2020/353 Sirküler (16.12.2020)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2020-353

Sayın Üyemiz;

1. Ticaret Müşavirlerimizle Elektronik Sohbetler - Gürcistan

2. Bangladeş DCCI 2020 Toplantısı Hk.

3. Techxtıle Start-Up Challenge Etkinliği Hk.

4. Tanzanya Denizcilik Hizmetleri Şirketi Tarafından Duyurusu Yapılan İhaleler

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

e-imzalıdır
Güliz AKEL ÇETİNKAYA
Genel Sekreter T.

1. Ticaret Müşavirlerimizle Elektronik Sohbetler - Gürcistan

T.C. Ticaret Bakanlığından alınan bir yazıya atıfla, Türkiye İhracatçılar Meclis (TİM)'nden alınan bir yazıda, Bakanlığa bağlı olarak dünyanın dört bir yanında ihracatımızın geliştirilmesi için çalışmakta olan Ticaret Müşavir ve Ataşelerimizle Türk iş dünyasını bir araya getirmek üzere Bakanlık tarafından "Ticaret Müşavirlerimizle Elektronik Sohbetler” toplantılarının düzenlenmekte olduğu belirtilmektedir.

Bu kapsamda, 17 Aralık 2020 Perşembe günü ise 14.00-15.30 saatleri arasında Gürcistan'da görev yapmakta olan Ticaret Müşaviri ve Ticaret Ataşelerimiz ile bu ülkelerde iş yapmakta olan iş insanlarımızın konuşmacı olarak katılarak tecrübelerini Türk iş insanlarıyla paylaşacakları bir e-sohbet toplantısının gerçekleştirileceği bildirilmektedir. Katılmak isteyen ihracatçılarımız https://bit.ly/3oH8DPX linkinden katılabilirler

EK-1: Gürcistan Sohbet Toplantısı

2. Bangladeş DCCI 2020 Toplantısı Hk.

Dakka Ticaret Müşavirliğimizden alınan yazıya atıfla, Türkiye İhracatçılar Meclis (TİM)'nden alınan bir yazıda, Bangladeş'in önde gelen sanayi ve ticaret kuruluşu Dhaka Chamber of Commerce & Industry (DCCI) tarafından 13-15 Aralık 2020 tarihlerinde düzenlenmesi planlanan ve Türkiye'nin de içinde yer aldığı 15 ülkeden (Afganistan, Cezayir, Çin, Mısır, Etiyopya, Fas, Libya, Nijerya, Pakistan, Filipinler, Polonya, Sri Lanka, Türkiye, Vietnam ve Bangladeş) 7 farklı sektörde (Tekstil/Hazır Giyim, Deri, İlaç/Eczacılık, Aydınlatma Mühendisliği/Light Engineering, Plastik Ürünler, Tarım ve Gıda Ürünleri İşleme, Bilgi Teknolojileri ve BT destekli Hizmetler) B2B görüşmelerinin gerçekleşeceği "DCCI Business Conclave-2020” isimli online organizasyonun tarihlerinin 5-7 Ocak 2021 şeklinde revize edildiği bildirilmektedir.

The B2B Online Expression of Interest (EOI): https://conclave.dhakachamber.com/

Detaylı bilgi için:

Mr. Enamul Hafiz Latifee (DCCI), +880184119056, elatifee@dhakachamber.com.

Mr. Mohammad Musleh Uddin (DCCI), +8801670001224, adnan@dhakachamber.com

3. Techxtıle Start-Up Challenge Etkinliği Hk.

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Genel Sekreterliğinden alınan yazıda, 2023 İhracat Stratejisi kapsamında ihracatta katma değerin arttırılması, yeni teknoloji ve metodların üretim sistemine kazandırılması, yenilikçi ürünler tasarlanması, girişimcilik ve inovasyon kültürünün oluşturulması, üniversite-sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi ve ülkemiz ihracatçıları tarafından özgün ürünlerin dünya pazarlarına sunulmasına katkı sağlanması amacıyla, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından, 2009 yılından bu yana "Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı Zirvesi” düzenlendiği belirtilmektedir.

Bu kapsamda, geçtiğimiz yıl "TechXtile Start-Up Challenge” başlığı altında; girişimcilik ve sanayiye uygulanabilirlik odağında bir faaliyete dönen bahse konu etkinliğin ödül töreninin, pandemi tedbirleri kapsamında bu yıl 16 - 17 Aralık 2020 tarihlerinde dijital platformda düzenleneceği bildirilmektedir. UTİB,UHKİB, BTSO ve BEBKA işbirliğinde gerçekleştirileceği belirtilen TechXtile Start-Up Challenge etkinliği ile ilgili detaylı bilgiye https://www.techxtile.net/ adresinden ulaşılabileceği ifade edilmektedir.

Etkinlik Yayın Linkleri:

TechXtile Start-Up Challenge 16 Aralık 2020 Yayın Linki:

https://www.youtube.com/watch?v=E-Wdb-7lO90&feature=youtu.be

TechXtile Start-Up Challenge 17 Aralık 2020 Yayın Linki:

https://www.youtube.com/watch?v=fY4BLLVrEro&feature=youtu.be

EK-2: Program

4. Tanzanya Denizcilik Hizmetleri Şirketi Tarafından Duyurusu Yapılan İhaleler

Darüsselam Ticaret Müşavirliğimizden alınan e-postada, Tanzanya Denizcilik Hizmetleri Şirketi tarafından duyurusu yapılan ihalelere ilişkin bilgiler yer almaktadır. İlgilenen ihracatçılarımız belirtilen iletişim adresleri üzerinden irtibata geçebilirler.

Turkish Embassy in Dar es Salaam

Office of the Commercial Counsellor

Toure Drive 8, Plot No. 97 Oysterbay,

P.O. Box 21716 Dar es Salaam / Tanzania

Tel: +255 22 292 34 13/16

EK-3: İhale Duyurusu

EK-4: İhale Duyurusu

EK-5: İhale Duyurusu



Ekler:
EK-1.pdf

EK-2.pdf

EK-3.pdf

EK-4.pdf

EK-5.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.