2020/027 Sirküler (30.01.2020)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER NO: 2020/027

Sayın Üyemiz,

Ticaret Bakanlığı'ndan alınan bir yazıya atıfla, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan yazıda Bulgaristan Gümrük Kanunu'nda yapılan değişiklik neticesinde 01/01/2020 tarihinden itibaren belirli ülke menşeli liste kapsamı eşya için referans fiyat uygulamasına karar verildiği, ayrıca eşyanın Bulgaristan'a ithalatında gümrük kontrollerinin artırılacağı ve beyan edilen gümrük kıymetinin belirlenmiş olan referans değerin altında olması durumunda ithalat esnasında gümrük vergisi ve diğer vergi yükümlülüklerini garanti altına alacak miktarda teminat sunulması gerekeceği bildirilmektedir.

Bakan Yardımcımız Sn. Rıza Tuna TURAGAY ile eşyalara ilişkin listenin hazırlanmasından sorumlu Gümrükler Ajansı Başkanı yetkilileri ve Bulgaristan Ekonomi Bakanı'nın da yer alacağı bir toplantının önümüzdeki hafta içerisinde yapılacağı belirtilmektedir.

Bu çerçevede, ihracatçılarımızın Bulgaristan pazarında karşılaştığı sorunlar ve öneriler ile adı geçen görüşme esnasında gündeme getirilmesinde fayda görülen hususlara ilişkin görüşlerin ekte yer alan görüş bildirme formu ile 31 Ocak 2020 Cuma günü saat 11:00'e kadar Genel Sekreterliğimize (eo@baib.gov.tr) iletilmesi hususunda gereği rica olunur.

e-imzalıdır
Güliz AKEL ÇETİNKAYA
Genel Sekreter T.





Ekler:

1. Referans Fiyatı Uygulaması olan ülke-ürün listesi

2. Görüş Bildirme Formu



Ekler:
EK-1.docx

EK-2.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.