2013/175 Sirküler (17.06.2013)


ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2013/175

Sayın Üyemiz,

Basitleştirilmiş Gümrük Hattı (BGH), Türkiye ile Rusya arasında oluşturulan, iki ülke arasındaki ticarette sevk edilen mallara ilişkin bilgilerin iki ülkenin gümrük idareleri arasında elektronik yolla önceden değişimine dayanan bir sistemdir.

Söz konusu uygulama bugüne kadar pilot olarak Moskova'da bulunan Vnukova havalimanı gümrük terminalinden hava ve karayolu transferlerine uygulanmaktaydı. Uygulamanın denizyolu bağlantısının olması, ayrıca farklı kara kapılarından da gerçekleştirilmesi yönünde çalışmalar olduğu yönünde bilgi edinilmiştir.

BGH kapsamında deniz kapısı olarak tespit edilecek limanın derinliği; 12 ay işlevsel olması; rıhtım sayısı ve rahatlığı; demir ve karayolu bağlantıları; depolama alanları; konteyner, genel kargo, RoRo, Ropax, Gıda Taşıması yapmakta olan gemiler için kullanılabilir olması; liman sonrası merkezi noktalara karayolu mesafeleri gibi kriterler açısından değerlendirilerek en uygun limanın seçilmesi önem arz etmektedir.

Bu çerçevede, BGH için deniz kapısı olarak kullanılacak aşağıda belirtilen limanlardan en uygun olan liman veya limanlar ile ilgili görüşlerin 19 Haziran 2013 Çarşamba günü mesai saati bitimine kadar Genel Sekreterliğimize (e-posta: tosunn@aib.gov.tr; Faks: 3117900) bildirilmesini rica ederim.

Fisun EVRENSEVDİ PEKTAŞ

Genel Sekreter

Firma Unvanı


Formu Dolduran yetkili Adı-Soyadı/Unvanı


Tel:


E-posta


BGH deniz kapısı uygulaması için uygun bulduğum liman/limanlar

Tuapse




Novorrossiysk


Ekler:
srkaib2013175.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.