2020/271 Sirküler (24.08.2020)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE
SİRKÜLER 2020-271

Sayın Üyemiz;

1. Avustralya "Khapra Beetle” Böceği İle Mücadele Tedbirleri

2. Kazakistan Sanal Ticaret Heyeti Hk.

3. Filipinler Sanal Genel Ticaret Heyeti Hk.

4. 2020 Yılı Mahsul Limon (İnterdonato) Satış İhalesi

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

e-imzalıdır
Güliz AKEL ÇETİNKAYA
Genel Sekreter T.

1. Avustralya "Khapra Beetle” Böceği İle Mücadele Tedbirleri

T.C. Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü'nden alınan yazıda, Avustralya Tarım, Su ve Çevre Bakanlığı tarafından "khapra beetle” böceği ile mücadele kapsamında yüksek riskli olduğu belirlenen muhtelif ürünlere karşı tedbirlerin tedrici olarak uygulamaya konulacağına ilişkin bir yazının Sidney Ticaret Ataşeliğinden Bakanlığa iletildiği bildirilmektedir.

Söz konusu yazı ekte yer almaktadır.

EK-1: Ticaret Ataşeliği Yazısı

2. Kazakistan Sanal Ticaret Heyeti Hk.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan yazıda, T.C. Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ve TİM organizasyonu ile 28-30 Eylül 2020 tarihleri arasında Kazakistan'a yönelik bir Sanal Ticaret Heyeti düzenlenecek olduğu, Kazakistan'dan iş insanlarının ortak bir dijital platforma davet edileceği nitelikli sanal iş görüşmeleri gerçekleştirilmesi öngörüldüğü bildirilmektedir. Tüm dünya ile birlikte ülkemizin de içinde bulunduğu salgın ortamında, ihracatımızı tekrar canlandırmaya yönelik iş ve yatırım imkânlarının oluşturulması amacıyla düzenleneceği belirtilen söz konusu Sanal Ticaret Heyetimi; Makine (tarım, inşaat, maden), İnşaat Malzemeleri, Petrol Ürünleri, Medikal Ürünler, Temizlik Malzemeleri ve Kozmetik/Kişisel Bakım Ürünleri ile Elektrik-Elektronik Ürünleri sektörlerinde iştigal eden azami 20 firmanın katılımları ile gerçekleşeceği belirtilmektedir.

Mezkur sanal ticaret heyetine katılımın yukarıda belirtilen kontenjanla sınırlı olduğu, başvuru ve ödemeler için son tarihin 28 Ağustos 2020 Cuma günü mesai bitimi olduğu belirtilmektedir. Bu tarihe kadar https://bit.ly/3aM5Pvb internet bağlantısında yer alan başvuru formunun eksiksiz olarak doldurulması ve organizasyon kapsamındaki B2B eşleştirme, tercüman, teknik altyapı, reklam & tanıtım giderlerinden oluşan 230,00-USD tutarındaki katılım bedelinin Türkiye İhracatçılar Meclisinin Vakıfbank Güneşli Ticari Şb. (Şube Kodu: 1248) IBAN No: TR63 0001 5001 5804 8000 9986 04 numaralı Dolar hesabına yatırılması ve ödemeye dair banka dekontlarının kemalbatuhanyazici@tim.org.tr e-posta adresine gönderilmesi gerektiği ifade edilmektedir.

Kazakistan Sanal Ticaret Heyeti kapsamında;

- Heyete katılım her bir firma için azami 3 kişi ile sınırlı olduğu, ödemelerin firma başı olarak alınacağı,

- Heyete katılımın kontenjanla sınırlı olması sebebiyle, başvuru ve ödemelerin son güne bırakılmamasının önem arz ettiği,

- Heyete katılımın, başvuru formunun doldurulup ödeme yapılması ile kesinleştiği; Heyete katılımın, katılımcı tarafından iptal edildiği takdirde başvuru bedelinin iade edilemediği

bildirilmektedir.

Etkinlik Taslak Programı:

28 Eylül 2020 - Webinar (Zoom programı aracılığı ile).

28-30 Eylül 2020 - İkili İş Görüşmeleri (Zoom programı aracılığı ile)

Ayrıntılı Bilgi:

Kemal Batuhan YAZICI: kemalbatuhanyazici@tim.org.tr 0212 454 00 90

Hüseyin GÖK: huseyingok@tim.org.tr 0212 454 07 02

3. Filipinler Sanal Genel Ticaret Heyeti Hk.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan yazıda, T.C. Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ve TİM organizasyonu ile 26-30 Ekim 2020 tarihleri arasında Filipinler'e yönelik bir Sanal Genel Ticaret Heyeti düzenlenecek olduğu, Filipinler'den iş insanlarının ortak bir dijital platforma davet edileceği nitelikli sanal iş görüşmelerinin gerçekleştirilmesi öngörüldüğü ifade edilmektedir. Tüm dünya ile birlikte ülkemizin de içinde bulunduğu salgın ortamında, ihracatımızı canlandırmaya yönelik iş ve yatırım imkânlarının oluşturulması amacıyla düzenleneceği belirtilen Filipinler Sanal Ticaret Heyetinin; İnşaat, Müteahhitlik ve Yapı Malzemeleri, Ecza Ürünleri, İlaç ve İlaç Hammaddesi, Gıda (Kuru Meyve ve Sebze, Bisküvi, Çikolata, Kuru Bakliyat, İçecek, Pastacılık Ürünleri), Elektrik-Elektronik (Güç Üniteleri, Jeneratörler) sektörlerinde iştigal eden azami 20 firmanın katılımları ile gerçekleşeceği bildirilmektedir.

Söz konusu sanal ticaret heyetine katılım yukarıda belirtilen kontenjanla sınırlı olduğu, başvuru ve ödemeler için son tarihin 2 Eylül 2020 Çarşamba günü saat 17:00 olduğu belirtilmektedir. Bu tarihe kadar https://bit.ly/324ztHJ internet bağlantısında yer alan başvuru formunun eksiksiz olarak doldurulması ve organizasyon kapsamındaki B2B eşleştirme, tercümanlık, teknik altyapı, reklam & tanıtım giderlerinden oluşan 215,00-USD tutarındaki katılım bedelinin Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin Vakıfbank Güneşli Ticari Şb. (Şube Kodu: 1248) IBAN No: TR63 0001 5001 5804 8000 9986 04 numaralı USD hesabına yatırılması ve ödemeye dair banka dekontlarının huseyingok@tim.org.tr e-posta adresine gönderilmesi gerektiği bildirilmektedir.

Filipinler Sanal Genel Ticaret Heyeti kapsamında;

- Heyete katılım her bir firma için azami 3 kişi ile sınırlı olup, ödemeler firma başı olarak alınacağı,

- Heyete katılımın kontenjanla sınırlı olması sebebiyle, başvuru ve ödemelerin son güne bırakılmaması önem arz ettiği,

- Heyete katılım, başvuru formunun doldurulup ödeme yapılması ile kesinleştiği,

- Heyete katılım, katılımcı tarafından iptal edildiği takdirde başvuru bedelinin iade edilemediği,

- Türk katılımcı listesi kesinleştikten sonra firma eşleştirme çalışması gerçekleştirilecek olduğu, yabancı potansiyel satın alımcıların etkinliğe davet edileceği

- B2B görüşmeleri esnasında katılımcı firmalarımız eşleştirme yapılan yabancı firmalarla bireysel olarak görüşeceği; İhtiyaç halinde tercümanlık hizmeti verileceği

bildirilmektedir.

Etkinlik Taslak Programı:

26 Ekim 2020 - Webinar (Zoom programı aracılığı ile)

*Saat detayları netleştirildiğinde, bilgi www.tim.org.tr adresinde ve TİM mobil uygulamasında paylaşılacaktır.

26-30 Ekim 2020- İkili İş Görüşmeleri (Zoom programı aracılığı ile)

Ayrıntılı Bilgi:

Hüseyin GÖK: huseyingok@tim.org.tr ; Tel: 0212 454 07 02

Beste COŞKUNER: bestecoskuner@tim.org.tr; Tel: 0212 454 00 96

4. 2020 Yılı Mahsul Limon (İnterdonato) Satış İhalesi

T.C. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Dalaman Tarım işletmesi Müdürlüğü'nden alınan bir yazıda, İşletmenin 2020 yılı istihsali tahmini 2.600 ton İnterdanto Limon'un satış ihalesinin 03.09.2020 Perşembe günü saat 14.00'te söz konusu işletmede yapılacak olduğu bildirilmektedir.

Bahse konu ihaleye ait ilan örneği ekte yer almaktadır.

EK-2: İlan Örneği



Ekler:
EK-1.pdf

EK-2.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.