2013/149 Sirküler (23.05.2013)


ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

ÖZEL SİRKÜLER NO: 2013/149

Sayın Üyemiz;

Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ kapsamında Birliğimizce yürütülen ve Ekonomi Bakanlığınca desteklenen "İhracata Yönelik Üretimde Kalite ve Standardın Geliştirilmesi” (10.UR-GE.011) projemiz 2011 yılında başlamış olup Mart 2014'te tamamlanacaktır.

Projemiz kapsamında "İzlenebilirlik, Kalıntı Sorunları, Sözleşmeli Üretim, Üretici Portföyünün Oluşturulması, İhraç Ürünlerinde Kalite Kriterleri” ile "Ürün Depolama ve Paketleme” konulu eğitimler hem teorik hem de proje firmalarının paketleme tesisleri ve/veya üretim alanlarında uygulamalı olarak verilmektedir. Ayrıca, danışmanlık faaliyetinde her ay projeye katılan firmalara paketleme tesisleri ve/veya üretim alanlarında gerçekleştirilen ziyaretler ve uygulamalı örneklerle firmaların eksikliklerini giderilmekte ve pazar taleplerine uygun, kalite ve çeşitlerin geliştirilmesi, izlenebilirliğin tesis edilmesinin sağlanması, kontrollü üretimin ve sözleşmeli üretimin artırılması yönünde çalışmalar yürütmektedir.

Yurtdışı Pazarlama Faaliyeti kapsamında ise proje firmalarımızla Eylül 2012'de Rusya'da düzenlenen World Food Moscow Fuarına ziyaretçi ve Şubat 2013'de Almanya'da düzenlenen Fruit Logistica fuarına stantla katılım sağlanmıştır. Önümüzdeki dönemde Ukrayna, Şili, Güney Rusya'ya yönelik ticaret heyetlerinin yapılması da planlanmaktadır.

Söz konusu Projemizin dahilinde bugüne kadar atılan adımların ve elde edilen kazanımların değerlendirilmesi ve ardından konu ile ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerince sektörün gelişimi, üretim kalitesi ile çeşitliliğin sağlanması ve ihracatın artırılmasına yönelik görüşlerini içeren sunumların yapılacağı bir Çalıştay'ın yapılması planlanmaktadır.

28/05/2013 Salı günü saat 13:00-17:00 arasında Genel Sekreterliğimiz toplantı salonunda yapılması planlanan Çalıştay'a katılımda sayı sınırı olmayıp tüm yaş meyve sebze sektörü üyelerimiz davetlidir. Katılım için aşağıdaki başvuru formunun doldurularak Genel Sekreterliğimize 27/05/2013 15:00'e kadar (E-posta: basako@aib.gov.tr , Faks:311-79-00) iletilmesi gerekmektedir.

Bilgilerini rica ederim.

Fisun EVRENSEVDİ

Genel Sekreter

ÇALIŞTAYA KATILIM BAŞVURU FORMU

Tarih :28/05/2013 Saat : 13:00-17:00

FİRMA ADI

KATILIMCININ

ADI-SOYADI

GÖREVİ

TELEFONU

E-MAİLİ


Ekler:
srkaib2013149.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.