2013/228 Sirküler (06.09.2013)


ANTALYA İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2013/228

Sayın Üyemiz,

  1. Patates İhracatı Uygulama Talimatı
  2. Atık Su Sistemi
  3. Türk - Japon İş Konseyi 21. Ortak Toplantısı
  4. Ruanda- Kigali İş Adamları Heyeti Erteleme Bilgisi
  5. Kamerun/Yaounde İşadamları Heyeti

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

Fisun EVRENSEVDİ PEKTAŞ

Genel Sekreter 

PATATES İHRACATI UYGULAMA TALİMATI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bir yazısına atfen, T.C. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğünden alınan bir yazıda, ülkemiz menşeli patates ihracatında artan bildirimler nedeniyle, bir örneği ilişikte yer alan "Patates İhracatı Uygulama Talimatı”nın yürürlüğe konulmasının planlandığı ifade edilmekte olup, mezkûr uygulama talimatına ilişkin görüşlerimiz talep edilmektedir

Bu çerçevede, patates uygulama talimatına ilişkin görüşlerinizin verilecek cevaba esas teşkil etmek üzere en geç 09 Eylül 2013 Pazartesi günü saat 15:00'e kadar (e-mail: tosunn@aib.gov.tr; Faks: 3117900) iletilmesi gerekmektedir.(5127)

Ek-1: Patates Uygulama Talimatı Örneği (2 sayfa)

ATIK SU SİSTEMİ

Buenos Aires Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği'nin bir yazısına atfen, Türkiye İhracatçılar Meclisinden (TİM) alınan bir yazıda, Arjantin'in başkenti Buenos Aires şehir yönetimi tarafından şehrin atık su sistemi ile ilgili olarak açılan ihalenin duyurusuna dair, İspanyolca aslından İngilizce diline yapılan gayri resmi tercümenin bir örneği ilgilenecek üyelerimiz için ilişik bulunmaktadır. (5086)

-2: Duyuruya İlişkin Gayrıresmi Tercüme (3 sayfa) Ek-1:

Ek-2: Duyuruya İlişkin Gayrı Resmi Tercüme

TÜRK - JAPON İŞ KONSEYİ 21. ORTAK TOPLANTISI

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulundan (DEİK) alınan bir yazıda, Türk-Japon İş Konseyi 20. Ortak Toplantısının Japonya Başbakanı Sayın Shinzo Abe'nin Türkiye ziyareti vesilesi ile Sayın Zafer ÇAĞLAYAN'ın katılımları ile 3 Mayıs 2013 tarihinde Ankara'da gerçekleştirildiği,

Ülkemizde yıl içinde gündeme gelen Sinop nükleer enerji santrali, İzmir Körfezi köprü geçişi ve haberleşme uydusu, İstanbul Boğazı üçüncü köprüsü gibi projelerin Japon şirketlerinin ülkemize olan ilgisini önemli ölçüde arttırdığı, son dönemde üç büyük Japon bankasının ülkemize temsilcilik açması, Japon firmalarının Türkiye pazarına olan ilgisinin en somut göstergesi olduğu,

Bu kapsamda Türk-Japon İş Konseyi 21. Ortak Toplantısı'nın 4 Ekim 2013 tarihinde İş Konseyi karşı kanat kuruluşu Japonya İş Federasyonu "Keidanren” ile işbirliğinde Tokyo'da gerçekleştirilmesine karar verildiği,

Ortak Toplantı çerçevesinde düzenlenmesi planlanan oturumlarda Türkiye ve Japonya arasındaki ekonomik ilişkilerin mevcut ve gelecek durumunun ele alınacağı, enerji, altyapı, bilişim teknolojileri, gıda ve kimya sektörlerinde Türk ve Japon şirketlerinin işbirliği olanaklarını değerlendireceği,

Ziyaret çerçevesinde Türk-Japon İş Konseyi Ortak Toplantısı'nın yanı sıra muhtelif sivil toplum kuruluşları ve resmi kuruluşlar ile görüşmeler düzenlenmesi ve katılımcıların ilgi duyacakları firmalara özel randevuların tesis edilmesinin öngörüldüğü belirtilmekte olup, sözkonusu ziyarete katılmak isteyen üyelerimizin ilişik bulunan katılım teyit formunu doldurup, avans olarak 500 Avro'nun yatırıldığına dair banka dekontuyla birlikte en geç 13 Eylül Cuma günü mesai saati bitimine kadar DEİK'e (Dilek Morgül; +90 212 339 50 18 Faks:+ 90 212 270 37 84 ; e-mail: dmorgul@deik.org.tr) adresine iletilmesinin gerektiği ifade edilmektedir.(5112)

Ek-3 : Tokyo Ziyaret Programı - Katılım Formu

-3: Tokyo Ziyaret Programı ve Katılım Formu (2 sayfa)


RUANDA - KİGALİ İŞADAMLARI HEYETİ ERTELEME BİLGİSİ

Türkiye İhracatçılar Meclisinden (TİM) alınan bir yazıda, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu Meclisleri organizasyonunda ülkemiz ekonomisine ve ihracatına katkıda bulunmak amacıyla son yıllarda gerçekleştirilen yurt dışı ticari heyetler ve uluslararası platformdaki etkinliklerin giderek yoğunlaştığı belirtilmektedir.

Pazar payımızın artırılması ve yeni ihracat imkanlarının oluşturulması amacıyla Türk Hava Yolları (THY) ile Meclisleri arasında "İhracatı Geliştirme İşbirliği Protokolü” imzalanmıştır. Söz konusu Protokol kapsamında THY'nin uygun gördüğü İstanbul çıkışlı seferlerde olmak koşulu ile sadece vergi, harç ve biletleme servis ücreti tahsil edilerek Meclislerinin belirlediği asgari 10, azami 40 katılımcıya ücretsiz bilet verilmektedir.

Bu çerçevede, 23-26 Eylül 2013 tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan Türk Hava Yolları Ruanda-Kigali heyeti, Ankara'da Runda Büyükelçiliği açılması ve Meclislerince kendileriyle yapılan görüşmede, iki kurumun işbirliği halinde daha kapsamlı bir heyet yapması konusunda ortak mutabakat oluşması sebebiyle ileri bir tarihe ertelenmiştir. Heyet tarihi netleştiğinde bilgilendirme yapılacaktır. (5130)

KAMERUN/YAOUNDE İŞADAMLARI HEYETİ

Türk Hava Yolları (THY), Kamerun'un başkenti Yaounde'ye yeni hat açmış ve uçuşlara başlamıştır. Bu vesile ile THY ile yapılan protokol çerçevesinde azami 30 işadamımız ile birlikte 7-9 Ekim 2013 tarihleri arasında Yaounde'ye yönelik işadamları heyeti gerçekleştirilecektir.

İşadamları heyetine; müteahhitlik, inşaat malzemeleri (demir-çelik, çimento, fayans, seramik, sıhhi tesisat), tarım ekipmanları başta olmak üzere kablo, plastik malzemeler, mobilya, makine (gıda işleme, meyve suları vs.başta olmak üzere), ocak, fırın ve beyaz eşya, otomotiv ve yan sanayi, gübre ve tarım ilaçları, gıda (hububat, makarna, şekerleme, un, maya, meyve suları), kağıt ürünleri, sabun, deterjan ve kozmetik ürünleri, çocuk bezi, peçete, tekstil, konfeksiyon sektöründe faaliyet gösteren ve uluslararası standartlara uygun ürünleri imal ve ihraç eden firmalarımızın katılımlarında yarar görülmektedir.

Bu çerçevede, heyete katılmak isteyen firmaların www.tim.org.tr'de yer alan başvuru formunu eksiksiz doldurarak, en geç 16 Eylül 2013 Pazartesi günü mesai bitimine kadar gizemdizdaroglu@tim.org.tr e-posta adresine göndermeleri; organizasyon kapsamındaki uçak bileti, ikili görüşmeler ve transfer giderlerinin karşılanmasını teminen firmalarımızın, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Vakıfbank Şirinevler Şubesi (Iban No: TR93 0001 5001 5804 8000 9634 35), Swift Kodu: TVBATR2A Avro hesabı'na 1100. Avro avans (katılımcının iptal etmesi durumunda iadesiz) ödeme yapmaları ve ilgili banka dekontunu erkanbayram@tim.org.tr e-posta adresine iletmeleri gerekmektedir. (5128)



Ekler:
ek-1 2013-228.pdf

ek-2 2013-228.pdf

ek-3 2013-228.pdf

sirkuler 2013-228.doc

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.