2013/089 Sirküler (20.03.2013)


ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2013 / 89

Sayın Üyemiz,

  1. Bilgilendirme Semineri
  2. Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe V. ARGE Proje Pazarı Zirvesi
  3. Roketsan Tedarikçi Günleri
  4. TET Proje Pazarı

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

Fisun EVRENSEVDİ

Genel Sekreter

BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği'nden alınan bir yazıda, Kars ilinde İhracat seviyesinin yükselmesi ve bölge ülkeleri ile yapılan ticaretin ve ihracatın artmasına ve Dış Ticaret ile ilgili firma ve kuruluşlarda çalışan elemanların bu konudaki bilgi ve becerilerini geliştirmek ve nitelikli eleman yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla,

22 Mart 2013 Cuma günü 13.00 - 17.00 saatleri arasında,

- Dış Ticarette Kullanılan Belgeler, Gümrük İşlemleri,

- İhracata Yönelik Devlet Yardımları ,

- E- Beyanname Uygulamaları ve Ofisten Beyanname Girişi,

Konularının işleneceği bir "Bilgilendirme Semineri” gerçekleştirileceği ve program sonunda katılımcılara katılım belgesi verileceği bildirilmektedir. Programa Katılmak isteyenlerin Ek 1'de yer alan katılım formunu doldurarak Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği'nin 0 442 214 11 89 - 90 - 91 nolu fakslarına veya daibarge@daib.org.tr adresine e-posta göndermeleri gerekmektedir. (1377)

Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe V. ARGE Proje Pazarı Zirvesi

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği, 2009 yılında başlattığı "UTİB Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe AR-GE Proje Pazarı Zirvesi”nin beşincisi uluslararası düzeyde 04-05 Nisan 2013 tarihlerinde Bursa Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde "III. Türkiye Ev Tekstil Tasarım Yarışması” ile birlikte Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) ortaklığında ve BEBKA Organizasyon Ortaklığı ve TÜBİTAK TEYDEB destekleri ile gerçekleştirilecektir.

2009 yılından beri TÜBİTAK TEYDEB'in ilk defa sektörde desteğini kazanan Ar-Ge Proje Pazarı vasıtasıyla Tekstil ve Konfeksiyon Sektörü'nün yüksek katma değerli üretim yapabilmesi, ihracatın sürdürülebilir kılınması amacı ile Ar-Ge projesi yapmak isteyen sanayi kuruluşlarının temsilcileri, yerli ve Avrupa ile A.B.D'den yabancı üniversite öğretim üyeleri ve Ar-Ge Merkezleri ile Teknopark araştırmacılarını bir araya getirerek Ar-Ge destek programlarına sanayi-üniversite, sanayi-sanayi, üniversite-üniversite, sanayi-araştırma kurumu-üniversite ortak proje önerisi sunmaları amaçlanmaktadır. Sunulacak Projelerin Temaları: İnşaat Tekstilleri, Otomotiv Tekstilleri, Jeotekstiller ve Endüstriyel Tekstiller, Konvansiyonel ve Diğer Teknik Tekstiller, Sanayiye Uygulanabilir Tamamlanmış Bitirme Projeleri ve Yüksek Lisans veya Doktora Tezleridir.

Projelerin tanıtımı daha önce olduğu gibi Merinos AKKM (Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi) konferans salonlarında araştırmacıların ve sanayicilerin birebir görüşmeleri şeklinde ve sözlü sunumlarla gerçekleştirilecektir. Bağımsız üyelerden oluşan "Ödül Seçici Kurulu” tarafından başarılı bulunan Ar-Ge Proje önerileri nakden ödüllendirilecektir.

Söz konusu etkinlik programı ek 2'de sunulmakta olup, "Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe V. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı”nda Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB), Sanayi Müsteşarlığı (SSM), Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü (BOREN), Uluslararası Hidrojen Teknolojileri Merkezi ve KOSGEB desteklerinin tanıtımı da kurum temsilcileri tarafından etkinlik boyunca kendi standlarında yapılacak ve bu kurumların gelecek vizyonunun katılımcılara aktarılabileceği bir platform oluşturulmuştur.

Bu çerçevede, 04-05 Nisan 2011 Perşembe-Cuma günü gerçekleştirilecek olan "UTİB Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe V.Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı Zirvesi”ne katılmak isteyenlerin, katılım teyitlerini www.uibargeprojepazari.com adresinden gerçekleştirmeleri gerekmektedir. (1380)

ROKETSAN TEDARİKÇİ GÜNLERİ

İstanbul Ticaret Odası'ndan alınan bir yazıda; Roketsan A.Ş. ve İstanbul Ticaret Odası işbirliği ile 14-15 Mayıs 2013 tarihlerinde "Roketsan Tedarikçi Günleri” düzenleneceği ve aşağıda yer alan konularda Roketsan yetkililerinin ilgili yan sanayicilerle görüşmek istedikleri belirtilmektedir.

Roket, füze (kara sistemleri, hava savunma sistemleri, deniz sistemleri, hassas güdümlü füzeler, balistik koruma çözümleri, anahtar teslim tesisler) ve diğer savunma sanayi ürün ve hizmetlerini tasarlamakta ve üretmekte olan söz konusu firmanın yetkilileri ile görüşmek isteyenlerin Ek 3'te yer alan başvuru formunu en geç 22 Mart 2013 Cuma günü akşamına kadar İstanbul Ticaret Odası'na iletmeleri gerekmektedir. (1418)

İstanbul Ticaret Odası

Tel: 0212 455 62 33

Faks: 0212 513 82 19

E-Posta: elif.cakir@ito.org.tr

Talep Konuları:

- Elektronik Kart Üretimi

- Kablaj Üretimi / Montajı

- Isıl İşlem

- Kaplama (Alodin, Kadminyum, Eloksal, Çinko)

- Dişli Üretimi

- Takım Aparat

- Boyama (Yaş - Toz Boya)

- Döküm (Hassas - Alüminyum)

- Ekstrüzyon

- Kauçuk Malzeme Üretimi

- Braze İşlemleri

- Yazılım ve Simülatör

- Tahribatsız:Muayene

- Elektrik - Elektronik Komponent İmalatı Sistem Entegrasyonu

- CNC Talaşlı İmalat (CNC - Konvansiyonel)

- Kaynaklı İmalat

- Tel Erozyon

- Otomat

- Kompozit Parça İmalatı

- Kesim (Lazer - Su jeti)

- Yay Üretimi

- Hidrolik Aksam

- Taşlama (satıh)

- Üst Yapı ve Ekipmanları

- Danışmanlık ve Hizmet Alımı

- Robotik Otomasyon Sistemleri

- Pres / Baskı İşleri

- Mekanik Bağlantı Elemanları

TET PROJE PAZARI

İstanbul Elektrik-Elektronik, Makine ve Bilişim İhracatçıları Birliği tarafından bu yıl 2.si düzenlenen "TET Ar-Ge Proje Baharı” organizasyonu 22 Mart 2013 tarihide İstanbul Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek olup, detaylı bilgi ve katılım için 0216 990 05 28 numaralı telefondan bilgi alınabilmektedir. (1452)


Ekler:
srkaib2013089.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.