2020/057 Sirküler (05.03.2020)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER NO: 2020/ 057

Sayın Üyemiz,

Singapur Ticaret Müşavirliğimizden alınan yazıya atıfla T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü'nden alınan bir yazıda, Ülkemizden Singapur'a gerçekleştirilecek tarım ürünleri ihracatına ilişkin olarak yer verilen hususlar aşağıda sıralanmaktadır:

-Singapur 719 km2'lik yüzölçümü ile küçük bir ada ülkesi olup, önemli bir tarımsal üretimi bulunmamakta ve ihtiyacının tamamına yakınını ithalat yoluyla karşılamakta olduğu belirtilmektedir.

-Singapur'da gıda güvenliğinden sorumlu kuruluş olan Singapur Gıda Ajansı'nın (Singapore FoodAgency-SFA)'nin öncelikli politikalarından birinin gıda kaynaklarını çeşitlendirmek olduğu ifade edilmektedir.

-Singapur'un gıda kaynakları çeşitlendirme politikaları çerçevesinde Singapur Gıda Ajansı yetkilileri ile ülkemizden Singapur'a gıda ihracatının artırılmasına yönelik işbirlikleri geliştirilmesi amacıyla iletişime geçildiği belirtilmektedir.

-Anılan yetkililer tarafından ilk etapta belirli ürünlerde ülkemizden Singapur'a ihracat yapmak isteyen firmaların tespit edilerek kendilerine iletilmesi halinde Singapurlu ithalatçı firmalar ile temasa geçilerek söz konusu bilgilerin paylaşılacağı bildirilmektedir.

-Hububat, un ve nişasta içeren müstahzarlar ile pastacılık ürünleri, kakao ve şekerleme müstahzarları, meşrubat, deniz ürünleri ile yaş meyve ve sebze ürün gruplarında Singapur'a ihracat yapmak isteyen firmaların iletişim bilgileri ve ihracat yapmak istedikleri ürünleri içeren listelerin anılan kurum ile paylaşılmak üzere eo@baib.gov.tradresine göndermesi gerekmektedir.

Bilgilerini rica ederim.

e-imzalıdır

Güliz AKEL ÇETİNKAYA

Genel Sekreter T.


Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.