2020/085 Sirküler (18.03.2020)


ÖNEMLİ

BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER NO: 2020/085

Sayın Üyemiz,

Koronovirüs salgınının yayılmasına karşı gümrük kapılarında alınan önlemler kapsamında edinilen son bilgilere göre Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapılarımızda;

Avusturya, Almanya, Hollanda, Belçika, İspanya, Fransa, Norveç, Danimarka, İsveç, İtalya, Çin, İran, Irak, G. Kore, Japonya, Singapur, Hong-Kong, Tayland, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan ülkelerinin vatandaşları olan yabancı sürücülerin ülkemize girişine izin verilmeyecektir.

Bu ülkelerden yük getiren veya transit geçen yabancı kişilerin ise (bahse konu ülke vatandaşları hariç) en son geçtiği yasaklı ülke baz alınarak 14 gün süreyle ülkemize girişine izin verilmeyecektir.

İlaveten, Kapıkule Gümrük Kapısı yetkilileri ile yapılan şifahi görüşmede Ülkemize giriş yapan Türk tır şoförlerinin sağlık kontrolünden geçirildiği, herhangi bir bulguya rastlanmayan kişilerin taahhütname imzalatılarak evlerinde 14 günlük karantinaya gönderildiği, bulgu tespit edilenlerin de hastanelerde 14 günlük karantinaya alındığı bilgisi edinilmiştir.

Bilgilerini rica ederim.

e-imzalıdır
Güliz AKEL ÇETİNKAYA
Genel Sekreter T.

Ayrıntılı bilgi için: https://www.und.org.tr/sektorel-bilgiler/covid-19-salgininin-yuk-ve-yolcu-tasimaciligina-etkisi

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.