2020/110 Sirküler (31.03.2020)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE
SİRKÜLER NO: 2020/110


Sayın Üyemiz,

Bilindiği üzere, 2017/4 sayılı Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesine İlişkin Karar'ın Uygulama Usul ve Esasları Genelgesi'nin 5 inci maddesinin 1 inci fıkrasının "Bireysel Katılımı Desteklenen Sektörel Nitelikteki Uluslararası Fuarlar Listesine fuar ekleme talebinin fuarın başlangıcından en geç 1 (bir) ay önce Bakanlığa iletilmesi gerekir.” hükmü amirdir. Bununla birlikte, fuar ekleme taleplerinin T.C. Ticaret Bakanlığına iletilmesini teminen ilgili İBGS'lere iletilmesi gerekmektedir.

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü'nden alınan yazıda, yaşanılan güncel olaylar neticesinde bütün dünyada gerçekleştirilecek fuarlarda tarih değişikleri ya da iptaller yaşandığı, kimi fuarlar iptal edilirken kimi fuarların da 2021 yılında başka tarihlere ertelendiği belirtilmekte ve iptal edilen ya da 2021 yılına ertelenen fuarlar kapsamında fuar ekleme taleplerinin yukarıda mezkur mevzuat hükmü uyarınca Bakanlıklarına tekrardan iletilmesi gerektiği bildirilmektedir.

Bu çerçevede, Birliğimiz üyesi firmaların iptal edilen ya da 2021 yılına ertelenen fuarlar için, fuarın başlangıcından en geç 1 (bir) ay öncesine kadar, fuar ekleme taleplerini Bakanlığa iletilmesini teminen, tekrardan Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği'ne iletmesi gerekmektedir.

Bilgilerini rica ederim.


e-imzalıdır
Güliz AKEL ÇETİNKAYA
Genel Sekreter T.

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.