2020/088 Sirküler (20.03.2020)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER NO:2020/ 088

Sayın Üyemiz,

Uluslararası Nakliyeciler Derneği(UND)'nin web sayfasında yer alan duyuruda, UND'nin sürdürdüğü girişimler sonucunda Kapıkule Sınır Kapısından ülkemize Türk sürücüleri tarafından gerçekleştirilen taşımalar içiniki kademeliplan oluşturulduğu belirtilmektedir.

Bahse konu duyuruda, hayata geçirilecek planın geçici olarak devreye alınacak birinci kademesinde;"aynı firmanın 2 sürücüsünün, Bulgaristan'dan Türkiye'ye girişte bulunan Polis Kontrol noktasında belirlenen bölgede eş zamanlı araç değişimi yapması”hususunun yetkililerce onaylandığı ifade edilmektedir.

Belirlenen sürecin aşağıdaki şekilde işlemesinin planlandığı ifade edilmektedir.

· Bulgaristan-Türkiye sınırında giriş tarafındaki Polis Noktasına ulaşan firma sürücüsü, Polis Kontrolüne gelmeden 2-3 saat önce geliş saatini Türkiye'den gelecek diğer sürücüye bildirecektir.

· Türkiye tarafından gelecek sürücü, Bulgaristan tarafından gelen sürücüden bilgiyi alınca; Kapıkule sahasında belirlenen Tampon Bölgeye gitmek için, bir örneği ekte sunulan özel bir formaracılığıyla, Polis, Tescil ve Yakıt alım işlemlerini tamamlayacaktır.

· Bulgaristan tarafından gelen sürücü ile eş zamanlı olarak, Türkiye'den çıkış Polis Kontrol Noktasında buluşacak ve sürücü değişim işlemini gerçekleştirecektir.

· Böylece, Bulgaristan tarafından gelen sürücü, Türkiye'ye giriş yapmadan yeni aracı alıp Avrupa güzergahına devam edecek; diğer sürücü ise Avrupa'dan gelen aracı alarak Türkiye'ye giriş işlemlerini yapacaktır.

Bu süreçte, aynı firmanın Avrupa'dan gelen, geçerli vizesi olan ve Türkiye'de karantina sürecine dahil olmayan sürücüsünün, ilgili operasyonun Avrupa ayağını yöneteceği; daha önce Türkiye'ye giriş yapmış, karantina sürecinde olmayan ya da vizesi olmayan sürücünün(ancak pasaportu olan) de operasyonun Türkiye ayağını yöneteceği bildirilmektedir.

İlgili duyuruda, planın kalıcı çözüm aşamasında, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yapılacak girişlerde sürücülere Korona virüsü testi uygulaması ile birlikte, Türk sürücülerine uygulanan 14-günlük karantina zorunluluğunun kaldırılmasının hedeflenmekte olduğu ve bu yönde çalışmaların devam ettiği, bu aşamanın hayata geçirilmesine kadar, sürücü değişimi uygulamasının devrede olacağı belirtilmektedir.

Bilgilerini rica ederim.



e-imzalıdır.
Güliz AKEL ÇETİNKAYA
Genel Sekreter T.


Ekler:

1. Şoför Değişikliği Talep Formu

2. Kapıkule-Kapitan Andreevo Sınır Kapısında Şoför Değişim Planı Görseli



Ekler:
1.ŞoförDeğişikliği Talep Formu.pdf

2.Kapıkule-Kapitan Andreevo Sınır Kapısında Şoför Değişim Planı Görseli.jpg

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.