2013/054 Sirküler (11.02.2013)


ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER NO: 2013 / 54

Sayın Üyemiz,

1. Katma Değer Vergisi Genel Tebliği Taslağı

2. TMO - Toprak Mahsulleri Ofisi Piyasa Durumuna İlişkin Görüş ve Öneriler

3. İTO - İstanbul Ticaret Odası Bağımsız Denetim Semineri

4. İhale ve Fuar Duyuruları

5. Konya 11. Uluslararası Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

Fisun EVRENSEVDİ

Genel Sekreter

KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL TEBLİĞ TASLAĞI

İade hakkı doğuran istisnalar ile bu işlemlerden doğan katma değer vergisinin iade edilmesinde uyulacak usul ve esaslara ilişkin olarak yayımlanmış muhtelif genel tebliğlerde yer alan açıklamaların tek bir tebliğde toplanmasına ve yeniden düzenlenmesine yönelik olarak hazırlanan "Katma Değer Vergisi Genel Tebliğ Taslağı” Ek 1'de yer almakta olup, bahse konu KDV Genel Tebliğ Taslağına ilişkin, maddeler bazında görüşlerinizin Ek 2'de yer alan görüş bildirme formuna işlenerek Türkiye İhracatçılar Meclisi'ne iletilmek üzere en geç 20 Şubat 2013 Çarşamba günü mesai bitimine kadar Genel Sekreterliğimize (yilmaza@aib.gov.tr) iletilmesi gerekmektedir. (746)

EK 1: Katma Değer Vergisi Genel Tebliğ Taslağı

EK 2: Görüş Bildirme Formu

TMO - TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ PİYASA DURUMUNA İLİŞKİN GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

TMO - Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü'nden alınan bir yazıda; hububata ilişkin iç piyasa, dış piyasa, TMO uygulamaları ve diğer konulardaki tespit, görüş ve önerilerimiz talep edilmektedir. Bu çerçevede, konu hakkında görüş bildirmek isteyen firmalarımızın TMO'ya bildirilmek üzere konu hakkındaki görüşlerini en geç 13 Şubat 2013 Çarşamba günü mesai bitimine kadar Genel Sekreterliğimize (yilmaza@aib.gov.tr) iletilmesi gerekmektedir. (755)

İTO - İSTANBUL TİCARET ODASI BAĞIMSIZ DENETİM SEMİNERİ

İTO - İstanbul Ticaret Odası'ndan alınan bir yazıda; 13 Şubat 2012 tarihinde "Bağımsız Denetim” konulu bir seminer düzenleneceği bildirilmektedir. Seminer hakkında detaylı bilgi ve katılım için gerekli iletişim bilgileri aşağıda yer almaktadır. (754)

İlgili Kişi: Duygu Mencik (Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Şubesi)

Tel: 0212 455 65 61

Faks: 0212 520 17 95

İHALE VE FUAR DUYURULARI

OAİB - Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'nden alınan bir yazıda; Tunus ve Pakistan'da açılan ihaleler ile Filipinler, Tunus, Cezayir, Ürdün ve Rusya'da düzenlenecek fuarlara ilişkin detaylı bilgilere www.oaib.org.tr adresinde yer alan duyurular linkinden ulaşılabileceği bildirilmektedir. (753)

KONYA 11. ULUSLARARASI TARIM, TARIMSAL MEKANİZASYON VE TARLA TEKNOLOJİLERİ FUARI

Konya Sanayi Odası'ndan alınan bir yazıda; Konya 11. Uluslararası Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı ile eşzamanlı olarak İkili Ticari Görüşmeler organize edileceği bildirilmekte olup, ilgili etkinliğe ilişkin detaylı bilgiye www.b2match.eu/b2konya-agri-2013 adresinden ulaşılabileceği ifade edilmektedir. Söz konusu etkinliğin İngilizce tanıtım dosyası da Ek 3'de yer almaktadır. (767)

EK 3 Konya 11. Uluslararası Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı İkili Ticari Görüşmeleri İngilizce Tanıtım Dosyası


Ekler:
srkaib2013054.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.