2018/114 Sirküler (25.06.2018)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER 2018-114

Sayın Üyemiz,

Bölgemiz ihracatının en önemli sektörlerinden olan yaş meyve sebze sektöründe yeni sezon öncesinde ihraç edilecek ürünlerde yasaklı aktif maddeler kullanılmaması büyük önem arz etmektedir.

Bu kapsamda, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden alınan şifahi bilgiye istinaden, denetimlerinde Bifenil başta olmak üzere kullanılması yasak olan aktif maddelerden herhangi birisine rastlanılması halinde ürünün ihracatına, üçüncü ülkelere yönlendirilmesine (söz konusu ülkenin resmi makamlarından bahse konu aktif maddenin kullanılmasına rağmen ürünü kabul edeceklerine dair resmi belge sunulması halinde izin verilebilir.) ya da iç piyasada değerlendirilmesine izin verilmemekte ve ürün imha edilerek ilgili firmaya cezai işlem uygulanmaktadır. "İmalat, İthalat ve Kullanımı Sonlandırılan Yasaklı Aktif Maddeler”e ilişkin listeye Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı web sitesinden ulaşılabilmektedir. (https://www.tarim.gov.tr/Konu/934/Yasaklanan-Bitki-Koruma-Urunleri-Aktif-Madde-Listesi )

Bu çerçevede, ihracatçılarımızın mağdur olmamaları için ihracata yönlendirecekleri yaş meyve sebze ürünlerinde yasaklı aktif madde kullanılmaması hususunda bilgilerini rica ederim.


e-imzalıdır

Fisun EVRENSEVDİ PEKTAŞ

Genel Sekreter

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.