2021/140 Sirküler (26.08.2021)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE
SİRKÜLER 2021-140

Sayın Üyemiz,

T.C. Ticaret Bakanlığından alınan bir yazıya atıfla Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM)'nden alınan yazıda, ülkemiz ile Yunanistan arasında 2000 yılında imzalanarak yürürlüğe giren Gümrük Konularında Karşılıklı İdari Yardım Anlaşması (KİYA) kapsamında ülkelerimiz gümrük idareleri arasında gümrük konularında ikili ilişkileri ve işbirliği imkânlarını değerlendirmek üzere düzenli olarak Gümrük İdareleri Başkanları Toplantılarının düzenlendiği; Türkiye-Yunanistan Gümrük İdareleri Başkanları 2. Toplantısının 5-7 Şubat 2020 tarihlerinde Bakan Yardımcımız ve Gümrük İdaresi Başkanımız Sayın Rıza Tuna TURAGAY ve Yunanistan Bağımsız Kamu Gelirleri Kurumu Başkanı Georgios PITSILIS eş başkanlığında Atina'da gerçekleştirildiği ifade edilmektedir.

Türkiye-Yunanistan Gümrük İdareleri Başkanları 3. Toplantısının 9-10 Eylül 2021 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenmesi ve toplantı kapsamında İpsala gümrük kapısına bir çalışma ziyareti düzenlenmesinin öngörüldüğü bildirilmektedir.

Bilgileri ve anılan toplantı kapsamında yapılacak ön çalışmalarda faydalanılmak üzere, firmalarımızın Yunanistan ile ikili gümrük alanında gündeme getirilmesinde fayda görülen sorun, öneri ve yeni işbirliği imkânları yaratılması hususunda görüşlerinin (firmalarımızdan alınan orijinal sorun bildirim formlarıyla birlikte) 2 Eylül 2021 Perşembe gününe kadar Genel Sekreterliğimiz ve aynı zamanda eo@baib.gov.tr e-posta adresine iletilmesi gerekmektedir.

Bilgilerini rica ederim.


e-imzalıdır
Güzide ERYÜCEL ÇAKAR
Genel Sekreter V.

Ek: Sorun Bildirim Formu


Ekler:
602F.DOCX

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.