teknik, Hizmetler, Kaliteli Yaşam Ürünleri, Medikal Ekipmanlar ve Sağlık Ürünleri, Otomobil, Gıda ve Tarımsal Ürünler sektörlerine yönelik 180 ülke ve bölgeden 3.800'ün üzerinde katılımcının yer aldığı 330.000 m2'lik alanda düzenlenen fuara milli katılım organizasyonuna, 2019 yılında toplam 1.496 m2 ile 54 firma katılım sağlamıştır. Söz konusu fuarın ihracatçı firmalar açısından taşıdığı önem sebebiyle, milli katılım alanımızın 2020 yılında iki katına çıkarılması hedeflendiği bildirilmektedir.

China International Import Expo 2020 Fuarı altında katılacak firmalar için, yer kirası, özel stant konstrüksiyonu, genel tanıtım giderleri, fuar alanında verilecek diğer hizmetler (internet bağlantısı, catering, faks, katılımcı broşürü vb.) ile teşhir ürünlerinin (İstanbul - Fuar alanı - İstanbul) deniz yolu ile nakliyesini içeren katılım bedelinin nakliye dâhil 780 USD/m2, nakliye hariç 727 USD/m2 olacağı öngörülmektedir.

Bu bağlamda, fuara katılmak isteyen firmaların, en geç 17 Ocak 2020 Cuma günü 17:30'a kadar https://tinyurl.com/CIIE2020 linkinde yer alan online başvuru formunu doldurarak, ekte belirtilen banka hesabına 1.000 USD avans tutarının yatırıldığına dair ödeme dekontunun ciie@ikmib.org.tr mail adresine göndermeleri gerekmektedir.(6666)

Ek-5: Banka Hesap Bilgileri ve Katılım Şartları (1 Sayfa)



Ekler:
EK-1 Sorun bildirme formu.pdf

EK-2 Bilgi Notu.pdf

EK-3 Standart Tasarı.pdf

EK-4 Görüş Bildirme Formu-Balık Konserveleri.pdf

Ek-5 Banka Hesap Bilgileri ve Katılım Şartları (1 Sayfa).pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.