2015/089 Sirküler (24.04.2015)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2015-089

Sayın Üyemiz,

1. Voka-Antwerp Ticaret Odası'nın İTO Ziyareti

2. DEİK / Türkiye-Tataristan İş Forumu

3. FACHPACK 2015 Fuarı

4. Japonya Ticaret Heyeti

5. Slovenya Özelleştirme Duyurusu

6. Fas Kiraz Festivali

7. Kimyasalların Kısıtlanması

Konularını içeren duyurularımızın detayları ekte sunulmuştur.

Bilgilerini rica ederim.

 

Fisun EVRENSEVDİ PEKTAŞ
Genel Sekreter


1. Voka-Antwerp Ticaret Odası'nın İTO Ziyareti

İstanbul Ticaret Odası'nın yazısına atfen, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan bir yazıda; 28 Nisan 2015 Salı günü Belçika Voka-Antwerp-Waaslan Ticaret Odası'nın İstanbul Ticaret Odası'nı ziyaret edecekleri, heyete katılan Belçikalı firmaların İstanbul Ticaret Odası, 5.Kat Fuaye alanında Türk firmaları ile ikili görüşmeler yapacakları belirtilmektedir.

Yazının devamında, ikili görüşmeler sırasında tercüme hizmeti verilmeyeceği, görüşmelerin İngilizce ve/veya Fransızca gerçekleşeceği belirtilmektedir.

Belçikalı firmaların listesi ve etkinlik programı ekte yer almakta olup, ikili görüşmelere katılmak isteyen firmalarımızın 24 Nisan 2015 Cuma günü mesai bitimine kadar aysun.kucukyilmazlar@ito.org.tr veya ozlem.kilic@ito.org.tr e-posta adreslerine katılımlarını teyit etmeleri gerekmektedir. (2462)

Ek-1: Belçika Heyet Listesi ve Program

2. DEİK / Türkiye-Tataristan İş Forumu

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)'in yazısına atfen, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda; Rusya Federasyonu Tataristan Cumhurbaşkanı Sayın Rustam Minnihanov'un ülkemizi ziyareti vesilesi ile DEİK / Türkiye-Rusya İş Konseyi organizasyonunda 30 Nisan 2015 Perşembe günü Ankara JW Marriott otelinde saat 09:00 - 13:00 arasında "Türkiye-Tataristan İş Forumu ve Çalışma Yemeği”nin düzenlenmesinin planlandığı bildirilmektedir.

Taslak programı ekte sunulan söz konusu etkinlik çerçevesinde konuk Cumhurbaşkanı'nın yanı sıra, T.C. Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekci, Tataristan Başbakan Yardımcısı, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sayın Ravil Zaripov ve diğer yetkililerin katılımcılara hitap etmelerinin beklendiği iletilmektedir.

Bahsi geçen İş Forumu ve Çalışma Yemeğine katılmayı isteyen üyelerimizin en geç 28 Nisan Salı günü saat 18:00'a kadar http://kayit.deik.org.tr/KatilimFormu/56/34 adresli internet bağlantısı üzerinden online kayıt yaptırarak, DEİK üyesi firma temsilcileri için kişi başı 100 TL, üye olmayanlar için kişi başı 150 TL katılım ücretini online kayıt sayfasında belirtilen hesaba yatırmaları gerekmektedir. Üzerinde katılımcının ad ve soyadının belirtildiği katılım ücretinin yatırılmış olduğunu gösterir dekontların avrasya@deik.org.tr e-posta adresine iletilmesi rica olunur. (2440)

Ek-2: Taslak Program

Ek-3: Heyet Listesi

3. FACHPACK 2015 Fuarı

İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'nden alınan bir yazıda; Nürnberg/ Almanya'da 29 Eylül-01 Ekim 2015 tarihleri arasında düzenlenecek "FACHPACK 2015” Uluslararası Ambalaj Makineleri ve Malzemeleri Fuarı'nın Türkiye milli katılım organizasyonunun İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğince gerçekleştirilmesinin planlanmakta olduğu bildirilmekte olup ayrıntılı bilgiye http://www.iib.org.tr/tr/fuarlar-fachpack-2015.html adresinden ulaşılabilmektedir. (2449)

4. Japonya Ticaret Heyeti

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda, Ekonomi Bakan Yardımcısı Sn. Adnan YILDIRIM başkanlığında, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu, Türkiye İhracatçılar Meclisi organizasyonu ve Denizli İhracatçılar Birliği işbirliği ile 10 - 14 Mayıs 2015 tarihleri arasında Japonya'ya yönelik bir ticaret heyeti programı gerçekleştirileceği ve söz konusu heyet programı kapsamında Türkiye ile Japonya'dan üst düzey yetkililerin katılımlarıyla düzenlenecek iş forumunun yanı sıra her iki ülke girişimcileri arasında ikili iş görüşmeleri düzenlenmesinin planlanmakta olduğu iletilmektedir.

İhracatçılarımıza önemli iş fırsatları sunan ve potansiyel pazar niteliğinde olan Japonya'da, pazar payımızın arttırılması ve bölgeye yönelik yeni ihracat imkanlarının oluşturulması için düzenlenecek olan söz konusu heyete; tekstil, hazır giyim (örme giyim), konfeksiyon, ev tekstil ürünleri, makarna, zeytinyağı, domates salçası, kuru ve sert kabuklu meyveler, doğal taşlar, kuyumculuk ve mücevher ürünleri, porselen, seramik ve cam ürünleri, deriden mamul ürünler, metal ve maden cevherleri sektörleri başta olmak üzere uluslararası standartlara uygun ürünleri imal ve ihraç eden firmalarımızın katılmasında fayda görülmekte olduğu iletilmektedir.

Sınırlı sayıda katılımın kabul edileceği heyete katılmak isteyen işadamlarımızın http://goo.gl/inu3iM internet uzantısındaki Başvuru Formunu eksiksiz doldurarak, en geç 04 Mayıs 2015 Pazartesi günü mesai bitimine kadar başvuru yapmaları, Denizli İhracatçılar Birliği, Vakıflar Bankası Denizli Şubesi (Şube kodu: 49) Euro Hesabına, (TR49 0001 5001 5804 8011 3043 30), açıklama kısmına "Japonya Ticaret Heyeti Katılım Payı ve katılımcının adı” yazılarak 3.300.-Avro tutarındaki avans bedelini (katılımcının iptal etmesi durumunda iadesiz) yatırmaları ve ilgili banka dekontunu Denizli İhracatçılar Birliğinin 0258 274 72 22 no'lu faksına veya arge@denib.gov.tr e-posta adresine iletmeleri gerekmektedir. (2454)

Ayrıntılı bilgi için ilgili kişi:

Özge Kaya

0258 2746688 - 137

ozgekaya@denib.gov.tr

5. Slovenya Özelleştirme Duyurusu

Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü'nün bir yazısına atfen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda; Slovenya'da bazı devlet şirketlerinin özelleştirileceği belirtilmekte olup özelleştirme kapsamına giren firmaların listesi ve kısa bilgileri Ek'te yer almaktadır. Slovenya'ya yatırım yapmaya ilgi duyabilecek firmalarımızın konu ile ilgili detaylı bilgi için talepleriniLjubljana Ticaret Müşavirliğimizeyöneltmeleri gerekmektedir. (2465)

Ek-4: Slovenya'da Özelleştirilecek Firmalar Listesi

6. Fas Kiraz Festivali

Rabat Ticaret Müşavirliği'nin yazısına atfen, Ekonomi Bakanlığı'ndan alınan yazıda; Fas'ın önemli kiraz üreticisi şehirlerinden birisi olan Sefrou'da 4-7 Haziran 2015 tarihleri arasında 95'incisi tertip edilecek olan kiraz festivaline 600 bin civarında katılıcının iştirak etmesinin beklendiği, Türkiye'nin onur konuğu olarak ağırlanmak istenildiği iletilmektedir.(2441)

Ek-5: Fas Makamları Yazısı

Ek-6: Broşür

7. Kimyasalların Kısıtlanması

Ekonomi Bakanlığı'nın bir yazısına atfen, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan yazıda; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 1907/2006/EC sayılı "Kimyasalların Kaydı, Değerlendirilmesi, İzin ve Kısıtlanması Hakkında REACH Tüzüğü”nü ülkemizde uyumlaştırmak amacıyla hazırladığı ve 2015 yılının üçüncü çeyreğinde yayımlanması planlanan "Kimyasalların Kaydı, Değerlendirilmesi, İzin ve Kısıtlanması Hakkında Yönetmelik” Taslağı'nın https://kimyasallar.csb.gov.tr/ internet sitesindeki "Duyurular” sayfasında yer alan Ek-17'sinin (Belirli Zararlı Maddelerin, Karışımların ve Eşyaların İmalatı, Piyasaya Arzı ve Kullanımı Hakkında Kısıtlamalar Listesi) tekrar değerlendirilmesinin yapıldığı ve söz konusu değerlendirmenin neticesinde bahse konu kimyasalların insan sağlığı ve çevreye olan risklerinin de dikkate alınmasıyla yeniden düzenlendiğinden bahisle, anılan Ek'e yönelik görüş ve öneriler talep edildiği bildirilmektedir.

Bu çerçevede; TİM'e iletilmesini teminen bahse konu Ek-17'ye ilişkin görüş ve önerilerin Ek'li form vasıtasıyla en geç 27 Nisan 2015 Pazartesi saat 12:30'a kadar Genel Sekreterliğimizin arge@baib.gov.tr e-posta adresine bildirilmesi gerekmektedir. (2444)



Ekler:
Ek-1.pdf

Ek-2.pdf

Ek-3.pdf

Ek-4.pdf

Ek-5.pdf

Ek-6.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.