2020/081 Sirküler (17.03.2020)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER NO: 2020/81

Sayın Üyemiz,

T.C. Ticaret Bakanlığı'ndan alınan bir yazıya atıfla Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'den alınan yazıda, Bakanlıkları tarafından "İhracata Yönelik Devlet Yardımları" başlığı altında muhtelif destek mekanizmalarının iş dünyasının hizmetine sunulduğu belirtilmekte ve iş dünyası ile sağlıklı bilgi alışverişini sağlamak amacıyla başta Bakanlık Makamı başkanlığında olmak üzere çeşitli seviyelerde istişare toplantıları gerçekleştirildiği ifade edilmektedir.

Yazıda devamla, söz konusu destekler hakkında bilinç ve farkındalığın artırılması için bilgilendirme seminerleri ile konferansların yanında www.kolaydestek.gov.tr gibi girişimlerin devreye sokulduğu ve destek müracaatı ile koordinasyonunu sağlamak üzere Destek Yönetim Sistemi Platformu'nun kurulduğu belirtilmiştir.

Söz konusu toplantılarda şifahen veya toplantı hazırlık/sonuç raporlarında da yazılı olarak "desteklere ilişkin süreçlerin basitleştirilmesi" talebinin yinelendiğinin gözlemlendiği bildirilmektedir.

Bu kapsamda, destekler bağlamında yapılacak çalışmalara veri teşkil etmesini teminen, desteklere ilişkin süreçlerin basitleştirilmesiyle ilgili kastedilenlerin tebliğ ve genelge bazında somutlaştırılarak aşağıda yer alan formatta 25 Mart 2020 Çarşamba gününe kadar tesvik@baib.gov.tr adresine bildirilmesi gerekmektedir.

Bilgileri ve gereğini rica ederim.


e-imzalıdır
Güliz AKEL ÇETİNKAYA
Genel Sekreter T.

Format

Destek Adı

Destek İle İlgili Yaşanan Problem

Talep Edilen Husus

(İlgili Tebliğ ve/veya Genelge Maddesi

Belirtilerek Somutlaştırılmalı)

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.