2020/284 Sirküler (10.09.2020)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE
SİRKÜLER 2020-284

Sayın Üyemiz;

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü'nden alınan yazıda, İhracat ve Hizmet Sektörü Destekleri ile DİR, HİR, VRHİB ve Belgesiz İhracat Kredileri programlarına ilişkin süreçlerin dijital ortamda yürütülmesini sağlayan Destek Yönetim Sistemi'nin 1 Ocak 2020 tarihi itibarıyla yararlanıcı kayıt işlemlerine açıldığı bildirilmektedir.

Söz konusu yazıda, mevzuat gereği, 30 Eylül 2020 tarihinden itibaren yararlanıcıların ilgili İhracat ve Hizmet Sektörü Destekleri ile DİR, HİR, VRHİB ve Belgesiz İhracat Kredileri başvurularının sadece DYS üzerinden yapılabilecek olması nedeniyle, sisteme tanımlanmamış ihracatçılarımızın, sisteme ivedi bir şekilde kayıt yaptırmalarının önem arz ettiği belirtilmektedir. Bahse konu kayıt işlemlerinde Bakanlık internet sitesinde yer alan DYS-Yararlanıcı Tanımlama ve Kullanıcı Yetkilendirme Kılavuzundan faydalanılmasının mümkün olduğu, uygulamada karşılaşılacak sorun ve eksikliklerin, "dysyararlaniciislemleri@ticaret.gov.tr” adresine iletilmesi halinde ivedilikle değerlendirmeye alınacağı belirtilmektedir.

Bu kapsamda, yararlanıcılar tarafından hâlihazırda kurumumuza iletilen destek başvurularının incelenmesi öncesinde, başvuru sahibi yararlanıcıların DYS kayıtları kontrol edilecektir. DYS kaydını yaptırmamış olan başvuru sahiplerinin destek başvuruları, DYS kaydı yaptırılıncaya kadar değerlendirmeye alınmayacaktır.

Bilgilerini rica ederim.

e-imzalıdır
Güliz AKEL ÇETİNKAYA
Genel Sekreter T.

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.