2021/135 Sirküler (11.08.2021)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE
SİRKÜLER 2021-135

Sayın Üyemiz;

1. Türkmenistan / HEK Toplantısı Firma Sorunları

2. Interfresh Eurasia Meyve & Sebze ve Mamülleri, Tarım, Ambalaj ve Lojistik Fuarı

3. Çin Halk Cumhuriyeti'ne İhracatta Karşılaşılan Ödeme Sorunları Hk.

4. İhale Duyurusu- Bangladeş

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

e-imzalıdır
Güliz AKEL ÇETİNKAYA
Genel Sekreter T.



1. Türkmenistan / HEK Toplantısı Firma Sorunları

T.C. Ticaret Bakanlığından alınan bir yazıya atıfla, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan yazıda, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay'ın eş başkanlığını yürüttüğü Ekonomik İşbirliğine Dair Hükümetlerarası Türk-Türkmen Komisyonu (HEK) 6. Dönem Toplantısının 9-10 Eylül 2021 tarihlerinde Türkmenistan'da gerçekleştirilmesi planlandığı belirtilmektedir.

Bu kapsamda, söz konusu toplantı kapsamında gerçekleştirilecek hazırlıklarda faydalanılmak üzere Türkmenistan'a ihracat yapan firmalarımızın karşılaştığı sorunlar ve varsa taleplerini 12 Ağustos 2021 Perşembe günü saat 17.00'ye kadar Genel Sekreterliğimize (eo@baib.gov.tr) iletilmesi hususunda gereğini rica ederiz.

EK-1: Sorun Bildirim Formu

2. Interfresh Eurasia Meyve & Sebze ve Mamülleri, Tarım, Ambalaj ve Lojistik Fuarı

Antexpo Fuarcılık Hizmetleri A.Ş'den alınan bir mailde, 31 Mart-2 Nisan 2022 tarihleri arasında ANFAŞ Antalya Fuar Merkezi'nde, Türkiye Yaş Meyve Sebze sektörünün tek fuarı olan "Interfresh Eurasia Meyve & Sebze ve Mamülleri, Tarım, Ambalaj ve Lojistik Fuarı”nın düzenleneceği bildirilmektedir.

Detaylı Bilgi:

A.Gökçe GÜVEN

Pazarlama Yetkilisi

542 386 4634

3. Çin Halk Cumhuriyeti'ne Yapılan İhracatta Karşılaşılan Ödeme Sorunları Hk.

T.C. Ticaret Bakanlığından alınan bir yazıya atıfla, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan yazıda, son dönemde birçok Türk firmasının hammadde/ara mamulleri piyasa ortalamasının oldukça altında fiyat taahhüdü ile Çinli firmalara peşin ödeme veya büyük ölçekli avans ödemesi yaptıktan sonra mağdur edildiği, Pekin Ticaret Müşavirliği ile irtibata geçmeden diğer Türk firmalarının da alım yapma ihtimali göz önünde bulundurulduğunda, genel olarak mağdur edilme durumu hakkında firmaların bilgilendirilmesinde yarar görüldüğü bildirilmektedir.

Detaylı Bilgi:

Pekin Ticaret Müşavirliği

pekin@ticaret.gov.tr

4. İhale Duyurusu- Bangladeş

T.C. Ticaret Bakanlığından alınan bir yazıya atıfla, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nden alınan yazıda, Bangladeş Demiryolları (Bangladesh Railways) tarafından düzenlenen "Procurement of 290 Broad Gauge Bogie Covered Wagons, 116 Broad Gauge Bogie Open Wagons and 14 Broad Gauge Bogie Brake Vans for Bangladesh Railways” ve "Procurement of 386 Meter Gauge Bogie Covered Wagons, 174 Meter Gauge Bogie Open Wagons and 20 Meter Gauge Bogie Brake Vans for Bangladesh Railways” konulu ihalelere ilişkin duyuru hakkında bilgi verilerek ilgili firma temsilcisinin söz konusu ihalelerde Türk firmalarla işbirliği yapma talebinin Dakka Ticaret Müşavirliğine iletildiği bildirilmektedir.

EK-2: İhale Duyuruları ve İletişim Bilgileri



Ekler:
EK-1.docx

EK-2.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.