2018/235 Sirküler (17.12.2018)


BATI AKDENİZ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ ÜYELERİNE

SİRKÜLER NO: 2018/235

Sayın Üyemiz,

Bilindiği üzere, T.C. Ticaret Bakanlığı'nca yürütülen Devlet Desteklerine ilişkin mevzuatlarda son dönemde yapılan değişikliklerle; destek ve harcama başvurularına ilişkin her türlü bilgi ve belgenin başvuru sahibine ait KEP adresi aracılığıyla başvuru merciinin (İhracatçı Birlikleri/Bakanlık) KEP adresine iletilmesi ve başvuruda yer alan belgelerden her birinin başvuru sahibini temsil ve ilzama yetkili kişi/kişiler tarafından 5070 sayılı "Elektronik İmza Kanunu” standartlarına uygun Nitelikli Elektronik Sertifika (NES) kullanılarak oluşturulan elektronik imza (e-imza) ile imzalanması ve elektronik imzalı dokümanların uzantılarının .pdf veya .pdf.imz olması düzenlemesi 01.04.2018 tarihinden itibaren yapılan destek başvuruları için zorunlu hale getirilmiştir.

Bu çerçevede, Birliğimiz üyesi firmaların ücretsiz kullanımına yönelik e-imzalı evrak oluşturma portalı (KEPport) kullanıma açılmıştır. Söz konusu uygulama sayesinde, belgelere e-imza atılması işlemlerinin ortak bir ara yüzden gerçekleştirilmesi, böylece ek bir yazılım satın alınmasına gerek kalmadan belgeler üzerine doğru ve geçerli e-imza atılabilmesi amaçlanmaktadır.

Birliğimiz üyesi firmaların bu uygulamadan yararlanabilmesi için aidat borcunun olmaması ve cari yılda ihracatının bulunması gerekmektedir.

KEPport uygulaması ile ilgili arayüze www.baib.gov.tr internet sayfamızdan ve http://baib.gov.tr/tr/eimza linkinden erişim sağlayıp giriş yapılabilmektedir. Buradan oluşturulacak Devlet Desteklerine ilişkin e-imzalı belgelerinizin, başvuru mercii Genel Sekreterliğimiz olan destek başvuruları için, firmanıza ait KEP adresi üzerinden baib@hs01.kep.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir.

Bilgileri ve gereğini önemle rica ederim.


e-imzalıdır

Anıl YILMAZ

Genel Sekreter V.

EK: KEPport Kullanım Kılavuzu.



Ekler:
kilavuz.pdf

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Belirttiğiniz GSM numarasına gönderilen 4 haneli SMS Doğrulama Kodunu giriniz.

SMS Doğrulama Kodu Hatalı

Mesajınız başarılı bir şekilde iletilmiştir. En kısa sürede tarafınıza bilgi verilecektir.

Hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.