2013/191 Sirküler (11.07.2013)


ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2013/191

Sayın Üyemiz,

Ekonomi Bakanlığından alınan 10/07/2013 tarihli bir yazıda; 18-20 Nisan 2013 tarihlerinde düzenlenen Türk-Rus Hükümetlerarası Karma Ekonomik Komisyonu 12. Dönem toplantısında, ülkemiz menşeli bitkisel ürünlerin Gürcistan üzerinden Rusya Federasyonu'na (RF) transit geçişine imkan tanınması hususunda mutabık kalındığı belirtilmektedir.

Bu çerçevede, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca (GTHB), Gürcistan üzerinden RF'ye ihracat gerçekleştirecek firmalara ilişkin nihai listenin 2013 yılı Temmuz ayın içerisinde RF makamlarına iletileceği bildirilmekte olup, Gürcistan yoluyla RF'ye ihracat gerçekleştirecek olan tüm firmaların ekte yer alan taahhütnameyi de ilgili Bakanlığa (GTHB) iletmesi gerektiği belirtilmektedir.

Bu itibarla, Rusya Federasyonu'na Gürcistan üzerinden bitkisel ürünler ihracatı gerçekleştirmek isteyen firmaların ekte yer alan taahhütnameyi Ekonomi Bakanlığına iletilmek üzere imzalanmış ve kaşelenmiş olarak en geç 17 Temmuz 2013 Çarşamba günü mesai bitimine kadar Genel Sekreterliğimize iletmeleri gerekmektedir.

Bilgilerini rica ederim.

Fisun EVRENSEVDİ PEKTAŞ

Genel Sekreter


Ek: Taahhütname (1 Sayfa)


Ekler:
srkaib2013191.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.